Luceafărul Oradea continuă în Liga 2. Fondatorii clubului au bătut palma cu omul de afaceri care în această vară și-a dorit cu disperare o echipă în eșalonul secund

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 23:10 Campionat
Luceafărul Oradea continuă în Liga 2.** Fondatorii clubului au bătut palma cu omul de afaceri care în această vară și-a dorit cu disperare o echipă în eșalonul secund
  • Vești bune pentru campionatul Ligii 2 și pentru echipele din această competiție. Luceafărul Oradea a fost preluat de un alt om de afaceri după ce Ioan Blidaru și-a retras sprijinul financiar, astfel că activitatea clubului va continua în eșalonul secund. În urma negocierilor cu unul dintre fondatorii echipei Luceafărul, Găvrilă Ghilea, gorjeanul Nicolae Sarcină preia echipa bihoreană. Sarcină nu vrea însă să confirme această mutare, deoarece, cel mai probabil, tranzacția a fost făcută pe numele unor apropiați ai săi. Eugen Pîrvulescu va face parte din noul staff, la fel și Cristian Dulca. Meciul de sâmbătă cu Chindia se joacă. 

 

Decizia omului de afaceri Ioan Blidaru să își retragă imediat sprijinul financiar oferit clubului Luceafărul Oradea a dus la anunțul că echipa bihoreană va părăsi competiția Ligii 2 pe ușa din dos, după doar patru etape desfășurate din noul sezon. Jucătorii au fost anunțați că sunt liberi să plece, iar Federația Română de Fotbal a fost înștiințață că echipa se află în imposibilitate de a-și continua activitatea și nu se va prezenta la meciul cu FC Argeș. Partida de sâmbătă de la Pitești nu s-a desfășurat, însă dinspre Oradea au apărut noi informații că Luceafărul ar putea fi preluat de altcineva și sunt șanse să continue în campionat. Mutarea trebuia făcută rapid, fiindcă dacă nici jocul de la finalul acestei săptămâni nu va avea loc, atunci FRF ar fi dictat excluderea din campionat.

Toate informațiile despre omul de afaceri interesat să preia Luceafărul duceau către gorjeanul Nicolae Sarcină. Acesta a purtat negocieri numai în această vară pentru preluarea unor cluburi precum ACS Poli Timișoara, Foresta Suceava, Pandurii Târgu Jiu, Sportul Snagov sau, mai nou, Juventus București, însă discuțiile nu s-au concretizat. În schimb, Sarcină, care în trecut și-a dorit și Rapidul, a preluat din Liga 3, prin trei apropiați ai săi, echipa ACS Șirineasa din Vâlcea, pe care a mutat-o la Petroșani, în Hunedoara. Nu a renunțat însă la gândul de a avea o echipă în Liga 2 și situația ivită la Luceafărul, un club fără datori, l-a readus în prim-plan.

Sarcină: „Ce să caut eu de la Târgu Jiu la Luceafărul? Să o ia un om de afaceri de acolo, din Oradea”

Nicolae Sarcină a fost văzut la Oradea, însă, în ciuda tuturor informațiilor neoficiale venite dinspre clubul Luceafărul, acesta a negat cu vehemență că e interesat de echipa bihoreană sau de orice alt club în afară de Pandurii. Omul de afaceri care în momentul convorbirii telefonice cu reporterul Liga2.ro transmitea că stă la rând la un spital din Cluj-Napoca pentru a se opera spunea că toți cei care anunță despre el că este interesat de vreun anume club își fac reclamă pe statele lui.

„Ce-i cu tâmpenia asta? Avem echipă bună la Pandurii Târgu Jiu, avem vicecampioană, nu mă interesează pe mine. Toată lumea vrea să-și facă reclamă pe spatele meu. Nu am nicio treabă cu sportul. Eu am echipă la Târgu Jiu, Pandurii, sunt sponsor acolo, joacă cu Succes-ul pe tricou și gata, nu mă interesează pe mine alte povești. Am alte socoteli. La Mioveni au jucat cu alte tricouri pentru că nu le aveau pe celelalte spălate (n.r. – dacă în precedentele jocuri din Liga 2 Pandurii a jucat cu tricouri noi, cu sponsori inscripționați, la Mioveni, în ultima etapă, a jucat într-un echipament complet albastru, fără niciun sponsor). Nu am vrut Foresta. Eu dacă îmi doresc o echipă o vreau pe Pandurii, e vicecampioană. Sunt din Târgu Jiu și mi-aș dori Pandurii. De restul nu mă interesează, alte cluburi. La Șirineasa nu sunt eu. Acolo sunt trei băieți. La Liga 3 nu mă bag eu, ce treabă am eu acolo. Sunt trei băieți cuminți care fac o treabă frumoasă și foarte bine fac. Luceafărul Oradea e unde se pune harta în cui. Ce să caut eu de la Târgu Jiu la Luceafărul? Să o ia un om de afaceri de acolo, din Oradea”, spunea, pentru Liga2.ro, Sarcină.

Ghilea: „50% șanse ca echipa să continue în campionat”

Marți după-masă, în ziarul local Bihoreanul, Gavrilă Ghilea, fondatorul clubului Luceafărul Oradea, confirmat că sunt discuțiile cu anumiți investitori, fără a oferi însă mai multe detalii, precizând totuși că sunt „50% șanse ca echipa să continue în campionat”. Contactat de Liga2.ro, deputatul Gavrilă Ghilea nu a dorit să comenteze situația Luceafărului și ne-a direcționat către fratele său, Dumitru Ghilea, care este președintele clubului: „Eu nu am nicio calitate la club. Discutați cu fratele meu, nu cu mine. El este în conducerea clubului și se ocupă de probleme”. În schimb, Dumitru Ghilea nu a răspuns apelurilor telefonice.

Negocierile s-au încheiat marți seară

Cel mai probabil, Dumitru Ghilea nu a răspuns pentru că era ocupat în discuțiile avansate pentru cedarea clubului tocmai către Nicolae Sarcină sau apropiaților săi. Afacere care s-a încheiat marți seară și care, din informațiile Bihoreanul, include și baza sportivă „Luceafărul Felix” din Sânmartin. La negocieri a luat parte însă și Gavrilă Ghilea, fondator al clubului, și cel care transmitea că nu are acum nicio calitate oficială la Luceafărul.

Cert este că jucătorii Luceafărului care nu și-au găsit alte angajamente și care doresc să continue la echipă au fost chemați, deja, la antrenamente pentru miercuri, la ora 17:00, la baza sportivă din Sânmartin. Din noul staff al echipei va face parte Eugen Pîrvulescu, fost conducător la Pandurii Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș, iar pe partea tehnică va fi consiliat de Cristian Dulca, ultima dată selecționarul naționalei de tineret.

Contactat telefonic, antrenorul Cristian Dulca nu a răspuns apelurilor pentru a confirma sau infirma această numirea a sa la Luceafărul Oradea. Mașina lui Dulca a fost observată, de asemenea, marți, la Oradea, în dreptul clădirii unde Luceafărul își are sediul.

În aceste noi condiții, Luceafărul Oradea se va prezenta sâmbătă, de la ora 11:00, la meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște și va continua în campionatul Ligii 2. Singura câștigată după această criză de identitate a clubului bihorean va rămâne FC Argeș, care a obținut o victorie la „masa verde” pentru neprezentarea Luceafărului.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bihon.ro
 

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 23:10 Campionat
Pe aceeași temă