Ilie Lemnaru: „Liniștea financiară a asigurat succesul Unirii Slobozia”

Mihai Andries 28 May. 2014, 10:54 Campionat
Ilie Lemnaru:**

Pornită în play-off de pe prima poziție, de la egal la egal cu CSMS Iași, Unirea Slobozia este gruparea care a surprins plăcut la nivelul ligii secunde. Echipa unui municipiu reședință de județ cu doar 50.000 de locuitori, Unirea se poate lăuda cu victorii în fața tuturor formațiilor din seria Est și încă țintește una dintre primele două poziții ale clasamentului deși nu are dreptul de a promova în Liga 1.

„Mă bucur că echipa și-a făcut datoria, sunt rezultate pe care Slobozia nu le-a mai avut până acum, în toamna anului trecut nu știu câți au avut încredere că echipa sub conducerea lui Adrian Mihalcea și a antrenorilor secunzi va termina pe locul 1 la sfârșitul turului și va debuta în playoff din fruntea clasamentului, la egalitate cu CSMS Iași. De câștigat au atât antrenorii cât și jucătorii, dincolo de aspectul financiar prin evoluțiile foarte bune au intrat în vizorul echipelor din prima ligă.”, își arată satisfacția Ilie Lemnaru, directorul sportiv și marketing al echipei.

Salarii mai mici, dar plătite la timp

Numită la un moment dat „Uimirea” Slobozia, echipa se poate lăuda că este printre puținele din fotbalul românesc unde nu sunt probleme financiare. „Salariile și absolut tot ce trebuie pentru a fi asigurate condițiile cele mai bune de pregătire sunt la zi. Nu există presiunea și stresul de la alte echipe că sunt probleme cu banii și nu se plătesc la timp salariile. Nu știu câte echipe din liga a doua se pot lăuda că nu au restanțe față de jucători.”, adaugă Lemnaru.

Managerul echipei recunoaște că salariile nu sunt cele mai mari din Liga 2, dar conducerea echipei a preferat să nu promită salarii foarte mari pe care să le poată onora doar câteva luni ci să semneze cu fotbaliștii contracte pe salarii mai mici dar plătite fără întârzieri. O dovadă că jucătorii sunt mulțumiți este dorința lor unanimă de a continua și în campionatul viitor la Unirea Slobozia în cazul în care nu se transferă în prima ligă. În sezonul ce se încheie săptămâna viitoare, circa 90% din bugetul echipei de fotbal – anunțat la circa 300.000 euro de președintele Constantin Prepeliță – a fost asigurat de Primăria Slobozia, diferența fiind completată cu banii veniți de la 25 de sponsori ce contribuie cu sume cuprinse între 3.000 lei și 20.000 lei pe an.

Articol și foto de Petronel TUDOR

 

 

Mihai Andries 28 May. 2014, 10:54 Campionat
Pe aceeași temă