„Jucătorii mai proaspeți” au ținut Gloria doar o oră în meci la Arad, cu UTA. Ilie Stan e dezamăgit: „După primul gol am căzut psihic și fizic”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 12:00 Campionat

Nemulțumit de ultimele două rezultate înregistrate de echipa sa pe teren propriu, înfrângerile cu ASU Poli (0-1) și Metaloglobus (1-2), Ilie Stan a decis să trimită în primul „11″ al meciului cu UTA, desfășurat miercuri, la Arad, aproape numai jucători care au evoluat puțin în acest sezon. Konate și Camara chiar au fost la meciul de debut pentru formația din Crâng în Liga 2, dar au mai fost jucători și cu două, patru sau cinci prezențe, după cum urmează: Balauru (9) – Catană (6), Ceaușel (2), Konate (0), Pîrcălabu (10), Camara (0), Candrea (4), Luptak (12), Huiban (15), Calu (4), M. Constantinescu (5). SCM Gloria Buzău a rezistat aproape o oră fără gol pe Motorul, însă în final a cedat cu 0-3, după reușitele lui Valentin Buhăcianu (59), Ciprian Rus (85), respectiv autogolul lui Robert Candrea (64).

Ilie Stan: „După eliminarea din Cupă a început dezastrul”

La final, fostul fundaș al Stelei și-a explicat opțiunea pentru linia secundă. „Era foarte greu să poți juca trei jocuri în șapte zile. După 12 ore cu autocarul, să ajungi la ora 8-9 seara, iar a doua zi să joci pe acest sintetic. Așadar, am zis să le dau șansa jucătorilor mai proaspeți, care nu prea au evoluat până acum, să arate că merită ca din iarnă să rămână în lotul echipei noastre. Vă dați seama că nu ne-a ieșit ceea ce ne-am dorit, dar ce făceam cu acei jucători pe care îi aduceam și îi trimitem pe teren și sâmbătă? Și așa l-am pierdut pentru șase luni căpitanul echipei, Ghinga. Din punctul meu de vedere, e cel mai bun, cel mai echilibrat jucător pe faza defensiva și acum a făcut o ruptură de tendon. Astăzi am fost nevoit să-l schimb și pe Huiban. Oarecum știam că va fi greu să jucăm pe sintetic, mai ales că am avut și experiența de la Târgu Jiu. Fotbalul înseamnă condiții optime pentru antrenament, odihnă, vitaminizare, refacere, fără aceste lucru nu poți face performanță. Este foarte, foarte greu să faci un program în așa fel încât tu, ca antrenor, să și răspunzi în totalitate pentru rezultatele echipei. Și noi am început campionatul în forță, după 6-7 etape am fost pe primul loc. După aceea, s-au întâmplat o grămadă de lucruri la care nu mă așteptam. După eliminarea din Cupă a început dezastrul”, a explicat Ilie Stan, citat de Sport Arad.

„Am pierdut vreo 15 puncte numai din cauza portarului, dar vine iarna și o să vedem”

Referindu-se la desfășurarea confruntării cu UTA, atrenorul Buzăului a subiliniat următoarele: „Am luat golul de 1-0 dintr-o fază ce, practic, nu anunța nimic. A fost o minge degajată de portarul UTA-ei, iar ceea ce face portarul nostru este incredibil (n.r. – Dragoș Balauru a apărat în acest joc). După o astfel de fază, echipa cade psihic și fizic, fără a mai avea concentrarea dinainte. S-au adunat prea multe greșeli ca să putem rămâne acolo sus. Am pierdut vreo 15 puncte numai din cauza portarului, dar vine iarna, o să vedem. Nu mai aduc cu sufletul jucători, cu trei meciuri în Liga 1. Le dai o șansă, îi reactivezi și ei vin și fac așa greșeli. Dar, învățăm din aceste greșeli, anul viitor avem și drept de promovare și vom arăta altfel. Nu am decât să-i felicit pe cei de la UTA, iar noi să mergem acasă, din nou 12 ore și încercăm să câștigăm jocul de sâmbătă, cu cei de la Călărași”.

„Diferența este mare în UTA și noi”

Reîntâlnirea cu Aradul și UTA și șansele arădenilor la promovarea în Liga 1? „Am revenit după atâția ani aici la Arad și parcă am simțit acea plăcere pe care am avut-o o perioadă la Arad. Aceea de a antrena, de a-mi face meseria așa cum dorim să ne-o facem noi, antrenorii. Am văzut multe lucruri schimbate, dar, în clipa de față, echipa nu este pregătită sută la sută pentru a merge în Liga 1. Pe de altă parte, am înțeles că în viitor veți avea un stadion nou și aceasta îi motivează și pe jucători. Vă dați seama ce diferență este mare între dumneavoastră, care vreți să promovați și să jucați pe noul stadion în Liga 1, și noi, care nu avem drept de promovare. Sincer, la ceea ce am văzut astăzi și la cum este susținută această echipă, dacă rămâneți acolo sus până la iarnă și cu câteva investiții în jucători în pauza competițională, puteți promova. Spectatorii m-au primit foarte bine, eu îmi fac treaba peste tot, dar nu depinde doar de noi, antrenorii, dacă și reușim”, a încheiat „Iliesta”, cel care a pregătit-o pe UTA în primăvara anului 2004, când a și produs o mini-revoluție în lot, renunțând la câțiva dintre „senatorii de drept”, printre care și Cristian Panin, care apoi a făcut carieră în culorile lui CFR Cluj.

Fără punct obținut în ultimele trei etape, SCM Gloria a rămas cu 20 de puncte acumulate în 16 meciuri în 17 etape și se află pe locul 12 în Liga 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa buzoiană joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași (locul 13, 19 puncte).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă