Ieșire rușinoasă din lupta pentru podium!

12 May. 2012, 00:27 Campionat

Când o formație ca FC Maramureș Universitar te bate de două ori într-un campionat trebuie să rămâi cu capul plecat și în orice caz să nu-ți faci speranțe de promovare. UTA a ieșit în cel mai rușinos mod cu putință din lupta pentru un loc trei ce ar putea duce în Liga 1.

În fața propriilor fani, cu toate ocaziile avute, „Bătrâna Doamnă” nu s-a ridicat la înălțimea pretențiilor, mai ales împotriva unui adversar extrem de modest. Moroșenii au venit la Arad cu gândul de a nu se face de râs și, până la urmă, au plecat cu desaga plină.

Fiindcă „textiliștii” s-au întrecut în ratări, iar arbitrul Omuț a închis ochii la un henț de penalty în careul lui Danciu, băimărenii au avut șansa să puncteze decisiv la singura lor ocazie și să detoneze „bomba” pe Mureș. Tănasă a înscris cu capul din interiorul careului și avea să a toate punctele și să-și salveze echipa de la retorgradare.

UTA-ei nu-i rămâne decât să se regrupeze cum poate pentru ultimele etape și să încheie cu capul sus un sezon ratat ca urmare a accidentelor cu formații din jumătatea inferioară a clasamentului.

Momente tensionate după fluierul final

După fluierul de final al meciului susținut pe stadionul „Francisc Neumann”, un suporter arădean a intrat pe teren pentru a-și face singur dreptate. Acesta a avut ceva de împărțit cu fundașul Ionuț Bălan, a sărit gardul ce despărțea tribuna de gazon și s-a repezit la jucătorul lui Adrian Falub ce venise să aplaude galeria pentru susținere, așa cum o face de fiecare dată la finalul meciului. Spiritele s-au încins, ajungându-se la schimburi de replici dure, însă, din fericire, forțele de ordine și restul jucătorilor prezenți la fața locului au reușit să readucă situația la normal.

UTA ARAD – FC MARAMUREȘ 0-1 (0-0)
M. Tănasă (87)

Amadio – I. Bălan, Pocuca, Gligor, Siminic (’77 G. Neagu) – Hidișan, Chindriș (’65 Sitoe), Ignea, Purece (’84 Capătă) – Mara (cpt.), Galanis
Antrenor: Adrian Falub

G. Danciu – Duruș (cpt.), Istrofor, Sidney, D. Toma (cpt.), De Rosa – Hodor, S. Feraru (’75 V. Pop), S. Filip, A. Roman (’90+1 Fritea) – M. Deac (’53 M. Tănasă)
Antrenor: Romulus Buia

Text: Sport Arad și Sergiu Daniel GIURGIU
Foto: Sergiu Daniel GIURGIU

12 May. 2012, 00:27 Campionat
Pe aceeași temă