Ionuț Popa avertizează Mioveniul: „Vreau victoria sub orice formă”

Mihai Andries 25 Mar. 2015, 10:36 Campionat
Ionuț Popa avertizează Mioveniul:**

Divizionara a doua de fotbal CS Mioveni va juca sâmbătă un nou meci oficial, după o pauză de două săptămâni, urmând să întâlnească în deplasare echipa Șoimii Pâncota, formație pregătită de nimeni altul decât de Ionuț Popa, tehnician care i-a antrenat pe galben-verzi în urmă cu patru ani. Argeșenii nu au avut deloc un început de an foarte bun, dimpotrivă, nu au obținut nicio victorie pe teren până acum, cu excepția celei la „masa verde” de sâmbătă, 3-0 cu Fortuna Poiana Câmpina.

Este firesc ca ambițiile din tabăra elevilor lui Claudiu Niculescu să fie foarte mari, iar aceștia să fie optimiști înaintea duelului de la Pâncota ce va avea loc sâmbătă, 28 martie. Argeșenii, calificați deja în play-off, vor da piept cu o echipă ce se află pe ultimul loc în clasamentul seriei a doua și care luptă să rămână în eșalonul al doilea.

„Să jucăm prost și să câștigăm”

Antrenorul „lanternei roșii” Ionuț Popa se așteaptă la o partidă foarte grea și spune că vrea ca echipa sa să învingă sâmbătă pentru a aborda cu un moral bun duelurile care vor urma în play-off-ul competiției. Șoimii Pâncota are ca obiectiv menținerea în liga secundă. Fostul tehnician al Mioveniului are amintiri plăcute de pe vremea când antrena în Argeș, dar, totodată, nu ia în calcul decât victoria în meciul de sâmbătă, deși recunoaște că se teme de adversari.

„Am rămas în relații cordiale cu cei de la Mioveni, mă refer la conducere, am amintiri plăcute de acolo. Aștept meciul cu interes, noi avem mare nevoie de un rezultat pozitiv ținând cont de faptul că ne aflăm pe un loc retrogradabil. Dar elevii mei nu au jucat rău în ultima partidă de campionat, chiar dacă au fost învinși. Să nu uităm că am avut în față liderul, pe ACS Poli Timișoara, căruia i-am ținut piept. Dovadă este și scorul de 1-0 cu care am fost învinși, probabil că mulți se așteptau să fie unul astronomic. Referitor la jocul de sâmbătă, noi vrem să câștigăm sub orice formă, băieții sunt deciși să facă o figură frumoasă. Aș prefera să jucăm prost și să câștigăm… Ar fi ideal. Sună ca o deviză… Meciul va fi nu greu, ci foarte, foarte greu. Noi și cei de la Mioveni avem obiective total opuse. Eu îmi doresc să reușesc să salvez echipa de la retrogradare, iar anul viitor s-o iau de la zero la Pâncota. Adversarii noștri de sâmbătă au gânduri și planuri mari, se bat la primele locuri. În schimb, eu am un lot subțire. Am luat această echipă din mers, doar de câteva etape sunt aici, iar minuni nu se pot face peste noapte. Merg până la capăt, pentru acest sezon nu-mi doresc decât să rămânem în liga secundă. Este greu, dar nu imposibil. Pe galben-verzi nu i-am urmărit decât în meciul din Cupa României, cu CFR Cluj, și pot spune că m-au încântat foarte mult. Claudiu Niculescu a făcut la Mioveni o treabă foarte bună, îl ajută mult și lotul de jucători. Din vechii mei elevi de acolo au mai rămas doar Roberto Ayza, Marius Galan, Bogdan Stoica, Octavian Popescu și Andrei Nilă, fotbaliști foarte buni”, a declarat Ionuț Popa, antrenorul principal al echipei Șoimii Pâncota pentru Ziarul Argeșul

Foto de Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 25 Mar. 2015, 10:36 Campionat
Pe aceeași temă