Ion Răuță: „Încă n-am rezolvat nimic”

Mihai Andries 15 May. 2013, 08:30 Campionat
Ion Răuță:**

După trei victorii consecutive, FC Farul a părăsit ultimul loc al clasamentului Ligii a 2-a, urcând până pe locul zece, cu 22 de puncte, în afara zonei retrogradabile. Antrenorul principal Ion Răuță încearcă să-și țină echipa cu picioarele pe pământ, astfel încât „marinarii” să obțină și în ultimele trei meciuri rezultatele care să o salveze de coborârea în Liga a 3-a.

„Victoria contra Chindiei Târgoviște e foarte importantă, ne-a crescut la peste 50% șansele de evitare a retrogradării, însă, per ansamblu, încă n-am rezolvat nimic. Încă nu am scăpat de emoții și trebuie să luptăm să luăm câte trei puncte etapă de etapă. Mentalitatea mea asta este: jucăm mereu la victorie. Nu să ciupim un punct sau să ne considerăm dinainte învinși. Atunci să nu mai stăm pe aici, să mergem acasă. Nu ne-am propus un anumit număr de puncte în cele trei meciuri rămase. Luăm fiecare partidă pe rând și încercăm să o câștigăm. Dacă va fi așa, nu ne mai interesează ce fac celelalte echipe”, a arătat Ion Răuță.

Sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a 27-a, constănțenii joacă în deplasare cu Unirea Slobozia (locul șase, cu 25 de puncte). În etapa a 28-a, Farul întâlnește pe teren propriu CF Brăila, în runda a 29-a constănțenii au liber, pentru ca în ultima etapă să întâlnească, tot la Constanța, Săgeata Năvodari.

„Și la Slobozia jucăm la victorie, deși avem în continuare probleme de lot”, a mai spus Ion Răuță. „Venim după trei victorii la rând și suntem pe val. În tur, am pierdut pe teren propriu cu Slobozia, iar acum vrem să ne luăm revanșa. Un succes sâmbătă ne-ar putea scăpa de grijile retrogradării”, a declarat și atacantul Sorin Chițu, eroul Farului în cele trei meciuri de poveste, în care a marcat de șapte ori! Golgeterul „marinarilor” nu știe care va fi viitorul său la Farul, în condițiile în care în vară contractul cu echipa constănțeană i se încheie. Chițu are oferte din China (Liga a 2-a) și Cipru, însă ar vrea să rămână la o echipă din România.

 

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Marius ANGHEL
 

Mihai Andries 15 May. 2013, 08:30 Campionat
Pe aceeași temă