Jucătorii au anunțat că părăsesc echipa, așa că CF Brăila urmează să se desființeze!

Mihai Andries 14 Jan. 2014, 08:13 Campionat
Jucătorii au anunțat că părăsesc echipa,** așa că CF Brăila urmează să se desființeze!

Ieri, la reunirea lotului echipei CF Brăila, jucătorii i-au anunțat pe conducătorii grupării de la Dunăre că depun memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract. În aceste condiții, pentru că nu ar mai avea un lot pe care să se poată baza, președintele Adelin Soare a anunțat că va demara formele pentru desființarea echipei.

La ora 15.00, tot lotul echipei CF Brăila, mai puțin nigerianul Ndigwe, s-a prezentat la Stadionul Municipal, unde erau așteptați de președintele CA, Adelin Soare, omul de afaceri Florin Cârligea, în calitate de potențial investitor, Vasile Popa și Valentin Avramescu, reprezentanți ai unor sponsori. Întrunirea a debutat cu o ședință comună, care a durat o oră și jumătate, urmată de discuții individuale cu jucătorii prezenți.

Jucătorilor li s-a propus să renunțe la jumătate din veniturile ce li se cuveneau pentru cele cinci luni în care nu au fost efectuate plăți precum și reducerea la jumătate a salariilor începând din ianuarie.

„Am reușit ca împreună cu această echipă de finanțatori să adunăm un milion de lei ca să putem supraviețui în Liga a II-a. Însă acești bani nu acoperă datoriile din acest moment. Și de aceea le-am propus jucătorilor să renunțe la jumătate din banii pe care trebuiau să-i primească în cele cinci luni. De asemenea, să fie de acord cu înjumătățirea slariilor începând cu luna ianuarie 2014. Ei nu au fost de acord și trebuie să-i înțelegem, pentru că au dreptate. În situația actuală nu mai avem pe cine conta la echipă și am decis ca activitatea echipei CF Brăila în Liga a II-a să se oprească în acest moment. De marți (n.r. – astăzi, 14 ianuarie 2014) începem procedurile legale de desființare a echipei CF Brăila”, a declarat Adelin Soare.

Președintele echipei de fotbal a lăsat să se înțeleagă, cu o umbră de regret și reproș, că vina pentru situația în care a ajuns echipa aparține administrației locale care, din punctul său de vedere, nu a onorat în totalitate promisiunile făcute. „Dacă Primăria și Consiliul Județean ar fi alocat toate fondurile așa cum au fost ele stabilite pentru 2013, nu am fi ajuns în această situație”, a mai adăugat Soare.

La rândul său, și omul de afaceri Florin Cârligea și-a arătat regretul pentru situația în care s-a ajuns, considerând că această echipă a dovedit că merita să fie susținută financiar. „Eu le-am promis două prime în finalul sezonului de toamnă, dacă reușesc să câștige cu primele două clasate, FC Clinceni și CSMS Iași, iar această promisiune s-a dovedit a fi suficient de motivantă pentru ca jucătorii să câștige cele două partide. Regret că s-a ajuns la această decizie de desființare a echipei, Brăila merita să continue în Liga a II-a. Dar nu este vina noastră, a celor care am dovedit că vrem să susținem această echipă, că s-a ajuns aici”, a declarat Florin Cârligea.

„Am fost țepuiți!”

Neplătiți de cinci luni de zile, jucătorii de la CF Brăila au venit la discuții hotărâți să nu accepte jumătăți de măsură. Aceștia au ascultat noile propuneri, dar nu au fost de acord cu ele. Toți fotbaliștii au declarat că își vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract. De altfel, Alexandru Ciocâlteu și-a depus deja memoriu la FRF, iar astăzi el urmează să fie declarat jucător liber și să-și îndrepte pașii spre una dintre cele trei formații din prima Ligă cu care cochetează.

Înainte de a părăsi stadionul Municipal jucătorii și-au vărsat năduful, în speranța că brăilenii vor afla adevărul despre felul în care au decurs în realitate lucrurile la Clubul CF Brăila. Ei l-au acuzat pe președintele CJ Gheorghe Bunea Stancu că i-a tras pe sfoară, considerându-l principalul vinovat pentru moartea echipei de fotbal.

Primul care s-a arătat iritat de situația creată a fost Adrian Câmpeanu. „Lumea trebuie să știe adevărul! În acest campionat am muncit pe gratis, mai bine zis am fost țepuiți. Apă caldă nu am avut la stadion, căldură nu. Cât despre mâncare, ce să spun? Am mâncat fasole și iahnie de cartofi cu câte un cârnăcior minuscul și voiau performanță. Stancu ne-a făcut «vânzători de meciuri», dar atunci trebuia să ne găsim avocați să-l dăm în judecată. Unde sunt restul de bani din mult vehiculata sumă de 500 de mii de euro de care suntem acuzați că i-am primit? Noi am demonstrat în teren că avem valoare și, cu toate că am fost criticați, ne-am îndeplinit obiectivele propuse. Asta să fie clar! Nu vreau să creadă brăilenii că noi ne-am îmbogățit, ci să cunoască adevărata față a lucrurilor”, a spus cu năduf Adrian Câmpeanu.

În sprijinul atacantului a sărit și portarul Fane Leu. „Nu am primit niciun ban de când a început campionatul, iar de sărbători am primit tot un «nimic» ambalat frumos. Și mai vreau să spun că la CF Brăila nu a existat în această perioadă un contract de 2.000 de euro. Toate acestea au fost scornite de Bunea Stancu ca să ne discrediteze”, a fost reacția lui Fane Leu.

Pentru că și-a adus aminte că, la un moment dat, și el a fost acuzat că nu a dorit promovarea, Laurențiu Ivan a fost din nou tranșant, așa cum este și pe dreptunghiul verde. „Printre motivele pe care domnul Stancu le-a invocat ca să ne oprească finanțarea a fost și acela că nu am vrut să promovăm, cu toate că am fost stimulați. Vreau să le reamintesc celor care ne-au acuzat de acest lucru că atunci când eram pe locul al doilea nu ni s-au mai dat salariile vreo trei luni de zile. De ce, dacă se dorea performanță? Deci, nici atunci când eram pe val, la promovare, nu primeam ceea ce ni se cuvenea”, a punctat Ivan.

„Dacă Primăria și Consiliul Județean își onorau promisiunile, eram deja în play off și ne gândeam la promovare. CF Brăila era una dintre cele mai bune echipe din seria Est a Ligii a II-a și a dovedit-o cu formațiile de pe primele două locuri”, a spus și Sorin Frunză, cel mai valoros jucător din lotul echipei brăilene.

Fotbaliștii brăileni au plecat acasă, iar cei din alte orașe la Hotelul Sport, ei urmând să revină astăzi la stadion pentru a-și primi actele de transfer.

Conpet Cireșu ar putea prelua ștafeta de la CF Brăila

Județul Brăila va rămâne cu o singură echipă divizionară, Conpet Cireșu, grupare care activează în seria a doua a Ligii a III-a. Probabil sub o altă denumire din vară, aceasta ar putea continua tradiția fotbalului brăilean. Florin Cârligea, care în urmă cu câțiva ani a susținut financiar și Viitorul Însurăței, a afirmat că va ajuta Conpet Cireșu. „În acest campionat avem ca obiectiv evitarea retrogradării, iar în următorul sper să ne putem gândi la promovarea în Liga a II-a, mai ales că și-a exprimat dorința de a ne sprijini financiar și Florin Cârligea”, a declarat Vasile Popa, vicepreședintele echipei Conpet Cireșu.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Mihai Andries 14 Jan. 2014, 08:13 Campionat
Pe aceeași temă