Ionuț Popa își motivează jucătorii dând exemplul suporterilor echipei. „Sunt la un nivel înalt meci de meci. Sper să se ridice și ei la nivelul fanilor”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 17:36 Campionat
Ionuț Popa își motivează jucătorii dând exemplul suporterilor echipei.**

Dezamăgirea înfrângerilor cu Clinceni și Snagov rămâne, dar UTA nu are timp să-și lingă rănile, fiindcă miercuri are meci în 16-imile Cupei României cu Poli Iași. În plus, Ionuț Popa a înțeles că în acest moment nu e cazul unor măsuri radicale, cum ar fi punerea unor jucători pe linie moartă, ci mai degrabă le dă un mesaj mobilizator: „Nu dau în ei, dimpotrivă. I-am lăudat și îi laud, dar ei sunt cei care fac legea pe teren și vreau să joace fotbal. Sper să rămână fixați pe ideea că noi i-am ales pentru că au fost cei mai buni dintre opțiunile avute și să înceapă să demonstreze acest lucru”.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” vorbește în continuare despre recontrucția echipei ca obiectiv primordial la UTA. „Așa cum am spus răspicat la începutul sezonului și sper că am fost înțeles de toată suflarea fotbalistică din Arad, UTA a pierdut toată echipa în vară. Și nu din cauza mea sau a conducerii. Jucătorii au plecat pentru că nu am avut condițiile necesare să îi păstrăm. Altfel, cu o combinație între cei care au plecat și cei care au sosit în vară, UTA făcea o echipă puternică. Dar, chiar și așa îmi doresc mai mult decât orice suporter să am rezultate la această echipă, de aceea am și rămas. Rezultatele sunt importante, dar continuitatea și evaluarea permanentă a jucătorilor sunt și mai importante. Conducerea îmi oferă condițiile necesare să fac o echipă bună, jucătorii intră în cantonament înainte de fiecare meci, iar câteodată și după, cum e cazul și acum când mai avem puține zile până la meciul cu Baloteștiul”, a adăugat Popa.

După o serie de rezultate bune a echipei favorite, suporterii arădeni au trăit dezamăgirea eșecurilor cu Clinceni și Snagov. „Alături de U Cluj, Petrolul și ASU Poli, UTA este o echipă de top din punct de vedere al suporterilor. Relația mea cu ei este bună, dar distantă și nu-mi doresc mai mult. Susținătorii echipei sunt la un nivel înalt meci de meci, peste cel al echipei în acest moment. Sper ca acest lucru să motiveze jucătorii și să se ridice și ei la nivelul fanilor. Ne dorim un loc bun în clasament, dar obiectivul pentru acest sezon ne permite să așezăm echipa pe culoarul pe care îl vrem. Vor fi transferuri și în iarnă și în vară și echipa poate deveni una bună. Adversarii care ne înving ne laudă după meciuri, dar mie nu-mi place cum evoluează echipa încă. Vreau mai mult, sunt foarte multe repere de atins, dar totul depinde de jucători”, a mai punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

După opt etape, UTA ocupă locul 9 în Liga 2-a, cu 13 puncte acumulate. După meciul de Cupă cu Poli Iași, de mâine, pentru „roș-albi” urmează meciurile de acasă cu Balotești și Metaloglobus, dar și o deplasare tot pe sintetic, la Târgu Jiu. Vorbim despre partide abordabile ce i-ar putea urca din nou pe arădeni în clasament.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă