I-au BUMBăcit

10 Jun. 2009, 15:54 Campionat

Ultima ocazie pentru jucătorii lui FC Buftea de a spăla rușinea returului dezastruos pe care l-au avut a fost ratată cu dezăvârșire.

 

Un meci cu un puternic aer de vacanță, cu puțini spectatori, dar surprinzător de animat. Asta au oferit FC Buftea și Concordia Chiajna, în primul meci din Seria I, din ultima reprezentație a ligii secunde din acest sezon. După o primă repriză în care singurul lucru care ar putea fi remarcat este pauza de hidratare primită de cei 22 de fotbaliști, actul secund a început în forță. La doar trei minute de la reluare Ungureanu șutează din centrul careului, mingea se strecoară printre doi fundași ai gazdelor și cei 20 de suporteri veniți din Chiajna sar în aer, 0-1. După doar două minute, Dumitrescu scapă pe contraatac, îi pasează excelent în careu lui Vrăjitoarea, acesta șutează din alunecare în poarta aproape goală, dar mingea trece nestingherită pe langă bara din stânga. Chiar dacă puținii spectatori de la meci credeau că favoriții lor vor reveni în joc și că golul va apărea, faza din minutul 50 nu a fost decât o întâmplare. Buftea nu a mai reușit să aducă pericolul oaspeților, doar Dorobanțu fiind aproape să modifice tabela, dar șutul său din lovitură liberă a fost scos foarte bine de Niță de sub bara transversală.

Minutele 79 și 82 au adus două ocazii incredibile ale jucătorilor pregătiți de fostul câștigător al Cupei Campionilor, Adrian Bumbescu. Mai întâi Ștefan Pop a profitat de "somnul" apărării Buftei, și a scăpat singur spre poartă după ce a preluat o minge în momentul în care toată lumea credea că se va dicta offside. Nu a reușit să înscrie, șutul său din mai puțin de cinci metri lovind transversala. Trei minute mai târziu, Ciprian Iliescu a creeat o fază demnă de cascadorii râsului: scapă singur singurel spre poarta lui Oghinciuc, îl driblează pe portar la marginea careului, pătrunde în careu și se oprește incredibil. Imediat se repliază doi fundași ai gazdelor, și Iliescu, speriat parcă, șutează spre poartă, dar mingea nu se îndreaptă spre poartă ci părăsește stadionul. Până la final câteva certuri cu arbitrii și atât.

 

Chiajna câștigă cu 1-0, dar diferența din teren a fost mult mai mare. De partea cealaltă, buftenii părăsesc terenul cu capul plecat și încearcă să uite cât mai repede partea a doua a sezonului în care au irosit tot ce s-a acumulat în tur.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

Foto: Marius Anghel

10 Jun. 2009, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă