„Îi bateți și voi?”

24 Aug. 2009, 10:54 Campionat

PROLOG / Cu doar o săptămână înaintea marelui derby, Steaua și Dinamo și-au măsurat forțele la nivelul echipelor satelit. Fără Dayro Moreno, Steaua s-a impus cu 2-1

Elevii lui Strizu s-au impus cu 2-1 la capătul unui meci echilibrat, în care au evoluat și mulți jucători de la echipele mari ale celor două cluburi!

 

Lipsiți de aportul fanilor, care au avut „interzis” de la Jandarmerie, „câinii” mici și omologii lor din Ghencea au încercat să arate de ce sintagma „eternul derby” rămâne în picioare indiferent de nivelul competiției unde are loc întrecerea.

 

Prima repriză a fost la discreția Stelei. Elevii lui Strizu au preluat inițiativa, iar devierile „din prima” i-au pus în reală dificultate pe dinamoviști. Golul a picat firesc, de la fostul bombardier al Dunării Giurgiu, Bâtfoi (min. 14). Răniți în orgoliu, dinamoviștii au încercat să reintre în meci, însă acțiunile lor s-au pierdut în jurul mijlocului terenului. Pe finalul reprizei, roș-albii au beneficiat de un corner, Miranda a prelungit cu capul, iar Simion a deviat nefericit în proprie poartă.

 

Repriza a doua s-a jucat într-o singură fază. Simion și-a reparat greșeala de la autogol, a pătruns în careu și l-a păcălit pe Yanchuk să-l faulteze. A executat fără emoții Rusu, iar tinerii Stelei le-au aruncat mănușa celor de la echipa mare.

Seniorii,dezamăgiri crunte

Ambele echipe au beneficiat de întăriri de la prima echipă, însă niciunul nu a ieșit în evidență. Tininho se dovedește a fi o investiție proastă până în acest moment. A fost foarte timid în joc, iar centrările sale au fost anemice. Cu gândul mai mult la un transfer afară, Rada a avut destule intervenții nesigure.

În tabăra cealaltă, Miranda, deși a contribuit la golul egalizator, a jucat slab. A făcut preluări foarte largi, iar duelurile unu la unu le-a câștigat prin forță și nu prin tehnică. Homei nu a arătat niciun moment ca un jucător care ar merita să joace la West Ham. Căpitan la Dinamo II, portarul Curcă s-a aruncat înainte la penalty-ul lui Rusu, ușurându-i sarcina stelistului.


"Nici Steaua și nici Dinamo nu sunt echipe slabe. Trebuie să avem răbdare cu acești copii. Nu mi s-a părut un meci slab, ci mai mult unul de angajament"

Leo Strizu, antrenor Steaua II

 

 

articol scris de Ioan NEGOESCU

24 Aug. 2009, 10:54 Campionat
Pe aceeași temă