Jucătorii duc până la capăt războiul cu Șiman: „Nimeni nu mai vrea să joace la Sportul!”.

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 09:58 Campionat
Jucătorii duc până la capăt războiul cu Șiman:**

Stadionul Juventus din Colentina a fost teatru de război sâmbătă dimineața. În locul unui meci între Sportul și Farul, am asistat la un nou episod din războiul Șiman – jucători. Seniorii s-au ținut de cuvânt și au refuzat să intre pe teren, deoarece nu aveau vizele medicale la zi. În disperare de cauză, Vasile Șiman a încropit o foaie de joc cu juniori, pe care inițial i-a chemat la stadion ca și copii de mingi, dar ea a fost refuzată de arbitrul Sergiu Popa.

„Nu am avut ștampila corespunzătoare pentru viza medicală. De aceea nu am putut juca nici cu juniorii. Dar meciul nu l-am pierdut cu 3-0. Asta vor decide comisiile de la FRF”, a explicat Șiman, cel care s-a contrat dur cu seniorii în vestiar, ajungându-se chiar la scaune rupte și pahare sparte. „Jucătorii au avut un comportament huliganic și vor suporta consecințele. Ei sunt cei care nu au dorit să joace pentru Sportul”, a completat Șiman.

„Nu mai jucăm cât e Șiman patron”

Ajunși la capătul răbdării, cei 15 jucători care au stat în tribună sâmbătă vor merge azi la sediul AFAN, iar de acolo se vor îndrepta spre FRF, unde vor solicita o audiență la președintele Mircea Sandu. „Ne-am săturat de scandaluri și de condiții improprii de pregătire. Vom merge mâine (n.r. – azi) la Mircea Sandu și îi vom prezenta toată situația. Dorim să fim declarați liberi. Nimeni nu mai vrea să joace la Sportul cât e Șiman patron”, a declarat un jucător, sub protecția anonimatului. „Să meargă și la Băsescu. Sunt niște huligani. Ei vor să fie declarați liberi prin justa cauză, pentru nerespectarea condițiilor de antrenamente”, a contrat Șiman.

„Plătește cu ordine nedatate!”

Dar cum s-a ajuns ca jucătorii să stea într-o astfel de tensiune? Explică Dacian Varga: „Există jucători neplătiți de 22 de luni. Șiman, atunci când a plătit jucătorii, a făcut-o pe unele ordine de plată nedatate, iar atunci când jucători s-au dus să depună memorii la Ligă, el le-a datat și le-a prezentat Comisiilor”.

Datorii uriașe! Pot promova?

În momentul de față, chiar dacă va pierde la „masa verde” cu Farul, Sportul e pe locul doi, după CF Brăila, și are mari șanse să câștige seria I din Liga a II-a. Chiar dacă ar promova, nu e sigur că echipa din Regie ar putea juca în următorul sezon al Ligii I. Formația lui Șiman are datorii mari la stat. Conform site-ului ANAF, vechea societate are datorii de 21.894.285 de lei, iar actuala societate are „doar” 1.890.617 lei.

Pe Varga am vrut să-l dau la orice echipă din Liga I, dar toate l-au refuzat pentru comportament neadecvat
Vasile Șiman, patron Sportul

Nu puteam juca fără vize. Ce vroia Șiman, să murim pe teren? Ne-a nenorocit destul, nu ne mai poate face nimic
Dacian Varga, mijlocaș Sportul

 

Articol scris de Daniel REMEȘ

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 09:58 Campionat
Pe aceeași temă