Laszlo Balint și-a început discursul după victoria cu Viitorul Pandurii cu o glumă: „Când marile echipe din Europa au pierdut, UTA a câștigat.” Concluziile după victoria cu oltenii

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 11:25 Campionat

UTA a trecut, duminică, și de „valul” Viitorul Pandurii, scor 2-0, și e tot mai implicată în lupta pentru promovarea în Liga 1. Fără a face un meci strălucit în fața unei echipe ce venea după o serie de rezultate excelente, „roș-albii” și-au atins scopul, grație execuțiilor de mare fotbalist ale lui Romario Moise (37, 65).

La final, Laszlo Balint a bătut monedă pe importanța punctelor, fiind mulțumit mai ales de prestația din actul secund a echipei sale. „Pentru că a fost multă tensiune în acest meci, încep cu o glumă. Într-un weekend când marile echipe din Europa au pierdut (n.r. – Bayern Munchen, PSG, Barcelona sau Napoli), UTA a câștigat. Sunt trei puncte importante, știam că e un meci greu, le-am și spus jucătorilor că vor fi multe momente când va trebui să fim organizați, să știm ceea ce facem când nu avem mingea și am reacționat bine. Din păcate, în prima parte am fost puțin pasivi, nu am avut agresivitate, am suferit din nou la presingul de întâmpinare. Am reglat toate aceste aspecte la pauză și în repriza a doua am jucat ceva mai bine. Mulțumim și fanilor, a fost din nou un stadion aproape plin, iar spectatorii au făcut atmosferă frumoasă, cum doar ei știu să facă. Așa cum ne-au ajutat de multe ori până acum, au făcut-o și azi. Băieții simt aportul ce vine din tribune și ne bucurăm că ne-am făcut suporterii fericiți cu această victorie”, a remarcat „principalul” utist, citat de Sport Arad.

„Romario a fost elementul decisiv”

Cristian Lupuț, antrenorul Viitorului, a susținut că diferența dintre echipe a fost făcută doar de execuțiile lui Romario Moise. „Într-adevăr, Romario e într-o formă bună, cu siguranță în acest moment e cel mai în formă mijlocaș din Liga a 2-a. Are calitate foarte bună în special pe momentele fixe și a avut o contribuție vitală la cele trei puncte. Și, da, a fost un meci ce a stat sub aspectul echilibrului, iar dacă ne uităm pe tabelă Romario a fost elementul decisiv. Dar, până la urmă, am mai avut două-trei ocazii foarte mari, situații de contraatac pe care trebuia să le gestionăm mai bine. Nu am găsit soluții pe momentele când am avut spații de contraatac, căci știam că după ce vom prelua conducerea, ei se vor deschide”, a adăugat Balint.

A început luna de foc, cu meciuri din trei în trei zile

UTA a intrat în luna în care mai dispută nu mai puțin de opt meciuri oficiale. Practic, arădenii vor juca din trei în trei zile, începând cu „dubla” „U” Cluj – FC Argeș, ambele jocuri în deplasare. „În perioada asta o să rămână puțin timp de antrenamente, e important că echipa știe foarte bine ceea ce îmi doresc de la ea. Știe să interpreteze principiile pe care le antrenăm, iar când am avut mentalite bună, am arătat bine. Principala preocupare, la ce program avem, e să încercăm să ajungem cât mai bine fizic la ora fiecărui joc. Va fi foarte greu și suntem conștienți de asta. Vor apărea scăderi de formă, vor apărea suspendări, sper să nu fie accidentări. Dar, va fi o uzură și pot apărea accidentări, e important să scoatem maxim din fiecare meci, poate chiar și un egal într-o anumită partidă. Le-am spus și băieților, trebuie să ne recuperăm și să intrăm cu un anumit spirit pe teren. Adică acela de a da totul pe teren și atunci vom ieși mereu cu fruntea sus de pe teren. Asta vreau de la UTA și sunt convins că vom ieși astfel de la fiecare meci”, a încheiat Balint.

Cu 26 de puncte acumulate în 11 meciuri desfășurate în 15 etape, UTA ocupă locul 2 în Liga 2, la patru puncte în spatele liderului CS Mioveni, care are însă 15 partide disputate.

CITEȘTE și: „Bătrâna Doamnă” rămâne cu un singur gol încasat acasă! Ilie: „Pentru fundași e un lucru important, o provocare programul încărcat, dar suntem pregătiți”

Fază litigioasă înainte de golul doi al UTA-ei! Balint: „A fost – poate – o greșeală a arbitrului, dar lucrurile rămân mereu în echilibru”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă