Laszlo Balint explică motivele care l-au făcut să refuze Astra și să continue la UTA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Oct. 2019, 18:33 Actualizat: 02 Oct. 2019, 18:34 Campionat
Laszlo Balint  explică motivele care l-au făcut să refuze Astra și să continue la UTA

Astra l-a dorit cu insistență pe Laszlo Balint pe banca tehnică ce se clatină sub „greutatea” lui Dan Alexa. Conducerea prim divizionarei a procedat ca la carte, luând legătura cu impresarul tehnicianului, Bogdan Apostu, și apoi cu șefii clubului cu care Balint se află sub contract, UTA Arad, numai că răspunsurile primite de Astra au fost negative pe linie, scrie Sport Arad.

Chiar Laszlo Balint admite că a refuzat Astra și posibilitatea de a antrena pentru prima dată în Liga 1 în postura de antrenor principal. „Am fost flatat de oferta Astrei, o formație cu șanse reale de play-off și la câștigarea Cupei României, însă principiile mele sunt puternice. Am învățat să fiu corect cu viața și cu fotbalul, tentațiile vor exista întotdeauna și vor mari, dar trebuie să știi cum să te raportezi la ele. Dacă voi munci la fel, vor veni și recompensele, satisfacțiile profesionale, poate chiar la UTA. Am început un proiect foarte important pentru mine și l-am început bine cu toții, echipă, antrenori, conducere, suporteri. Am construit deja ceva la Arad, rezultatele noastre nu sunt deloc întâmplătoare și îmi doresc să duc la bun sfârșit totul. Sunt conștient că ne așteaptă o grămadă de dificultăți, de pe 16 octombrie încolo vom avea un program infernal și e nevoie de toată lumea pentru a răzbi”, a spus Balint pentru Sport Arad.

Reacțiile de afecțiune ale fanilor după refuzul de a urca pe scena primului eșalon românesc, la o grupare respectabilă, cu destulă putere financiară, l-au impresionat pe Laszlo Balint, care recunoaște: „Clubul UTA a scris istorie în fotbalul românesc și nu numai, însă el înseamnă – în primul rând – suporteri. Am aruncat și eu o privire pe site-urile de socializare sau în presă și nu pot decât să le mulțumesc fanilor pentru gândurile bune. Din prima zi de când am venit la UTA ca antrenor, mi-au oferit și ne-au oferit tuturor sprijin necondiționat. Și nu mă refer doar la meciuri, ci la întreaga atmosferă ce s-a creat în jurul echipei. Deocamdată, au fost mai ales momente frumoase, dar sunt convins că vor urma și greutăți și mai ales atunci trebuie să rămânem uniți și persverenți în ceea ce avem de făcut pentru club, pentru culori. Ca într-o familie, vom suferi împreună și ne vom bucura împreună. Avem de parcurs un drum lung, însă dacă rămânem perseverenți și vom crede mereu în ideile cu care am pornit la drum și nimic nu ne va dezbina, atunci șansele de reușită cresc. Nu vreau să promit nimic, căci sunt multe aspecte ce pot influența parcursul unei echipe într-un sezon, dar tot ceea ce vă pot garanta este că noi, antrenorii și băieții vom face tot ce ține de noi ca puterea ce ne-o dau suporterii să fie valorizată cum se cuvine”.

După 9 etape, dar doar opt meciuri disputate, UTA ocupă locul secund în Liga 2, cu 19 puncte și cel mai bun golaveraj din campionat: 26-5! „Roș-albii”  și-au amânat partidele din cadrul rundelor 10 și 11, cu Rapid (deplasare) și Chiajna (acasă) și vor juca din nou pe puncte în intermediara de la Turnu Măgurele, în fața actualului lider, Turris Oltul. Următorul meci pe teren propriu e chiar derby-ul Vestului cu ASU Poli, în weekendul 18-20 octombrie.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Oct. 2019, 18:33 Actualizat: 02 Oct. 2019, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă