Luceafărul, la un pas să producă prima înfrângere liderului: „E frustrant să fii egalat în minutul 90”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 16:13 Campionat

Luceafărul Felix a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul pe care l-a disputat sâmbătă pe teren propriu în cadrul etapei a 11-a a seriei a doua din liga a doua la fotbal, în compania brașovenilor de la Corona.

Scorul în această partidă a fost deschis de gazde, în minutul 17, prin căpitanul Zeno Bundea, care a marcat cu un șut de la 14 metri în stânga portarului Alexandru Marc. După deschiderea scorului, formația brașoveană a echilibrat disputa și în partea a doua a primei reprize și-a creat mai multe ocazii de a marca, în minutul 36 Cristian Marcaș trimițând balonul în bară în urma unei incursiuni pe suprafața de pedeapsă a Luceafărului.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că tot oaspeții, prin Marinescu, în minutul 38, au mai trecut o dată pe lângă marcarea unui gol, însă atacantul liderului clasamentului nu a reușit din 4 metri să reia spre poarta lui Miron.

În repriza a doua, jucătorii brașoveni au revenit mai motivat pe teren, iar în minutul 64 chiar au cerut validarea unui gol în urma unei centrări de pe partea stângă atunci când Marinescu a reluat cu capul din interiorul careului, iar portarul Bogdan Miron a respins mingea cu mâna în stâlpul din partea dreaptă a porții sale. În acel moment, marea majoritate a jucătorilor formației oaspete s-au năpustit asupra arbitrului asistent, Nicolae Megheșan, pentru faptul că nu a ridicat fanionul pentru a valida golul, jucătorii brașoveni apreciind că mingea ar fi depășit linia de poartă după ce a lovit bara.

După o pauză de două minute, jocul a fost însă reluat, de la scorul de 1-0, centralul Sorin Tarcea validând semnalizarea tușierului și neacordând golul echipei oaspete. După acestă fază, Luceafărul a revenit în atac și în minutul 70 a ratat o ocazie bună prin Blănaru, când acesta a șutat de la marginea careului, dar portarul Alexandru Marc a reușit să respingă.

În minutul 80, brașovenii au reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, printr-o lovitură de cap a lui Vlad Munteanu, care a reluat din 13-14 metri, centrarea de pe dreapta venită din lovitură liberă. Nu au trecut decât trei minute și Luceafărul a revenit în avantaj, prin golul marat de Svarczkopf. Atunci, în urma unei acțiuni ofensive a gazdelor, Blănaru a șutat în portar, mingea a fost deviată la Svarczkopf, care cu un șut puternic din interiorul careului a dus scorul la 2-1.

Chiar în ultimul minut de joc, formația brașoveană a reușit să restabilească egalitatea, după un șut de la 24 de metri a lui Stere, portarul Bogdan Miron a respins în față la 7 metri de unde Martac a reluat pe colțul scurt, învingându-l pe goalkepperul orădean.

Astfel, Luceafărul Felix a trecut pe lângă o victorie importantă în actuala ediție de campionat, în timp ce Corona Brașov a rămas neînvinsă după 11 etape și ocupă în continuare prima poziție a clasamentului, cu 24 de puncte.

De remarcat dârzenia cu care s-a jucat partida de la Sânmartin, atât pe teren, cât și înafara lui. Căpitanul oaspeților, Mihai Stere, a vociferat constant la adresa spectatorilor și a băncii tehnice a gazdelor, iar la sfârșit, în drumul spre vestiare, l-a înjurat pe antrenorul Călin Moldovan.

„E frustrant să joci cu liderul și să fii egalat în minutul 90, este un rezultat nedrept. Cu puțin noroc, puteam să ne facem jocul mai ușor, dacă, de exemplu, la 1-0 înscriam. De asemenea și la 2-1 puteam duce scorul la 3-1, iar la 2-2 am avut bara lui Svarczkopf. Vreau să felicit totuși jucătorii și echipa pentru efort și atitudine. Am întâlnit o echipă care ne-a stat la îndemână să o învingem. Liderul neînvins nu ne-a fost cu absolut nimic superior”, a declarat la final antrenorul gazdelor, Călin Moldovan. Tehnicianul a ținut să taxeze atitudinea căpitalului oaspeților, spunând că, în calitate de brașovean, este „o rușine” că o echipă din Brașov să aibă un căpitan de echipă cu un asemenea comportament.

„Mă bucur pentru rezultat și felicit jucătorii că au avut putința și astăzi să revină de două ori chiar dacă mai aveam puțin timp la dispoziție. Echipa gazdă ne-a suprins în primele 20 de minute, cât a evoluat Zeno Bundea. Poate am avut și șansă că s-a accidentat Bundea. A doua repriză însă am dominat mai mult și în loc de 2-1 pentru noi, când Chirciu a ratat singur cu portarul, gazdele ne-au surprins și au făcut ele 2-1”, a declarat la rându-i tehnicianul Corona Brașov, Daniel Bona.

Referitor la faza din minutul 64, antrenorul brașovenilor a spus că nu se poate pronunța de la distanța de 70 de metri, unde se afla, dar că jucătorii săi i-au spus că a fost gol. „În ultimele 4 jocuri am fost arbitrați numai de timișoreni. Oare nu mai există alți arbitri în România?”, a întrebat retoric Bona, lăsând să se înțeleagă că echipa sa ar fi fost defavorizată, de vreme ce ACS Poli Timișoara e una dintre principalele concurente la promovare. Totuși, în cele 4 meciuri la care face referire antrenorul, brașovenii s-au impus de trei ori și au făcut un singur egal, cu Luceafărul.

În meciul cu liderul clasamentului, antrenorul formației Luceafărul, Călin Moldovan a trimis în teren echipa: B.Miron – Letan, Mintaș, Pocian, A.Achim – Ianc, Haș, Z.Bundea (min.29 Svarczkopf), D.Munteanu – Gh.Popescu (min. 85 Ov.Ghilea), C.Roșu (min.70 Blănaru).

În urma acestui joc, coroborat și cu celelalte rezultate ale etapei, Luceafărul rămâne pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 16:13 Campionat
Pe aceeași temă