Iencsi, surprins de decizia lui Condescu de a-l demite. „Nu mă așteptam! Cum puteam să promovez dacă n-am făcut împreună pregătirea de vară?”

Iencsi, surprins de decizia lui Condescu de a-l demite.**

Încă de la instalarea sa pe banca tehnică a echipei Pandurii, Adrian Iencsi s-a contrat mereu cu Marin Condescu în privința obiectivului. Dacă fostul fundaș rapidist susținea că și-a propus să mențină echipa în Liga 2, președintele USMO declara de fiecare dată că nu ia în calcul decât promovarea. Cele două părți s-au despărțit definitiv sâmbătă, după ce Pandurii a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu, scor 0-1 cu Olimpia Satu Mare, în etapa 10. Gorjenii au ajuns astfel la cinci jocuri desfășurate acasă, la Motru, în care nu au reușit să câștige, ci doar să obțină două puncte.

„Nu mă așteptam la această decizie. Pentru echipa asta, salvarea ar fi să rămână în Liga 2. Are jucători tineri, pe care i-am folosit, am avut și rezultate, dar e firesc să nu ai constanță. Probabil că pretențiile sunt mai mari din partea conducerii. Cum poți să tragi la promovare? O echipă care își propune asta trebuie să fie deja creată, să facă pregătirea împreună, eu așa consider. Dar cei din conducere, se pare, au o altă părere, și atunci înțeleg schimbarea mea. Sper ca înlocuitorul meu să poată face acest lucru. Eu am venit să ajut, să muncesc. Și eu aș fi dorit să am o echipă gata făcută, dar am venit la Pandurii după ce se jucase deja prima etapă”, a declarat Iencsi pentru gorjeanul.ro.

„Era nevoie de timp și răbdare pentru o echipă competitivă, din iarnă am fi arătat altfel”

Tehnicianul a mai afirmat că ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a face din Pandurii o echipă competitivă, dar respectă hotărârea lui Condescu. „Președintele a fost supărat că nu am avut o evoluție bună, nu am reușit să câștigăm și dânsul a considerat că e mai bine să ne despărțim. La experiența dânsului, dacă asta crede că e cea mai bună soluție, nu pot decât să fiu de acord. Vrea binele clubului și eu am făcut tot ce a depins de mine. Aveam încredere în echipă, pentru mine băieții aceștia chiar sunt minunați. Eu zic că am dat totul, la antrenamente și la jocuri, dar știți foarte bine că în vară n-am avut o pregătire centralizată sau meciuri de verificare. Cred că era nevoie de timp și răbdare pentru o echipă competitivă, din iarnă am fi arătat altfel. Sper din tot sufletul ca plecarea mea să fie cea mai bună soluție, m-am atașat foarte mult de orașul acesta și de club. La Pandurii, deși sunt probleme, s-a păstrat un spirit frumos”, a mai spus Iencsi.

Condescu: „Dacă Iencsi crede că e normal doar să vrem salvarea de la retrogradare, trebuia să-și dea demisia de când a semnat cu noi”

Condescu a declarat că despărțirea de fostul rapidist s-a produs pe cale amiabilă și, deși Pandurii se află la două puncte de retrogradare, crede în continuare în promovare! „S-a ajuns la această despărțire din cauza rezultatelor, dar problema la ultimul meci de acasă nu a fost atât rezultatul, ci comportamentul echipei, care nu avea chef de fotbal. Iencsi a moștenit un lot, dar jumătate din jucători i-a adus el, a avut libertatea necesară. A fost o despărțire corectă, fără supărare, omul n-a cerut nimic în plus decât plata la zi. Nu există alt obiectiv decât promovarea, suntem la șase puncte de baraj. Dacă Iencsi crede că e normal doar să vrem salvarea de la retrogradare, trebuia să-și dea demisia de când a semnat cu noi”, a comentat Condescu despărțirea de Adrian Iencsi. Conducătorul din umbră al clubului gorjean a stat în timpul meciului cu Olimpia în peluză. În prima repriză a urmărit jocul alături de Cristian Pustai, antrenorul Gaz Metanului, iar în a doua a stat singur.

Până la numirea unui nou antrenor, Marcel Ploaie și Dorian Gugu se vor ocupa de pregătirea echipei.

Adrian Iencsi este al doilea antrenor care a a pregătit echipa Pandurii în acest sezon al Ligii 2. Acesta a preluat gruparea gorjeană în etapa a 2-a, după ce a demisionat de la Dunărea Călărași. În prima etapă, Pandurii a fost condusă de Mihai Teja, care însă a luat loc în tribună și apoi a decis să plece. În perioada de pregătiri de vară, gruparea gorjeană a fost condusă pentru două săptămâni și de Ștefan Nanu, dar acesta a plecat din cauza instabilității financiare.

Marți, Pandurii va juca, în Valea Domanului, cu CSM Școlar Reșița, în turul 4 al Cupei României, faza națională. Iar duminică, de la ora 15:30, joacă la Șiria, în etapa a 11-a a Ligii 2, cu UTA Arad.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: CS Pandurii

Pe aceeași temă