În sfârșit, victorie pentru CF Brăila

În sfârșit,** victorie pentru CF Brăila

Sub amenințarea că-și vor mai lua salariile atunci când vor ieși din „zona periculoasă”, jucătorii de la CF Brăila au reușit (în sfârșit) să câștige și ei un meci din actualul play-out. Cei care au venit în această zi frumoasă de mai la stadionul „Municipal” au asistat la un joc ceva mai acceptabil al elevilor antrenați de Alin Pânzaru, la capătul căruia CF Brăila a câștigat cu 2-1 (1-0) duelul cu Gloria Buzău. Însă asupra acestei victorii au apărut deja unele dubii, după ce s-a zvonit că antrenorul buzoian și-ar dori câțiva jucători brăileni din vara acestui an. Pentru a da apă la moară, prestația de azi a buzoienilor nu a semănat nici pe departe cu echipa care a câștigat la Brăila în turul sezonului regulat.

Chiar și așa prima ocazie de gol a partidei a aparținut oaspeților (10), care au ratat deschiderea scorului prin Pușcașu. Două minute mai tîrziu, brăilenii au fost și ei aproape să deschidă scorul: Ndigwe a scăpat singur în careul buzoian, Gherasim a respins până la Roșu, acesta i-a pasat lui Frunză, dar șutul fostului jucător de la Unirea Urziceni, a trecut mult peste poartă.

A venit apoi rândul lui Mădălin Mihăescu să trimită în bara din stânga o lovitură liberă de la 25 de metri (15), în timp ce Frunză a trimis în plasa laterală de la 8-9 metri, la faza imediat următoare. În minutul 26, brăilenii vor reuși în cele din urmă să deschidă scorul: Bîrsănel l-a faultat clar în careu pe Ochia și centralul Florin Dan (Călărași) a indicat ferm lovitură de la 11 metri. A executat destul de slab Claudiu Ionescu (foto), iar Gherasim a respins mingea direct în vinclul propriei porți:1-0 (min. 26).

Până la pauză am mai asistat doar la o fază de cascadorii râsului: Claudiu Ionescu a centrat de pe dreapta, în fața porții adverse, iar Ndigwe, de la numai 2 metri de poarta goală, a respins ca un adevărat fundaș central buzoian stârnind hohote de rîs în tribună!

Ionescu a mai avut un penalty, dar Gherasim l-a apărat

După pauză, cei care și-au stricat și acest sfârșit de săptămână, au sperat că favoriții lor vor câștiga la un scor mai elocvent. Speranțe au fost după ce, în minutul 48, Gherasim l-a placat clar în careu pe Claudiu Ionescu, iar Florin Dan a mai arătat încă o dată punctul cu var. Penaltyul fost executat de același jucător, iar Gherasim îi arată acestuia că paștele nu pică săptămânal și a apărat lovitura executată execrabil de jucătorul brăilean.

După trei minute, tot Claudiu Ionescu reușește o „transformare”, cu șut de pe la vreo 20 de metri de poartă, iar în minutul 55, Frunză mai cere un 11 metri la intrarea regulamentară a lui Vlaicu în careu. Și cum trei penaltyuri sunt deja prea multe, arbitrul a lăsat jocul să continue spre disperarea căpitanului brăilean! Va fi totuși 2-0, în minutul 75 atuci când Frunză a executat impecabil o lovitură liberă de pe la 25-30 de metri poartă și l-a învins pe portarul buzoian.

Apoi Roșu s-a aflat singur la numai 8 metri de poarta adversă,  dar Gherasim a reușit să apere (81), pentru ca Frunză să facă o cursă solitară de vreo 40 de metri, finalizată cu un șut de la 16 metri puțin alături (83). Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, buzoienii au reușit să marcheze golul de onoare: Ghiocel l-a faultat în careu pe Voicu și Pantelie a transformat penaltyul corect acordat: 2-1 (90)!

Cam asta a fost pe scurt „istoria” primei victorii a brăilenilor din play-out, dar cel mai important rămâne faptul că CF Brăila a făcut acum 18 puncte și au revenit speranțele de a nu retrograda. Etapa viitoare brăilenii speră să nu piardă la Rapid Suceava, altfel au câștigat degaba cu Gloria Buzău.

 

CF BRĂ‚ILA – GLORIA BUZĂ‚U  2-1 (1-0) Cl. Ionescu (26 – pen.), Frunză (75) / Pantelie (90 – pen.)

Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară, Ghiocel – C. Roșu, Ochia, Cl. Ionescu (Spătaru ”70), Frunză (cpt.) – G. Iordache (Dima ”61), Ndigwe (Ad. Câmpeanu ”80)
Antrenor: Alin Pânzaru

Gherasim – Agache, Bîrsănel (S. Moise ”27), Vlaicu, Scarlat (A. Voicu ”66) – M. Mihăescu, Marcu (cpt.) – Burlacu (Bobe ”46), Pușcașu, N. Crețu – Pantelie
Antrenor: Viorel Ion

Cartonașe galbene: G. Iordache, Ochia, Cl. Ionescu / Gherasim, Pantelie, Agache, Scarlat

Au arbitrat excelent: Florin Dan (Călărași), Adrian Vornicu (Botoșani) și George Fridl (București)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă