„Joci bine – rămâi, joci mai puțin bine – ieși. E simplu”

Mihai Andries 19 Mar. 2013, 15:56 Campionat
„Joci bine - rămâi, joci mai puțin bine - ieși.** E simplu

Alin Artimon, antrenorul principal al FC Farul, s-a declarat mulțumit de modul în care a trecut echipa de primele două etape din retur. La debut, nu a jucat cu Sportul Studențesc, așteptând acum ca victoria să-i fie acordată la masa verde, iar în runda secundă a remizat (1-1), la Constanța, cu CS Otopeni.

„Dacă nu vom pierde în următoarele patru meciuri, vom sta bine. Deocamdată, avem patru puncte în două etape, ceea ce e foarte important. Urmează două jocuri (cu Delta Tulcea și cu FC Botoșani), în care, dacă obținem tot patru, e senzațional. Și Otopeni, și Tulcea, și Botoșani sunt echipe tari. În condițiile în care te bați de la egal la egal cu una dintre ele, atunci perspectiva care ți se deschide e una favorabilă. Poate că sunt subiectiv, dar nu am văzut nicio diferență de calitate a jocului între Farul și CS Otopeni, care are ca obiectiv promovarea. Asta îmi dă speranțe mai mult decât egalul”, a spus Artimon. Aflată în continuare pe ultima poziție în clasament, cu zece puncte (până va primi cele trei puncte din meciul cu Sportul Stundențesc), Farul are două meciuri grele în etapele următoare, cu Delta Tulcea (locul cinci, cu 24 de puncte), în deplasare (sâmbătă, 23 martie), și cu FC Botoșani (locul patru, cu 25 de puncte).

Deocamdată, Federația Română de Fotbal nu a anunțat deznodământul partidei Sportul – Farul, însă Artimon este de părere că acesta nu poate fi decât unul favorabil formației constănțene. „Nu e problema mea, dar, când noi venim la București de la Constanța, iar ei se prezintă la meci doar trei inși, de la două cartiere mai încolo, nu cred că se pune problema să nu ne dea 3-0. Vă spun și eu ceva. Când va fi rejucarea, trimit și eu trei și rejucăm apoi când vrem noi. Decizia încă n-a venit pentru că se cer diverse hârtii și hârtiuțe și mai știu eu ce. Însă bănuiesc că nu o va putea lungi până la finele campionatului”, a arătat Artimon. Întrebat dacă așteptata victorie cu Sportul Studențesc și egalul cu CS Otopeni îi vor schimba hotărârea de a nu-și prelungi contractul cu Farul, scadent în vară, principalul „marinarilor” nu a oferit un răspuns clar. „Acum nu e momentul să discutăm o declarație mai nouă sau mai vechea de-a mea. Mi s-a reproșat din mai multe părți că a fost o greșeală de strategie că am anunțat înainte de începerea returului. Dar același lucru l-a făcut și Mircea Lucescu, fără a însemna că mă compar cu el, și nu a mai murit nimeni”, a spus Artimon.

A riscat cu Ghenciu

Tehnicianul Farului a spus că nu a fost dezamăgit de fundașul stânga Dudu Drugă, pe care l-a schimbat încă din minutul 41 al partidei cu CS Otopeni. Drugă nu a avut o evoluție reușită, fiind depășit constant pe partea sa și făcând penalty-ul din care oaspeții au egalat. „Drugă e un jucător care are nevoie de o perioadă de adaptare. Îi înțeleg tracul. O să vedeți în continuare dacă va evolua sau nu. Joci bine – rămâi, joci mai puțin bine – ieși. E simplu. Cu Ghenciu am riscat, folosindu-l titular deși nu s-a putut pregăti cum trebuie în iarnă, din pricina unei accidentări. Cât l-au ținut puterile, a jucat”, a arătat antrenorul Farului.

 

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Mihai Andries 19 Mar. 2013, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă