Hlistei – gol și „assist” la Suceava, Ciucă și Păcurar – la primele reușite pentru UTA. „Sper că am spart ghinionul și să câștigăm tot până la iarnă. Personal, mai sper la locul 3”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 12:36 Campionat

UTA a câștigat cu 3-2 la Suceava împotriva Forestei și leagă astfel a doua victorie consecutivă în Liga 2. A fost un meci nebun, cu răsturnări de situație. Deși moldovenii au deschis scorul, Cătălin Hlistei (foto principal) a reușit să egaleze repede, după o pasă de la Polgar. Tot Hlistei a fost co-autor la golul de trei puncte, când a pasat ideal pentru Păcurar, chiar la ultima fază a meciului, în minutul 90+4.

Fotbalistul revenit în „alb-roșu” de o lună de zile este la al doilea gol în campionat pentru arădeni și la al doilea doilea „assist”. „A fost un meci greu, disputat pe un teren la fel de greu. Suceava a fost un adversar incomod, dar e bine că am reușit să luăm cele trei puncte. Ne-au dat gol la prima ocazie avută, în rest am controlat noi prima repriză și am dat și cele două goluri… A doua repriză a fost una de luptă, cu multe mingi lungi, nu am reușit să avem prea mult posesia și ne-am văzut egalați, din nou, dintr-o fază fixă. Totuși, am crezut până la final și suntem fericiți că am obținut toate punctele. Sper să legăm aceste două victorii din campionat și cu celelalte etape care au mai rămas până la finalul turului”, a spus Hlistei pentru uta-arad.ro.

Păcurar: „Nu m-am mai bucurat de un gol din sezonul trecut, pe când evoluam la Pandurii”

Alți doi dintre cei mai bine cotați fotbaliști din lotul „Bătrânei Doamne” au fost decisivi în succesul de la Suceava. Fundașul Mădălin Ciucă a marcat pentru 2-1 în prima repriză, iar mijlocașul Paul Păcurar a fost omul de trei puncte. „Sunt fotbaliști profesioniști, merită toată aprecierea și tot respectul pentru cum s-au comportat. Au ajutat mult echipa și au dovadă că țin la ea”, spunea Cristi Todea la finalul partidei de pe stadionul „Areni” despre cei doi elevi ai săi.

Ambii sunt la primele reușite în tricoul „alb-roșu”, iar cel puțin lui Păcurar, obișnuit să marcheze, îi cam lipsea golul. „Nu m-am mai bucurat de un gol din sezonul trecut, pe când evoluam la Pandurii. Am înscris în play-outul Ligii 1, la Timișoara, tot așa un gol de trei puncte foarte important la acea vreme. Acum, de asemenea, e foarte binevenit acest gol pentru moralul și încrederea mea, dar mai ales pentru echipă. Într-adevăr, am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului azi, am alergat 90 de minute, plus prelungiri, dovadă au apărut și crampele pe un teren greu și la Manea i-a și fost rău. Am crezut în noi până la final, Hlistei a fost chiar impecabil la pasa de gol ce mi-a dat-o în condițiile în care venea după un meci întreg, foarte solicitant. Cu această ocazie, sper că am spart ghinionul, căci au fost destule meciuri în care am primit goluri pe final sau am ratat ocazii importante. Sper să câștigăm tot până la iarnă, dar cel mai important este meciul de etapa viitoare, cu Luceafărul. Trebuie să ne recuperăm forțele, căci venim după o săptămână foarte solicitantă, în care am stat zeci de ore pe autocar și am disputat două partide foarte grele. Ne pare rău de înfrângerea din Cupă, dar tot campionatul este mai important. Personal, mai sper la locul 3, distanța nu e mare”, a punctat, pentru Sport Arad, tehnicul mijlocaș sosit de la Luceafărul Oradea la începutul lunii septembrie.

Rămâne de văzut dacă golul de trei puncte îi asigură lui Păcurar și revenirea în primul „unsprezece”. „Nu ascund faptul că mi-a fost greu pe margine și nici acum nu mă simt titular. Golul îmi dă, însă, o și mai mare putere de muncă și, astfel, să-mi conving antrenorii că merit să joc mai mult”, a adăugat utistul.

CITEȘTE și: Manea, în Ambulanță după ultimul fluier al meciului de la Suceava

Sursa: Sport Arad
Foto: Lucian Bălăucă (darabaneni.ro)

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă