Haos la FRF, circ total în Liga 2! „Burleanu nu a condus nimic și acum face praf fotbalul românesc! Nu cred că vor termina 10 echipe campionatul!”

Valentin Nastaila 02 Aug. 2016, 09:23 Campionat
Haos la FRF, circ total în Liga 2!**

Noua ediție a Ligii a doua va debuta pe 6 august, însă nu este deocamdată clar câte echipe se vor alinia la startul competiției. Federația Română de Fotbal are pregătite două variante pentru tragerea la sorți a calendarului competițional: o variantă cu 21 de echipe și o variantă cu 20 de echipe.

FC Brașov este formația care este pusă în dificultate de indecizia de la nivelul FRF. Dacă va fi acceptat țintarul cu 20 de echipe, brașovenii vor juca cu Luceafărul, iar în cazul în care vor fi 21 de echipe „stegarii” vor evolua în compania celor de la Sf.Gheorghe.

Debandadă totală la FRF cu Liga a 2-a la stabilirea țintarului. Mai întâi a fost un adevărat balamuc cu componența nominală a Ligii a 2-a. Inițial au fost acceptate 20 de echipe, printre care și Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița care au retrogradat în Liga a 3-a sezonul trecut. Apoi, după dezbateri aprinse s-a acceptat și cererea celor de la Șoimii Pâncota de a participa în acest sezon, asta deși gruparea lui Pavel Piroș nu are stadion unde juca, nu are lot de jucători și nici antrenor! „Cei de la Pâncota au spus că au soluții”, au spus cei prezenți. Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu, președintele FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a aprobat seria cu 21 de echipe: ACS Sepsi Sf. Gheorghe, Luceafărul Oradea, Juventus București, ASU Politehnica Timișoara, CS Afumați, UTA BD, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște, Dacia Unirea Brăila, CS Mioveni, Academica Clinceni, FC Brașov, FCM Baia Mare, CSM Rm.Vâlcea, CS Balotești, Șoimii Pâncota, ACS Berceni, Olimpia Satu Mare, Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni, Metalul Reșița. Șefii FRF au luat în calcul două variante la stabilirea țintarului, una cu 21 de echipe și cealaltă cu 20 de echipe, asta pentru situația în care Șoimii Pâncota se va retrage. Cei de la Pâncota trebuie să anunțe oficial FRF până marți la ora 17.00, dacă pot activa în Liga a 2-a. În cazul în care rămîn 20 de echipe, FC Brașov va juca în deplasare la Luceafărul Oradea, iar în varianta cu 21 de echipe, în deplasare la Sepsi Sf. Gheorghe

„Până la urmă, noi unde jucăm în prima etapă? Doar în România se poate întâmpla așa ceva!”, a fost reacția lui Cornel Țâlnar, antrenorul brașovenilor.

O reacție mult mai dură a avut-o Paul Enache, managerul echipei. Enache îl acuză pe Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru situația creată.

„Este un haos total în fotbalul românesc, dar era de așteptat să se întâmple acest lucru când FRF este condusă de niște oameni care nu au nimic în comun cu fotbalul și au fost parașutați politic. Burleanu și echipa lui nu au condus nimic în viața lor și acum fac praf fotbalul românesc. Mai bine s-ar ocupa de creșterea guguștiucilor! Nu cred că vor termina campionatul 10 echipe din cauza problemelor financiare cu care se confruntă cluburile. Sunt probleme mari, o serie cu 20 de echipe presupune deplasări lungi…”, a declarat Enache, conform MonitorulExpres.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Valentin Nastaila 02 Aug. 2016, 09:23 Campionat
Pe aceeași temă