Învinși în două minute!

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 00:11 Campionat

„Nici în cele mai negre vise nu-mi închipuiam că vom avea zero puncte după trei etape”, a spus Viorel Tănase la finalul jocului pe care Sport Club Bacău l-a pierdut pe teren propriu cu Farul Constanța. De data asta, băcăuanii au pierdut la capătul unui meci frumos, alert, cu multe faze de poartă, ocazii și cu doi portari (Oltean și Curcă) în mare formă.

Prima repriză a fost una a șuturilor frumoase de la distanță, în timp ce mitanul secund a fost al golurilor. În secunda 30 a reprizei a doua, Sport Club Bacău a deschis scorul, după ce Hurdubei a fructificat cu un șut plasat centrarea precisă a lui Predoiu. Același Predoiu a fost protagonistul a ceea ce putem numi momentul psihologic al partidei, petrecut în minutul 54. Vârful băcăuan a recuperat un balon din picioarele lui Bumbac, a pătruns în careu, a trecut de Curcă, dar, când să reia în poarta goală, spiridușul Mansur a apărut ca din pământ și l-a deposedat.

După ratarea meciului, constănțenii s-au prăvălit peste adversar, chiar și jucând contra vântului, și au reușit să întoarcă rezultatul în numai două minute. În minutul 64, după un corner de pe dreapta, oaspeții au reluat de trei ori din careul băcăuan spre poartă: primele două șuturi au fost scoase de pe linia porții de Oltean și Mihălăchioae, dar al treilea a fost cu noroc, nou-intratul Butoi egalând din 6 metri. Nici nu repuseseră bine gazdele de la centru, că Ivanovici a luat-o la sănătoasa cu mingea la picior pe aripa dreaptă și a șutat în diagonală imparabil.

„Marinarii” s-au retras la cutie, gazdele au dominat haotic finalul de meci, au avut chiar și șansa egalării, dar eterna promisiune Bogdan Ungureanu n-a fost în stare să înscrie cu capul, de la 8 metri, din poziție ideală. Zero puncte pentru Sport Club Bacău și cam tot atâtea speranțe pentru deplasarea de sâmbătă, din Giulești.

SC BACĂ‚U
FARUL CONSTANȚA
1-2

Hurdubei ”46 / G. Butoi ”64, Ivanovici ”65

Oltean – Mihălăchioae, Adăscăliței, Burcă, Sascău – Întuneric (cpt.)(80 Măjer), Dumitriu – Hurdubei, Bg. Rusu (60 Șchiopu), C. Miron – Predoiu (67 B. Ungureanu). Antrenor: Viorel Tănase

Curcă – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – I. Florea – Ivanovici, Coconașu (52 Silvășan), Bolat (85 Răvoiu), N. Crețu – Igiroșanu (58 Butoi). Antrenor: Ion Răuță

Cartonașe galbene: B. Rusu (min. 52), Măjer (min. 84).
Arbitru: Teodora Albon. Asistenți: Gero Szabo și Iulian Szekely (toți din Cluj-Napoca).
Spectatori: 300

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 00:11 Campionat
Pe aceeași temă