Laszlo Balint, după primul eșec pe banca UTA-ei: „O lecție dură pentru noi. Au fost unii jucători care s-au îmbătat prea devreme cu precedentele succese”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 19:22 Campionat

Seria de victorii a UTA-ei s-a oprit la trei la capătul unei prestații modeste a echipei arădene pe terenul Ripensiei. De fapt, și antrenorul Laszlo Balint a recunoscut limitele formației sale în disputa de la Timișoara, în fața unei echipe ce a crezut până la final în șansa ei.

S-a terminat Ripensia – UTA 2-1, arădenii au încasat primele goluri în acest sezon, dar și primul pas greșit și prima îngrângere. Octavian Ursu (45+2′) a deschis scorul pentru arădeni chiar înainte de pauză, apoi, în partea secundă, timișorenii au ratat un penalty prin căpitanul Călin Toma, însă au reușit să întoarcă rezultatul pe final, după reușitele lui Albert Voinea (87′) și Adrian Zaluschi (90+3′ – penalty).

Portarul Iacob părea să închidă încă odată poarta „roș-albilor”, însă, în cele din urmă, a scos două mingi din plasă, iar reușita lui Ursu din prelungirile primului act nu a fost suficientă nici măcar pentru un punct. „O victorie meritată a Ripensiei, îl felicit pe Alexandru Pelici pentru că a pregătit foarte bine jocul. Chiar și așa, spun cu toată responsabilitatea că ne-am bătut singuri, pentru că am fost surprinși exact pe lucrurile pe care le-am discutat și analizat săptămâna aceasta chiar pe imagini video. Știam că sunt periculoși pe flanc și pe intrările în spatele liniei noastre, cel puțin în repriza a doua ne-au pus mari probleme. Am reacționat foarte prost pe aceste mingi în spatele nostru, am stat prea sus cu linia. Din păcate, e o lecție dură pentru noi, pentru că au fost unii jucători care s-au îmbătat prea devreme cu precedentele succese. Revenim cu picioarele pe pământ și abordăm săptămâna viitoare cu seriozitate, pentru că trebuie să reacționăm. Avem marți un meci de Cupă care nu vine bine pentru noi, iar în weekend o partidă foarte complicată cu Sportul Snagov. Aștept reacții din partea băieților, pentru că am jucători cu experiență, cu maturitate, și trebuia să gestionăm puțin altfel repriza secundă. Este frustrant să pierzi în ultimele minute, mai ales după ce am trecut prin niște momente dificile. Dureros este și că am fost egalați dintr-o fază fixă, o lovitură liberă pe care știam că o vor bate pe bara a doua și asta în condițiile în care de două-trei săptămâni încoace am și schimbat modalitatea în care ne apărăm la lovituri libere, cu marcaj om la om. Nu putem să îi dăm în cap lui Hrezdac, este o greșeală din care trebuie să învețe și el. Am jucat astăzi în condiții foarte dificile, pe un teren nu foarte bun, căldură și în fața unei echipe adverse arțăgoase, care a știut foarte bine ce are de făcut și a interpretat partitura tactică foarte bine”, a spus, citat de Sport Arad, Balint imediat după finele partidei de pe „Electrica”.

Provocat de întrebările jurnaliștilor, „principalul” arădenilor a vorbit și despre aspectul tactic al partidei. „Am avut mai multe intenții de schimbare, chiar înaintea loviturii libere din care am primit golul de 1-1. Îl trimisesem pe Șeroni la încălzire pentru că am văzut că ei pun probleme pe mingile aduse din lateral în careu. Nu am mai apucat să îl introduc, l-am băgat pe Ioniță pentru a forța atacul, iar pe o minge lungă a ieșit acel penalty din care Ripensia a câștigat cele trei puncte. Nici la mijloc nu am funcționat cum ar fi trebuit. Nu am reușit să avem un atac pozițional foarte consistent, nu am ținut de minge, a trebuit să alergăm mult pentru a acoperi spații. Aveam așteptări puțin mai mari de la fundașii centrali la unele dueluri. În fine, Stancu nu a fost la potențial maxim, în ultimele 2-3 zile a avut niște dureri pe ligamentul posterior al genunchiului stâng, dar nu am avut alte soluții și a trebuit să risc. În prima repriză au apărut probleme acolo, în a doua repriză la fel, în special la penalty-ul apărat de Iacob. Sunt multe lucruri de reglat, și într-un timp foarte scurt. Nu avem timp să ne lamentăm, trebuie să mergem mai departe și să ne comportăm ca o echipă matură. Și înfrângerile fac parte din viața unei echipe este important să învățăm din ele”, a adăugat Balint.

Abordându-se și subiectul arbitraj, fostul fundaș a amintit de faza unui posibil penalty la Buhăcianu, la scorul de 1-0 pentru UTA. „Nu am nimic cu arbitrajul, nu din acest motiv am pierdut, dar mă așteptam ca fazele similare să fie tratate cu aceeași unitate de măsură. Sunt faze care pot decide soarta unui joc. Ripensia a primit astăzi două penalty-uri, nu știu dacă au fost sau nu, dar și noi am avut o fază clară de penalty la Buhăcianu când conduceam cu 1-0. La 2-0 probabil că se încheia altfel meciul”, a mai punctat Balint.

Întrebat din nou de lupta la vârf, acolo unde doar Turris-Oltul a acumulat maxim de puncte, tehnicianul „roș-albilor” a mai afirmat: „Lupta este lungă, am pierdut doar o bătălie și sper ca băieții să reacționeze așa cum o face o echipă care se bate pentru locurile fruntașe. Toată lumea va pierde puncte, inclusiv Turris și Buzău, care au evoluat foarte bine până acum. Nu există meci ușor în acest campionat, trebuie să fim echilibrați indiferent de rezultat. Încercăm să ne luptăm acolo sus, dar nu este o tragedie dacă nu se obține promovarea. Dar, pentru acești suporteri minunați, cărora le mulțumesc în numele meu și al jucătorilor pentru că au făcut deplasarea, noi avem datoria de a ne bate în fiecare meci, pentru a câștiga și a fi pe un loc fruntaș. UTA este o echipă nouă în mare parte, avem nevoie de răbdare, perseverență, foarte mult suflet și foarte multă muncă pentru a ajunge acolo unde ne dori.”

În fine, Laszlo Balint a decretat încheiată campania de transferuri la UTA odată cu sosirile atacantului Alexandru Ioniță și a mijlocașului Romario Moise.

Sursa: Sport Arad
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 19:22 Campionat
Pe aceeași temă