Luceafărul trece de Foresta cu două goluri marcate pe final de reprize. Lincar: „Am întâlnit cel mai bun adversar de până acum”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 11:39 Campionat

Luceafărul Oradea a obținut, luni, o victorie importantă, pe teren propriu, în ultimul meci din cadrul etapei a 14-a a campionatului Ligii 2. Deși au întâlnit una dintre pretendentele la promovare, pe formația suceveană Foresta, jucătorii bihoreni au reușit să se impună cu scorul de 2-0, după ce oaspeții au ratat trei mari ocazii de gol în prima repriză.

Prima acțiune mai periculoasă a jocului desfășurat la Stadionul Luceafărul din Sânmartin s-a petecut în minutul 4, când Semeghin, de la Foresta, a executat o lovitură liberă din stânga terenului, portarul orădean Pap a boxat slab în față, Matei a reluat defectuos din 16 metri, Rusu, la rându-i, a reluat cu capul spre colțul lung, acolo unde Arnăutu, nepresat de nimeni, a luftat în 4 metri și era să-și trimită mingea în proprie poartă, însă de pe linie a respins Florin Ilie. Apoi, în minutul 13, Avram, tot de la oaspeți, a executat o lovitură liberă din stânga, pe centru și Pap a reținut în 4 metri.

În replică, în minutul 16, Luceafărul a scăpat pe contraatac, 3 contra 3, Păcurar a pătruns în dreapta și a încearcat să trimită în centru, dar a trimis direct în Semeghin și sucevenii au scăpat fără emoții. Două minute mai târziu însă, oaspeți au revenit în atac, au trimis o pasă peste apărarea gazdelor, Florin Ilie l-a pierdut din marcaj pe Bogdan Rusu, care a scăpat singur cu Pap, a reluat din 7 metri ușor lateral dreapta, dar a trimis direct în portarul ieșit în 5 metri, apoi Pap a plonjat și a reușit să rețină.

O ocazie importantă pentru Foresta s-a petrecut și în minutul 23, când Semeghin a depășit doi adversari în stânga careului, a pătruns și a centrat frumos în fața porții. Pap a ieșit pe sub minge la prima bară, iar Rusu a reluat cu capul puțin peste transversală.

În minutul 31 a urmat un contraatac al Luceafărului. S-a centrat din dreapta careului, prin spatele lui Arnăutu, care nu a ajuns la minge și Păcurar, urcat în stânga, a reluat din 11 metri în blocajul făcut de Lung, care a plonjat în 8 metri. Apoi, patru minute mai târziu, Păcurar a executat o lovitură liberă din dreapta, a centrat prin careul mic, iar Arnăutu și Moga nu au ajuns la mingea care a ieșit în aut de poartă.

Când se aștepta pauza însă, la ultima acțiune de joc din prima repriză, în minutul 45+4, Luceafărul a reușit să dea lovitura. Balea a pătruns în careu pe dreapta, a centrat prin spatele celor trei jucători aflați pe linia de 6 metri, Ionuț Ban a preluat lung pe piept în stânga, a urmărit până la 4 metri și a tras violent din unghi închis în vinclul colțului scurt, fără șansă pentru portarul Niga.

Sucevenii s-au șters în partea a doua a jocului

Impulsionați de jocul de la pauză, fotbaliștii de la Luceafărul au jucat mult mai bine în partea a doua, Foresta nu a mai reușit să ajungă să finalizeze, acțiunile sucevenilor terminându-se destul de departe de poarta lui Pap.

În minutul 60, Zsombor Lukacs a executat o lovitură liberă din colțul stânga al terenului, s-a respins din centrul careului, mingea a fost retrimisă din nou în stânga la Lukacs, care a centrat la bara a doua, acolo unde Arnăutu a pierdut duelul aerian. Replica suceveană a apărut în minutul 76, când Dumitriu a pătruns în careu pe dreapta, a șutat spre colțul scurt, mingea a fost deviată de un adversar și Pap nu a putut evita cornerul.

În minutul 89 conturile au fost încheiate însă, după un contraatac al Luceafărului. Bedea a pasat în stânga pentru urcarea lui Roșu, acesta a trimis în dreapta și Arnăutu, a finalizat din 6 metri lateral, lângă rădăcina primei bare. Astfel, Luceafărul a obținut o victorie importantă, cu scorul de 2-0, fapt care o mai urcă două poziții în clasament, ajungând acum pe locul 10, cu 19 puncte.

Lincar: „Știam că va fi un joc foarte dificil, de aceea am și gândit o formulă mai defensivă”

„Am întâlnit cel mai bun adversar de până acum, o echipă cu jucători de o calitate, zic eu, foarte bună, chiar am un fost coleg care joacă și la vârsta asta și trebuie apreciat foarte mult, aici mă refer la Bălan. Mai este și Semeghin. Iată doi jucători care au 37 de ani și joacă și acum foarte bine. Sincer, știam că va fi un joc foarte dificil, de aceea am și gândit o formulă mai defensivă, ținând cont de calitatea celor cinci jucători pe fază ofensivă și trebuia să ne închidem foarte bine, pentru că Suceava, mai ales din centrările lui Bălan și ale lui Semeghin și acțiunile la firul ierbi, poate să surprindă pe oricine în Liga a 2-a”, a declarat, după partidă, citat de Bihoreanul, antrenorul echipei Luceafărul, Erik Lincar.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – FORESTA SUCEAVA  2-0
Ionuț Ban 45+4′, Sergiu Arnăutu 89′

Ed. Pap – Balea, Moga, Fl. Ilie, I. Ban – Hlinca (cpt.), Feher – P. Păcurar (C-tin. Roșu 61′), Țegle, Zs. Lukacs (Ad. Bedea 84′) – Arnăutu (Balla 90+3′)
Rezerve neutilizate: Goia – Nogo, Sorian, I. Cuc
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Alin Țegle 90+2′ (roșu direct)

Niga – D. Bălan (cpt.), D. Lung, A. Mutu, Semeghin – Cerlincă, Vl. Stănescu, Căinari (D. Drugă 67′), Rz. Avram (Dumitriu 46′) – Bg. Rusu (Vl. Bujor 63′), M. Matei
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Masella, Dănilă, Strugariu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Luceafărul Felix (Sânmartin); Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă