Liderul vede dificil meciul cu Ripensia, echipă fără punct luat în ultimele trei meciuri. Obstacolul pe care trebuie să-l treacă timișorenii la Snagov

Marius ANGHEL 07 Sep. 2018, 17:26 Campionat
Liderul vede dificil meciul cu Ripensia, echipă fără punct luat în ultimele trei meciuri.** Obstacolul pe care trebuie să-l treacă timișorenii la Snagov

Cum Chindia are un meci în minus disputat și nu o poate egala prea curând la puncte, Sportul Snagov își poate menține prima poziție în clasamentul Ligii 2 pentru a treia etapă la rând. La finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 11:00, formația ilfoveană o întâlnește pe teren propriu pe Ripensia Timișoara, a 15-a clasată.

Chiar dacă gruparea bănățeană vine după trei înfrângeri consecutive, ultima înregistrată acasă cu Clinceniul, scor 0-3, antrenorul liderului, Laszlo Balint, crede că jocul cu Ripensia va fi unul greu, în special fiindcă adversara și-a schimbat în această săptămână antrenorul principal și președintele.

„Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă care a trecut prin schimbări majore în această săptămână, atât la nivelul staffului tehnic, cât și la cel al conducerii executive. După părerea mea, locul în clasament al adversarilor noștri de mâine nu reflectă valoarea lor, Ripensia este un grup omogen, preocupat să joace fotbal de calitate. Noi îi respectăm, însă vom juca acasă și suntem foarte motivați să obținem cele trei puncte! Modul în care se pregătesc băieții zi de zi îmi dă mare încredere că această echipă poate progresa, iar spiritul pe care îl avem în vestiar ne dă forță pentru fiecare meci. Nivelul campionatului este destul de echilibrat, tocmai de aceea ne dorim să fim constanți, atât în evoluții, cât și în rezultate. Lumea fotbalului este din ce în ce mai atentă la noi, de două săptămâni suntem lideri, dar pentru noi asta contează mai puțin, important este să fim preocupați să aplicăm principiile de joc pe care le antrenăm, să fim eficienți și să adunăm cât mai multe puncte în clasament”, a comentat Balint înaintea întâlnirii Sportului cu Ripensia.

Suciu: „Principalul obstacol este să depășim starea de neîncredere”

Ripensia s-a despărțit zilele trecute de antrenorului Ciprian Urican, iar, pentru următoarele jocuri, de pregătirea echipei se va ocupa directorul sportiv Radu Suciu. Acesta nu are niciun indisponibil pentru întâlnirea cu Snagovul, însă jucătorii au în spate presiunea rezultatelor negative înregistrate în acest start de sezon.

„În astfel de situații, când echipa înregistrează mai multe rezultate negative la rând, se instalează, de regulă, o stare de neîncredere, care trebuie depășită. Acesta este principalul obstacol. Noi sperăm să rezolvăm această problemă, să capacităm echipa pentru joc, pentru ca jucătorii să aibă încredere în ceea ce li se cere, că pot îndeplini în teren cerințele. Vom merge mai departe pe aceleași principii și idei instaurate de Ciprian Urican, cu retușurile de rigoare, pe care el n-a mai apucat să le facă. Important e să înregistrăm un rezultat pozitiv. Dacă vom face un joc bun, va veni și acest rezultat. Dacă vom avea încredere în posibilitățile noastre, în faptul că vom putea transpune în teren ideea de joc, atunci avem șanse reale de a ne întoarce acasă cu un rezultat bun”, a spus Radu Suciu.

În campionatul trecut, Ripensia a obținut patru puncte din confruntările cu echipa din Snagov. În tur, roș-galbenii au învins pe arena din Ciarda Roșie cu scorul de 2-0, golurile fiind reușite de Zaluschi, din penalty, și Mediop. În deplasarea de la Ștefăneștii de Jos, acolo unde s-a desfășurat în retur meciul cu Sportul, roș-galbenii au reușit să se întoarcă acasă cu un punct. A fost 1-1, golul timișorenilor a fost marcat de Bădăuță, în timp ce pentru ilfoveni a punctat Ferfelea.

Marius ANGHEL 07 Sep. 2018, 17:26 Campionat
Pe aceeași temă