„Luceferii” au căzut pe pământ la Balotești! Bihorenii dau vine pe arbitraj: „Diferența s-a făcut dintr-un penalty penibil”. Și ilfovenii contestă deciziile lui Eduard Ioniță

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 11:10 Campionat

Luceafărul Oradea a demonstrat și în meciul de vineri de la Balotești de ce este o echipă a rezultatelor contrastante. Veniți în Ilfov după succesul clar cu 4-1 cu ASU Poli, bihorenii au cedat în fața Baloteștiului cu 1-2, însă acuză arbitrajul lui Eduard Ioniță.

Jucătorii lui Alexandru Kiss au deschis scorul în jocul din etapa a 29-a contrar cursului jocului de până în acel moment. Marius Matei (24) l-a învins pe Fulga cu un șut la colțul lung după ce inițial primise mingea la marginea careului, cu spatele la poartă. Mai înainte, Claudiu Herea (9) ratase golul cu capul dintr-o poziție ideală din 6 metri, și tot el a fost aproape să înscrie la o lovitură liberă de la 20 de metri bătută sub transversală, spre vinclu, însă Goia (16) s-a întins și a scos salvator.

Avantajul Luceafărului pe tabelă a rezistat destul de puțin. Constantin Dedu a centrat din dreapta, iar Paul Antoche (36) l-a învins de această dată pe Goia, ieșit greșit, cu o lovitură de cap trimisă pe centrul porții. A fost rezultatul înregistrat și la pauză și care s-a conservat încă aproape o jumătate de oră. Echilibrul s-a rupt atunci când constănțeanul Eduard Ioniță a dictat penalty la intervenția portarului Goia la Alin Gojnea (68). Mijlocașul gazdelor o primit o minge în adâncime, i-a suflat balonul portarului, care l-a lovit peste picioare. Au urmat câteva minute de reproșuri din partea bihorenilor, în frunte cu antrenorul Alexandru Kiss, pătruns pe teren pentru a cere explicații de ce nu s-a acordat offside la faza penalty-ului. Claudiu Herea (71) a executat lovitura de pedeapsă lejer, în colțul opus săriturii portarului și și-a dus echipa în avantaj.

Codoban (78) a fost aproape și el să aducă egalarea, însă mingea trimisă de el dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, pe lângă zid, a fost scoasă de Fulga de la rădăcina barei, iar cel mai aproape să aducă Luceafărului un punct a fost Marius Matei (90+2), însă vârful a bătut slab un penalty, direct pe direcția portarului, după ce Hlinca a fost faultat în careu de Mirescu.

Descumpăniți, bihorenii puteau încheia jocul cu o înfrângere și mai dură, însă Dobra (90+4), rămas singur cu Goia, a trimis incredibil peste poartă din 6 metri.

Kiss: „Diferența s-a făcut dintr-un penalty penibil acordat gazdelor”

La final, antrenorul bihorenilor, Alexandru Kiss, a acuzat lovitura de pedeapsă acordată ilfovenilor, însă a pus înfrângerea și pe seama ratărilor jucătorilor săi. „Nu-mi vine să cred că am pierdut acest meci. Prima repriză a fost echilibrată, dar în partea a doua am jucat foarte bine. Diferența s-a făcut dintr-un penalty penibil acordat gazdelor. A fost un offside la faza premergătoare, un jucător a scăpat singur, Goia a degajat mingea, iar adversarul a căzut pe el. N-am crezut că se poate acorda penalty la o asemenea fază. Am continuat să jucăm bine, dar am ratat patru ocazii importante prin Matei, Roșu, Hlinca și Codoban. L-am făcut mare pe portarul lor. Nici nu mai pun penalty-ul irosit în prelungiri de Matei, pentru că i se poate întâmpla oricui. A fost un joc pe care nu trebuia să-l pierdem”, a declarat, pentru bihon.ro, Kiss, care la faza penalty-ului gazdelor, când a intrat pe teren, a fost trimis în tribună.

Călin: „Cum să acorzi 11 metri într-o fază care nu a fost clară absolut deloc?”

De partea cealaltă, antrenorul Baloteștiului, Augustin Călin, a declarat că victoria cu Luceafărul a venit și fiindcă are o echipă unită, iar în vestiar există armonie. Acesta reclamă la rândul său penalty-ul acordat de arbitru în prelungiri, cel apărat de Fulga. „Jucătorii mei au un ritual. După ce câștigă fac precum spartanii în vestiar. Toți am fost fericiți, era păcat să nu luam cele trei puncte. Am fost puțin dezamagiți de reacția arbitrului în minutul 91, cum să acorzi 11 metri într-o fază care nu a fost clară absolut deloc? Fulga a avut niște intervenții foarte bune care ne-au ajutat, dar pot să îi remarc pe toți. Echipa este la bază. Sunt un grup unit, se respectă între ei, se apreciază unul pe altul, nu există ranchiună și fiecare luptă pentru celălalt, nu pentru orgoliul lui. De aceea vin și rezultatele, pentru că grupul este unit. La Liga a 2-a, diferențele între jucători nu sunt foarte mari. Contează mult grupul. Dacă ai un grup unit și muncitor, dispus la sacrificiu, poți să ai rezultate foarte bune”, a declarat, pentru IlfovSport, Călin.

În urma acestui rezultat, CS Balotești a făcut 27 de puncte și s-a menținut pe locul 14, în timp ce bihorenii rămân cu 34 de puncte și au căzut pe locul 11. Runda viitoare, CS Balotești joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Afumați, iar Luceafărul stă, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Berceni.

CS BALOTEȘTI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   2-1
Paul Antoche 36′, Claudiu Herea 71′ – pen. / Marius Matei 24′

Fulga – C-tin. Dedu, Andr. Răuță, Flămânzeanu, N. Filip (Mirescu 63′) – L. Ion (cpt.), Antoche – Val. Andrei, Cl. Herea, P. Ioniță (A. Gojnea 57′) – Eug. Nica (Dobra 79′)
Rezerve neutilizate: Iordan – Rontea, M. Neagu, Marciuc
Antrenor: Augustin Călin

Goia – Balea, Hlinca (cpt.), Fl. Cordoș, Ban – Cuc (Codoban 46′), Feher (C-tin. Roșu 77′) – Chiș-Toie, Arnăutu, Bedea – M. Matei
Rezerve neutilizate: Began – Bactăr, Balla, D. Costea, A. Predescu
Antrenor: Alexandru Kiss

Stadion: Comunal (Balotești); Spectatori: 200; Arbitru: Eduard Ioniță; Asistenți: Erchian Ionus și Florin Iacob (toți din Constanța).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: IlfovSport

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 11:10 Campionat
Pe aceeași temă