Lecție de pragmatism

17 Mar. 2012, 16:42 Campionat

Juventus spera să obțină victoria în partida din prima etapă a returului, însă arădenii lui Roland Nagy au dat dovadă maximă de pragmatism, reușind să înscrie în primele minute ale celor două reprize, în rest jucând pentru menținerea rezultatului de pe tabelă, apărându-se de multe ori pe două rânduri.

Centralul Horațiu Feșnic nici nu fluierase bine startul jocului și UTA a obținut prima lovitură de la colțul terenului. Mingea a fost trimisă pe linia careului de 6 metri, de unde Neagu, fără marcaj, a reluat spectaculos în plasă în dreapta lui Bobariu.

Juventus nu a stat pe gânduri și s-a năpustit în atac pentru a restabili egalitatea, iar UTA a cedat deliberat inițiativa, o tactică ce se putea dovedi păguboasă până la pauză dacă Tene, Damaschin, Țăran și Bănuță ar fi avut un dram de inspirație în plus.

Juventus a început partea a doua cu Jane-Valdrack Mokengue, care l-a înlocuit în avanposturi pe Damaschin, atacantul părăsind terenul în minutl 40 cu capul spart, plin de sânge, după un duel aerian cu un adversar.

De la cabine, elevii lui Schumacher au revenit deciși să revizuiască scorul de pe tabelă, care nu era conform cu numărul ocaziilor de gol. Tabela s-a modificat repede, după numai trei minute, numai că tot arădenii au dat lovitură, Miron fiind găsit cu o pasă peste toată apărarea gazdelor și nu l-a iertat pe Bobariu în situație de unu la unu.

Descumpănirea echupei din Colentina s-a resimțit puternic în următoarele 15 minute, în care ritmul jocului a scăzut semnificativ. Totuși, până la fluierul final, Juventus și-a mai creat trei ocazii bune de a înscrie, însă atacanții nu au avut suficentă luciditate în fața porții apărată cu străjnicie de Smaranda.

Simțind că nu mai poate scăpa victoria, UTA s-a deschis mai mult în ultimele zece minute și și-a trecut în cont două ocazii de gol, cam singurele în afara celorlalte două situații din care a marcat.

UTA a venit la București să câștige trei puncte și a reușit, chiar dacă despre jocul arădenilor nu se pot spune prea multe.

Juventus avea nevoie cel puțin de un punct, dar nu l-a obținut. Totuși, rezultatele înregistrate în etapa a 16-a nu schimbă prea mult datele în zona fierbinte a clasamentului. Însă, etapa viitoare, formația din Colentina se deplasează pe terenul unei contracandidate la retrogradare, FCMU Baia Mare, fiecare dintre cele trei puncte fiind extrem de important.

JUVENTUS BUCUREȘTI – UTA ARAD 0-2 (0-1)
G. Neagu (2), Al. Miron (48)

Bobariu – Cip. Petrescu, F. Amet, H. Crișan (37 Vl. Țăran), A. Sava – M. Bănuță, Slobozeanu (60 Bustea), Fl. Cruceru (cpt.), D. Grigore, Tene – Damaschin (46 Valdrack)
Antrenor Constantin Schumacher

Smaranda – Calvin, Pocuca, Gligor, Siminic – Purece, Al. Ignea, Hidișan (80 N. Varga), G. Neagu – Mara (cpt.) (86 Nădăban), Al. Miron (65 Capătă)
Antrenor: Roland Nagy

articol scris de Florin ALBOIU

foto: PhotoSport.ro

17 Mar. 2012, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă