Laszlo Balint se gândește la play-off: „Jocurile de la Buzău și Slobozia capătă o însemnătate deosebită pentru noi”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 15:10 Campionat
Laszlo Balint se gândește la play-off:**

Cu două remize în primele două meciuri din acest an, „uniriștii” căutau prima victorie împotriva unei trupe fără prea multe griji, din prima jumătate a clasamentului.

Pentru o echipă care marchează greu, un gol în primele cinci minute este o adevărată binecuvântare, iar acest lucru l-a reușit Liviu Nicolae, reluând excelent centrarea lui Elek (5). Au urmat minute bune cu joc încrâncenat, cu intrări la limită, dar fără mari ocazii. Spre finalul primului mitan, Berceniul a fost aproape de egalare în două rânduri, însă Dărăbanț s-a opus, iar băieții lui Gyuszi Balint au intrat la cabine cu avantaj minim.

După pauză, apărarea Tărlungeniului a rezolvat sistematic acțiunile de atac ale oaspeților, emoții mari existând doar în minutul 62, atunci când George Mihai a trimis cu capul de lângă Dărăbanț, însă „veteranul” Tatarciuc a respins de pe linia porții.

Ilfovenii și-au bătut singuri cuie în talpă prin eliminarea lui Pivniceru (67), iar apoi, în atac a existat cu adevărat doar Unirea. Bara lui Elek din minutul 70, dar și șutul atacantului din prelungiri, urmat de o altă execuție frumoasă, cea a lui Marcăș, puteau aduce o diferență mai mare de scor, însă în cele din urmă victoria a fost una la limită.

Cu 5 puncte acumulate de la reluarea campionatului, Unirea este pe poziția a 7-a, la patru lungimi de SC Bacău, și speră încă la o calificare în playoff, lucru care ar elimina emoțiile unei lupte pentru evitarea retrogradării.

„Am câștigat împotriva unei echipe care se va regăsi, cu siguranță, în turneul play-off. Au fost și ceva emoții la câteva atacuri ale ilfovenilor, însă și noi am avut câteva situații bune de a ne desprinde pe tabelă. În altă ordine de idei, ne gândim tot mai mult la strategia de abordare a turneului play-out/play-off. Chiar dacă este foarte greu să ne clasăm pe locul 6 la finalul sezonului regulat, calculele teoretice arată că, dacă vom da dovadă de constanță etapele următoare, avem șanse bunicele să obținem acel ultim tichet pentru play-off, mai ales că jucăm meciul direct cu SC Bacău la Tărlungeni. Săptămâna următoare, cu jocurile de la Buzău și Slobozia, capătă o însemnătate deosebită pentru noi”, a declarat la final, antrenorul Laszlo Balint.

Unirea Tărlungeni – ACS Berceni 1-0 (1-0)
Spectatori: 200
A marcat: L. Nicolae (5)

Unirea Tărlungeni: Dărăbanț – Dobrea, Tatarciuc, Frîncu, Iaru – Brujan, Antoche (Neculai) – L. Nicolae (Marcăș), Pastor, M. Pop (78 Dumbravă)- Elek. Antrenor:  Laszlo Balint.

ACS Berceni: L. Marin – Feraru, Fîșie, Aldea (12 Bitez), Pazon – V. Ștefan, Tătar, Pădurețu, G. Mihai – Pivniceru – Bădăuță. Antrenor:  Marin Dragnea.

Cartonașe galbene:  Neculai (47), Dumbravă (87) / Tătar (8), Pazon (32), Bitez (88).
Cartonaș roșu:  Pivniceru (67).

Sursa: Bună ziua Brașov

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 15:10 Campionat
Pe aceeași temă