„Iliesta” a câștigat duelul cu „Vioară”, cumnatul său. „Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin”

FC Farul a încheiat cu victorie, 2-0 pe teren propriu, sâmbătă, cu Gloria Buzău, seria meciurilor din sezonul regular. Constănțenii au realizat cu această ocazie al patrulea succes consecutiv, având punctaj maxim cu Ilie Stan pe banca tehnică. În partea secundă însă, „marinarii” au redus turația, complicându-și viața pe finalul meciului, ceea ce a atras supărarea lui „Iliesta”. FC Farul debutează în play-off sâmbătă, 9 aprilie, în deplasare.

Scorul partidei cu Gloria Buzău a fost stabilit încă din prima repriză, „marinarii” punctând în minutul 19, prin Sorin Chițu (aflat la primul gol de la revenirea sa, în urma accidentării) și 32, prin Cosmin Neagu, la ambele reușite pasând decisiv Pătulea. În partea secundă, „marinarii” n-au mai menținut același ritm, iar pe finalul partidei le-a trecut glonțul pe la ureche de mai multe ori, Gloria având ocazia de a reintra în meci. Oaspeții și-au creat prima ocazie abia în minutul 82, dar până la final a fost nevoie de intervențiile inspirate ale portarului Negrilă și de sprijinul barei pentru ca Farul să nu ia gol.

Constănțenii au jucat cu: Negrilă – Băjan, Fl. Popa, D. Bratu, Zugravu (46 Vlăescu) – V. Munteanu, Fl. Pătrașcu (cpt.), Vezan (79 Milea), C. Neagu (46 Murgoci) – Pătulea, S. Chițu. Viorel Ion, principalul Gloriei, a mizat pe: A. Preda – A. Iordache (71 Bobe), Vârtej, Agache, G. Ghiță – Danciu, Cl. Dumitrescu (cpt.), Dedu, N. Popescu (53 Burlacu) – Koprindziski (46 G. Marcu), Răduca.  

„Performanța cere sacrificiu”

„Sunt mulțumit că am reușit să legăm patru victorii, ceea ce e un lucru pozitiv, dar încă nu sunt mulțumit de joc și în special de repriza a doua. Atunci când ai 2-0 și joci relaxat, e periculos. S-au întâmplat atâtea la acest scor. Iei gol, iar apoi nu mai știi cum să revii. Oricum, îi felicit pe jucători pentru efortul depus. Într-un fel, e bine că a apărut după pauză această decădere, ca să ne trezim la realitate săptămâna viitoare (n.r. aceasta), iar la jocul viitor să fim mult mai puternici, din toate punctele de vedere. Trebuie să jucăm din minutul 1 până în minutul 90. Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin. Performanța cere sacrificiu. Dacă vor să înțeleagă, bine, dacă nu, jucăm cu copii. Știu cum lucrează băieții zi de zi, de aceea le cer mult, să mențină același ritm tot meciul. Cum am jucat în repriza a doua, nu avem nicio șansă la promovare. În play-off va fi mult mai greu. Dar eu spun că, la startul turneului play-off, atitudinea va fi alta. În ciuda faptului că sunt supărat pe majoritatea dintre ei, sunt mulțumit de cele patru victorii la rând”, a declarat Ilie Stan.

„Din patru contraatacuri, au dat două goluri”

„Prima repriză i-a aparținut Farului, în care a și marcat, iar a doua ne-a revenit nouă în totalitate. Fotbalul se joacă însă pe goluri. În prima parte, gazdele au avut patru contraatacuri, din care au înscris de două ori. Noi n-am avut nicio ocazie în prima repriză, dar, după pauză, am avut o bară și alte două ocazii. Dacă marcam, poate intram în joc”, a spus și Viorel Ion, care e cumnatul lui „Iliesta”.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă