Invincibila Concordie

30 Aug. 2009, 15:57 Campionat

Gazdele au început meciul cu FC Botoșani din postura de favoriți, dar nu au reușit să se impună în prima repriză. Remiza albă de la pauză s-a datorat în mare măsură așezării tactice a oaspeților, Ștefan Apostol pornind cu un sistem 3-4-3. Evoluția jocului a demonstrat însă că acest sistem nu a fost pregătit pentru ofensivă, ci pentru a ține balonul departe de propriul careu.

De partea cealaltă, Diniță a arătat ce înseamnă un căpitan adevărat, trăgând efectiv echipa după el, încercând să creeze mereu avantaj pentru echipa sa. Împărțită între asediul asupra porții lui Prisacă, în urma a numeroase cornere, și atenția din defensivă, acolo unde cele 3 vârfuri adverse au stat mereu la pândă, Chiajnei lui Bumbescu i-a lipsit șansa în minutul 23 când mingea s-a plimbat paralel cu linia porții, Gardoș nereușind să o împingă în poartă. 

 

Debutul reprizei secunde a adus unicul gol al meciului, înscris de cel mai bun jucător de pe teren, Laurențiu Diniță. În minutul 48, acesta a pătruns în careu cu mingea la picior talonat de un adversar și a înscris cu un șut pe sub portar. Partida a continuat cu dominarea galben-verzilor, dar pătrunderea în careu din minutul 72 a lui Ghiceanu, care a trecut de pe lângă Gardoș și a trimis balonul la colțul lung în bara din stânga porții lui Niță, putea da peste cap calculele formației ilfovene.

 

Replica a venit prin același omniprezent Diniță, a cărui lovitură de cap din 2 m nu a reușit să îl învingă pe portarul oaspeților. Botoșaniul a forțat fără succes în ultimele zece minute ale meciului înscrierea unui gol, jucătorii lui Apostol apelând la orice tertip pentru a obține lovituri libere și a centra apoi mingea în careul Concordiei. Totuși, victoria Chiajnei a venit meritat pe ansamblu și a consolidat statul acesteia de favorită la primele locuri în acest sezon în dauna unor nume sonore ca Sportul, Farul sau Petrolul.

După cele 9 puncte din tot atâtea posibile, antrenorul Adrian Bumbescu are, firesc, zâmbetul pe buze:

 

“Felicit toți jucătorii și conducerea, mai ales pe domnul Primar Mircea Minea care este trup și suflet alături de noi. Mă așteptam să batem azi și suntem în grafic în acest început de sezon. Am încercat să dăm cât mai multe goluri, dar ei s-au apărat în formula 4-5-1 și au așteptat să ne prindă pe contraatac. Botoșaniul a venit să câștige. Meritam victoria pentru că am avut foarte multe ocazii, i-am dominat aproape tot timpul. Pot să îi remarc pe Diniță, Ciubotariu, Stativă și Gardoș, dar și pe portarul Florin Niță.”

Articol de Andrei Petrică
 

30 Aug. 2009, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă