Ionuț Popa lansează o ipoteză incredibilă: „Am vorbit acum cu cineva și mi-a spus asta!” Cine ar fi ordonat retragerea lui Poli de pe teren: „Dacă ăștia conduc fotbalul…”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Apr. 2018, 20:28 Actualizat: 25 Apr. 2018, 10:01 Campionat

Ionuț Popa (65 de ani) a lansat, la puțin timp după ce derby-ul UTA – Poli a fost întrerupt în minutul 62, o ipoteză complet nouă pentru evenimentele petrecute pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, localitate aflată la 30 de kilometri de Arad.

Fost antrenor al rivalilor de la ASU Poli, „Popică” a dezvăluit că a avut o discuție cu cineva care i-a transmis că „ordinul” de retragere a echipei de pe teren a venit de la rectorul Politehnicii din Timișoara, instituție care, alături de fani, contribuie la susținerea echipei în Liga 2: „Azi am vorbit cu cineva, nu vreau să dau nume, și mi-a spus că a venit dispoziție de la rector! Dacă ăștia conduc fotbalul… Fotbalul e într-o degradare permanentă”, a declarat Ionuț Popa, citat de DigiSport, imediat după ce arbitrul Florin Mazilu a pus capăt prematur derby-ului Vestului.

„Eu nu scoteam echipa de pe teren și, probabil, după meci eram dat afară. Am văzut că erau jucători de la Poli care au vrut să joace, dar dacă cei din conducere, poate chiar rectorul Politehnicii (n.r. – Aurel Viorel Șerban), au luat acestă decizie. Probabil, dânsul (n.r. – rectorul Politehnicii) ne iubește fiind de loc din Chișineu-Criș. Lăsând gluma la o parte, trebuia să joace până la capăt. Au început mai târziu din respect față de suporteri și i-am înțeles, dar să retragi echipa, înseamnă că îți bați joc de echipă. Acum vor pierde meciul și vor lua și amendă”, a spus Ionuț Popa la conferința de presă, citat de Sport Arad.


Momentul în care jucătorii lui Poli pleacă spre vestiare.

Sursele Liga2.ro spun că decizia de retragere de pe teren a Politehnicii fusese luată înainte de meci, în cazul în care Jandarmeria nu va lăsa galeria timișoreană să pătrundă pe teren. Toți conducătorii clubului au vorbit despre această decizie, iar verdictul final în timpul jocului l-a dat Sebastian Novovici, liderul suporterilor. El l-a telefonat pe Cociu și i-a transmis să retragă echipa de pe teren.

Cea mai probabilă decizie e 3-0 pentru UTA la „masa verde”, iar Popa începe deja să facă unele calcule: „Mă bucur că am câștigat, mai avem de recuperat vreo 7 puncte ca să scăpăm de retrogradare. Îmi pare rău că UTA nu joacă la Arad. Ă‚sta e cel mai mare regret al meu. UTA e a arădenilor, locul echipei e la Arad”, a mai transmis experimentatul tehnician.

După ce au întârziat startul meciului cu zece minute, oaspeții de la ASU Poli au abandonat partidal în minutul 62. Antrenorul echipei, Antonio Foale, a strigat adunarea, după ce managerul general Marius Cociu a fost trimis în tribună. Totul a început în minutul 60, când jocul a fost întrerupt, iar arbitrul Florin Mazilu le-a acordat trei minute oaspeților pentru a reveni în joc, chemați la margine de Cociu. În scurt timp, ASU Poli Timișoara s-a retras la vestiare, iar centalul a fluierat finalul jocului.

Conform protocolului, la derby-ul Vestului ar fi trebuit să participe doar 71 de spectatori ai celor de la ASU Poli Timișoara, dar suporterii au făcut un efort și au cumpărat, din Arad, aproximativ 350 de bilete în toate zonele stadionului. Pentru că s-au temut de încleștări între rivalii timișoreni și arădeni, forțele de ordine au rămas ferme pe poziție când a venit vorba de numărul de fani violeți pe care-i pot primi pe stadion, au transmis că doar 70 dintre ei pot intra, iar detaliul a atras furia ultrașilor și, în același timp, o formă de protest din partea jucătorilor, dar și a rivalilor de la UTA.


Solidaritate în Banat. Ultrașii celor de la UTA au refuzat să ia parte la un derby fără rivali.

Galeria arădeană a preferat să rămână în afara stadionului, încurajându-și echipa de la porțile de acces.

Ziua în care rivalii au făcut pace

Cele două galerii s-au unit și au anunțat că vor sta în afara stadionului, pe toată durata partidei, dacă suporterii Timișoarei nu vor fi lăsați să intre pe arena din Șiria: „Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii timișoreni, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut. Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul”, anunța Suporter Club UTA, înaintea jocului.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Apr. 2018, 20:28 Actualizat: 25 Apr. 2018, 10:01 Campionat
Pe aceeași temă