Ionuț Popa, furios imediat după finalul meciului cu Petrolul. A vrut să-și bată un jucător pe gazon. „Nu se poate așa ceva, îmi crapă inima. Să-și facă bagajele, să plece la Ferencvaros”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 22:14 Campionat

Antrenorul echipei UTA, Ionuț Popa, a sărit să își bată un jucător imediat după fluierul final al meciului de la Ploiești, cu Petrolul, terminat la egalitate, joi seară, scor 2-2, în debutul etapei a 18-a a Ligii 2. Popa a fost oprit de delegatul Claudiu Drăgan, dar și de alți doi jucători arădeni, Manea și El Hasni.

Popică a vrut să-i aplice o corecție fizică lui Norbert Janos, jucător pe care l-a introdus pe teren în timpul reprizei secunde. „Este un jucător (n.r. – Norbert Janos) care zboară de la echipă imediat. Din acest moment, el nu mai face parte din lot, pentru că este un fotbalist problemă, care creează atmosferă. Astăzi venea la pas și în atac și în apărare, iar la ultima fază, la care orice spectator ar fi preluat mingea și ar fi dat la poartă, el a ratat cu indolența caracteristică. La temperamentul meu, cred că îl omoram. Asta e, scriam două cărți, am peste 60 de ani (n.r. – cu referire la o posibilă eliberare anticipată în cazul unei condamnări la închisoare). Nu se poate așa ceva, îmi crapă inima. La fiecare meci se întâmplă ceva. Nu se mai poate, am dat trei-patru afară până acum (n.r. – se referă la trimiterea la echipa secundă a lui Daniel Vădrariu, Alexandru Pop, Paul Cubleșan și Cristinel Matei, primii trei deja reziliindu-și contractele. Decizia a fost însă regretată de Popa, la fel și cererea jucătorilor de a pleca de la UTA). Sunt antrenor și dau șanse fiecăruia, de aceea l-am introdus pe Janos. Dar, nu a înțeles nimic, nu mai are ce căuta la echipă, să plece la Ferensvaros!

Ă‚sta sunt eu, e greu să mă calmez, m-au oprit jucătorii în vestiar. Ă‚sta sunt eu, la mine primează atitudinea și adevărul în față. E adevărat că am avut o ieșire nervoasă și, la vârsta mea și la calitatea de antrenor, nu stă bine, dar unii jucători te scot din pepeni. Le-am dat bani din buzunar. Să vină să își bată joc, nu se poate. Trebuia să le dăm trei-patru goluri. El și încă unul (n.r. – Mihai Petra, un alt jucător introdus pe final) au mimat fotbalul. Dacă și acum e de vină antrenorul, când ajungi în fața porții și nu reușești să te mobilizezi… Nu se poate. Acest jucător este atât de flegmatic și de indolent și l-am iertat de atâtea ori… Are probleme cu fiecare jucător din echipă, nu-i convine cum primește pasa, nu-i convine când îl ceartă cineva că a greșit, este atât de dificil încât nu mai are ce să caute la echipă. Poate să-și facă bagajele. Noi vrem să construim o echipă, dar cu genul ăsta de jucători pot să construiesc o echipă?”, a spus Ionuț Popa, la microfonul Digi Sport.

Norbert Janos este un atacant de 20 de ani, care a fost adus la UTA în vara acestui an, după ce ultima dată a evoluat în Ungaria, la Soroksar. Janos are 10 meciuri bifate la arădeni și două goluri. În cariera sa a mai evoluat și pentru Universitatea Cluj.

Antrenorul echipei din Arad a sprintat imediat cum centralul Florin Miron a pus capăt partidei. UTA a revenit de la 1-0 la Ploiești, a condus cu 2-1, dar a fost egalată chiar dacă juca în superioritate numerică. Jucătorul despre care Ionuț Popa vorbește, Norbert Janos, a ratat o șansă mare pe final, la 2-2, la capătul unui contraatac.

Conform reporterului DigiSport prezent la stadionul „Ilie Oană”, Viorel Grigoroiu, jucătorul Norbert Janos a fost trimis să se schimbe într-un vestiar separat. Oficialii clubului l-au sfătuit să nu intre în vestiarul oaspeților, pentru a evita să se întâlnească cu Ionuț Popa.

Vezi aici cum s-a desfășurat partida dintre Petrolul Ploiești și UTA.

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 22:14 Campionat
Pe aceeași temă