Ionuț Popa, extaziat după ce UTA a făcut scorul etapei intermediare, a făcut declarația zilei. „De ziua internațională a oului, îmi doresc ca jucătorii să aibă ouă în continuare”

Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:55 Campionat

UTA pare să fi depășit momentul greu al celor patru eșecuri consecutive din meciuri oficiale (trei de campionat și unul de Cupă) odată cu demonstrația de forță cu Metaloglobus, pe care a învins-o cu 6-1 pe teren propriu, miercuri, ce vine după alte trei puncte prețioase cucerite la Târgu Jiu.

Față de precedentele confruntări, Ionuț Popa nu a mai avut motive de nemulțumire. Nici măcar legat de prestația brigăzii de arbitri. „A fost un joc neașteptat de ușor după ce am primit golul atât de repede. În ciuda multiplelor absențe, mă refer la Costin, El, Hasni, Sthal și Enescu, echipa și-a revenit și am făcut un scor la care nu mă așteptam. Îi felicit pe jucători pentru acest rezultat concludent. I-am avertizat pe fotbaliștii mei că Metaloglobus le-a bătut afară pe Farul și la Ripensia și acasă pe Petrolul, deci trebuia să o tratăm cât mai serios posibil. Și s-a întâmplat asta până la 4-1. Apoi, au cam pasat pasat în spate și neglijent, dar la așa scor nu poți spune că nu și-au făcut datoria. A fost un joc de campionat, cele trei puncte sunt importante. Să sperăm că și în continuare vom da dovadă de seriozitate în pregătire, dar sper și că vom trece peste toate problemele de la club. De ziua internațională oului (n.r. – pe 13 octombrie), îmi doresc ca jucătorii să aibă ouă în continuare”, a punctat antrenorul „roș-albilor”, citat de Sport Arad.

Iar marea problemă a „Bătrânei Doamne” e lipsa lichidităților pentru salariile și primele fotbaliștilor. Iar la final, Rus et. comp. au scandat celebrul refren legat de recompensa pecuniară. „Sunt și eu de acord să vină banii la băieți, dar nu știu de unde o să vină? Conducerea sper să rezolve niște bani pentru a mulțumi jucătorii, care știu că odată pe lună își au de luat primele conform rezultatelor obținute. Dar mai sunt și alte aspecte ce mă îngrijorează. Îmi fac probleme cu accidentările, Matei a recidivat, mai avem alți trei-patru jucători cu probleme medicale. Probabil, ne aflăm în această situație și datorită lipsei unui preparator fizic, a unui doctor, a unui fizioterapeut. Problemele astea nu le putem cuprinde noi, eu cu cei doi secunzi”, a adăugat Popa.

După scoaterea de pe teren a lui Matei, de voie, de nevoie, UTA a trecut la sistemul cu doi atacanți, Rus și Pop. „Am jucat cu două vârfuri pentru că și ei au jucat un fel de 4-4. Iar cel mai periculos om al lor, Ghenovici, a fost șters, iar Ovidiu Herea a jucat mult prea împins, iar fundașii noștri centrali l-au anihilat. Mă bucur că au marcat și jucătorii intrați de pe bancă, au fost inspirați…”, a mai menționat tehncianul arădenilor, referindu-se la Alex Pop și David Popa.

După succesul la scor, 6-2, cu Metaloglobus, rezultatul cel mai clar obținut în acest sezon de arădeni, UTA a acumulat 19 puncte și a urcat pe locul 8, fiind la egalitate cu CS Mioveni, care are încă un golaveraj mai bun. În etapa a 12-a, echipa lui Ionuț Popa joacă duminică, de la ora 13:00, la Târgoviște, cu Chindia, ocupanta locului 4.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:55 Campionat
Pe aceeași temă