Iencsi, după eșecul Pandurilor cu Academica: „Nu meritam nici măcar un punct”. Antrenorul a explicat și de ce Ionuț Zaina a plecat

După eșecul de miercuri cu Academica Clinceni, scor 1-2, la Motru, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2, echipa gorjeană Pandurii Târgu Jiu a coborât șase locuri în clasament, până pe locul 13. Doar cinci puncte are echipa lui Adrian Iencsi acumulate în primele patru etape ale acestui sezon, unul în care își dorește promovarea în Liga 1.

„A fost un joc care nu mi-a plăcut. Am început meciul foarte slab și am continuat până la pauză în acest ritm. Am fost mai determinați în repriza secundă, dar, per ansamblu, am pierdut meritat. Probabil, noi am fost prea relaxați după victoria de la Metaloglobus. Mă deranjează faptul că, la fel ca în precedenta partidă de acasă, cu Chindia, am fost conduși încă din start, dar de data aceasta n-am mai reușit să reacționăm si să revenim. Probabil n-am mai avut prospețimea necesară. Chiar dacă am avut, pe final, șansa să egalăm, după aspectul jocului, nu meritam nici măcar un punct cu Clinceni. Îmi asum acest rezultat. Probabil n-am reușit să-i mobilizez pe băieți. Am în continuare încredere în echipa mea, chiar dacă am în lot mulți jucători tineri. Trebuie să muncim mai mult”, a declarat Iencsi.

Zaina a preferat să joace în Liga 3, la Șirineasa

Antrenorul a explicat și motivele pentru care CS Pandurii s-a despărțit de mijlocașul Ionuț Zaina, care jucase titular în primele două etape, cu FC Argeș (0-0) și Chindia (3-3).

„Am găsit la echipă mulți mijlocași, dar nu l-am dat afară pe Zaina, chiar dacă el a făcut un joc mai slab cu Chindia și l-am schimbat la pauză. A fost dorința lui să plece (n.r. – la ACS Șirineasa, în Liga 3) la o echipă care i-a oferit un salariu mai mare. Nu voiam să spun, dar aceasta este situația. Eu sunt un antrenor care gândește în perspectivă, nu-l puteam ține cu forța pe Zaina, ca el să dea apoi 10 la sută din randament, nemulțumit că n-a fost lăsat să plece unde câștigă mai bine. Știm cu toții ce probleme sunt la Pandurii”, a spus Adrian Iencsi.

Ionuț Zaina fusese transferat iarna trecută de la Unirea Tărlungeni și bifase 12 jocuri în Liga 1 pentru Pandurii.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă