Hlistei nu e speriat de varianta low cost a UTA-ei! „Mai greu ca în Liga a 4-a nu cred că are cum să fie. E mare păcat că am răstunat atât de ușor găleata cu lapte”

Marius ANGHEL 24 Dec. 2017, 13:56 Campionat
Hlistei nu e speriat de varianta low cost a UTA-ei!**

UTA s-a bazat de la reluarea proiectului din Liga a 4-a în mare măsură pe jucători arădeni. S-a vorbit foarte mult despre spiritul pe care acești fotbaliști îl simt și îl pun în practică pe gazon, chiar dacă nu aveau întodeauna o cotă prea ridicată. Bazându-se pe un „schelet” de fotbaliști localnici, „Bătrâna Doamnă” a ajuns în Liga a 2-a și a disputat două baraje consecutive de promovare pe primul eșalon, terminate, însă, fără sorți de izbândă. Fără a minimaliza din meritele altor jucători, în toată această perioadă cei mai importanți fotbaliști care și-au adus aportul la acest rezultate au fost arădenii Man, Petre, Botiș, Chindriș, Gligor, Manea, Polgar, Filaret, Rus, Hlistei, Burlă, Tănase, Jorza sau Copil. Din vară, conducerea clubului a schimbat total „macazul”, iar rezultatele au fost catastrofale. Probabil, tot ei, arădenii, vor rămâne să scoată castanele din foc în primăvara „low-cost” prefigurată.

Cătălin Hlistei a lăsat deja de la el când a semnat din nou cu „roș-albii”, nepomenind nimic de miile de euro pe care Grigorie, Roman, Ciucă, Buleică sau Grahovac le-au cerut când au venit la Arad. Și, în jumătate de tur, a făcut mai mult pentru echipă decât cei cinci jucători la un loc și e pregătit să accepte orice provocare legată de UTA, doar e echipa fanion a orașului său natal.

Mai jos vă redăm interviul pe care Hlistei l-a acordat pentru Sport Arad:

– Cătălin, poate nu toată lumea știe de ce un jucător ca tine a apărut la UTA doar pe la mijlocul toamnei, când obiectivul era demult compromis. Ce s-a întâmplat cu adevărat în vară?
– Nu îmi face plăcere să îmi amintesc de acest lucru, pentru că nu am avut parte de momente foarte fericite. După ce m-am despărțit de Pandurii la solicitarea mea, am fost chemat la Arad să semnez cu UTA. La început, mi s-a spus că voi fi a doua variantă pe postul de mijlocaș stânga, pentru ca apoi să mi se transmită că – de fapt – sunt a patra… Într-un final, am fost anunțat că nu mai e nevoie de serviciile mele și am rămas în aer, fără echipă.

– Ce a urmat pentru tine după aceste discuții?
– M-am pregătit o săptămână de zile cu Șoimii Lipova și o săptămână cu Gloria Lunca Teuz Cermei și pe această cale chiar doresc să le mulțumesc celor de acolo pentru că m-au ajutat, m-au sprijinit și m-au înțeles. Făceam și pregătire fizică la sala de forță, dar evoluam de două ori pe săptămână și la Liga Desavoia, în sală. Sigur, nu e același lucru ca pe teren mare, dar am rămas cât de cât în priză.

„Altfel evoluezi cu tricoul „alb-roșu” pe tine când aceeași culoare o ai și în suflet”

– În fine, ai semnat cu UTA în luna octombrie și ai devenit rapid titular incontestabil. Cum au fost aceste ultime două luni pentru tine?
– Strict personal, a fost o perioadă bună. Am reușit să înscriu de patru ori și să ofer șase pase decisive, per total am avut, zic eu, un aport important. Pe de altă parte, sunt conștient că echipa mea nu a obținut rezultatele dorite și, prin urmare, nu mă pot bucura în totalitate de aceste realizări personale.

– Care ar fi explicația faptului că, în ciuda faptului că nu ai avut parte de o pregătire de vară centralizată, ai fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei în prima parte a sezonului?
– Eu am spus-o mereu că sângele apă nu se face, că sunt arădean născut cu UTA în suflet și mereu va rămâne echipa mea de suflet. Altfel evoluezi cu tricoul „alb-roșu” pe tine când aceeași culoare o ai și în suflet. Într-adevăr, nu pot spune că am stat prea bine din punct de vedere fizic, dar când am intrat pe gazon am dat mereu tot ce am avut mai bun din mine.

– Și, totuși, ai o explicație și pentru parcursul slab al echipei în ansamblul ei?
– Nu sunt eu cel mai în măsură să vorbesc despre aceste lucruri. În vară conducerea clubului a decis să meargă într-o anumită direcție, să transfere anumiți jucători, dar, din păcate, nu totul a mers așa cum am fi sperat cu toții. Unitatea nu a mai fost aceeași ca în trecut, iar asta s-a reflectat și în rezultate. Însă, important e ce se întâmplă de acum înainte, nu mai contează ce a fost.

– Apropo de viitor, conducerea clubului a anunțat că se va merge pe o strategie low-cost, probabil cu mulți arădeni în lot. Tu ce vei face, vei continua și în aceste condiții?
– Eu am fost la echipă și în Liga a 4-a, mai greu ca atunci nu cred că are cum să fie. Însă, sincer, nu știu ce va urma și ce se va întâmpla de acum înainte. Am vorbit cu domnul Todea, nici el nu e sigur de viitorul său. Știu doar că pe 8 ianuarie este programată reunirea lotului, mai departe nu am idee despre ce se va întâmpla. Vreau să mă bucur de această vacanță, mai ales că eu am intrat în ea doar de la începutul acestei săptămâni, căci am continuat pregătirea. E mare păcat, însă, că am răsturnat atât de ușor găleata cu lapte adunată până în vară, se pare că acum va trebui să o luăm de la capăt.

– Finalul îți aparține…
– Vreau să profit de ocazie și să le urez Sărbători Fericite și liniște sufletească suporterilor noștri și i-aș ruga să rămână alături de noi, ca și până acum de altfel, indiferent de rezultate.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 Dec. 2017, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă