Lăcătuș a obținut pe Areni prima victorie pe banca Iașiului

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 15:50 Campionat
Lăcătuș a obținut pe Areni** prima victorie pe banca Iașiului

De foarte multă vreme stadionul Areni nu a mai fost populat cu 3.000 de spectatori, mulți dintre aceștia fiind curioși să-i vadă pe Marius Lăcătuș și Florin Prunea, care acum își duc traiul ca antrenor și președinte la CSMS Iași. Partida a fost însă una anostă, între o echipă a Sucevei limitată, care a preferat să se apere în marea majoritate a timpului în propria jumătate de teren și o formație a Iașiului fără nici o idee de joc, care pare la ani lumină distanță de pretențiile primului eșalon.

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă și pentru că sucevenii s-au închis foarte bine pe faza de apărare. Ieșenii au amenințat prima dată poarta gazdelor abia în minutul 25, când româno-finlandezul Tomi Petrescu i-a încercat vigilența lui Pascal cu un șut din întoarcere.

„Ceferiștii” au replicat prin Ionesi, care a prins un șut sănătos din marginea careului de 16 metri, însă B. Miron a fost pe fază și a respins în corner. Ieșeanul Mihalache și-a creat ultima șansă de gol a primei părți,numai că nu a putut să-l învingă pe Pascal cu o lovitură de cap, din 6 metri.

Odată cu ieșirea lui Negru, accidentat, alb-vișiniii au renunțat în repriza secundă la orice intenție ofensivă, ceea ce le-a permis ieșenilor să prindă și mai mult curaj. Astfel, ratările lui Herghelegiu și Dobre nu aveau decât să prevestească golul din minutul 75,venit după o fază care nu anunța nimic.

Portarul Miron a degajat la întâmplare o minge din propria suprafață de pedeapsă, ce avea să se transforme în pasă de gol pentru nou intratul Onofraș, care a sprintat de lângă Cristescu și l-a învins pe Pascal cu un șut de la 12 metri, plasat la colțul lung.

Inexistenți în atac, sucevenilor le-a fost practic imposibil să mai întoarcă soarta partidei în minutele de final. Mai mult, ieșenii au fost foarte aproape să-și dubleze avantajul prin internaționalul de tineret Crețu,însă mingea reluată de aceasta către poarta lui Pascal a nimerit transversala.

Rapid Suceava a evoluat în formula Pascal – Cristescu, Fl. Plămadă, Sava (76 Golofca), Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, Velescu, Stănescu – Negru (46 Căinari), Ionesi. Antrenori: Marin Barbu și Bogdan Tudoreanu.

CSMS Iași a jucat în alcătuirea B. Miron – Voicu, Crețu, Avrămia, R. Miron (72 Onofraș) – Petrescu (66 Bădescu), Mihalache, Olah, Țigănașu – L. Dobre (76 Cl. Ionescu), Herghelegiu. Antrenori: Marius Lăcătuș și Nelu Naghi.

Sucevenii reclamă neacordarea unui penalty

La finalul partidei, Marius Lăcătuș s-a arătat mulțumit doar pentru cucerirea celor 3 puncte, conștient fiind că jocul practicat de echipa nu s-a a lăsat de dorit: „Este important că am câștigat aici, deoarece sunt sigur că jocul nostru va crește de la etapă la etapă. Mai sunt multe meciuri de jucat până la finalul campionatului, iar eu am încredere în calitățile și dorința de performanță a jucătorilor mei. Rapid mi-a părut o echipă robustă, care va pune probleme și altor adversari”.

De partea cealaltă, Bogdan Tudoreanu a contestat justețea rezultatului final și a contestat arbitrajul: „Am făcut o primă repriză bună, când ni s-a și refuzat un penalty clar, pentru un fault asupra lui Negru. Iașiul nu m-a impresionat cu nimic, am fost bătuți practic de o echipă de nivelul nostru. La faza golului a contat faptul că Sava era accidentat și n-am avut timp să facem schimbare în timp util”.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă