Grigoraș, extrem de dezamăgit după înfrângerea cu Petrolul: „Nu mă așteptam la așa ceva”. Jucătorul Farului care l-a dezgustat: „Atitudinea lui este execrabilă”

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 11:41 Campionat

SSC Farul a pornit foarte prost meciul de pe teren propriu cu Petrolul, iar acest lucru a costat-o toate punctele puse în joc. Ploieștenii aveau deja 2-0 în minutul 9, după golurile lui Cristian Pușcaș (2) și Alexandru Tudor Șaim (9), și au stabilit scorul final, 3-0, în ultimele minute, prin Florin Borța (89).

Debutul de meci a afectat evoluția constănțenilor, care n-au reușit apoi să reintre în joc, ba chiar puteau intra la vestiar cu o diferență mult mai mare, dacă Moldoveanu (17), Marinescu (20) și Tudor Șaim (34) nu ar fi irosit mult prea ușor ocaziile bune pe care le-au avut. În partea secundă, meciul s-a animat pe final, când Celestino (79) a tras puțin peste transversală, Ispas (82) a deviat cu capul către colțul lung, către nimeni, iar același Celestino (89) nu l-a putut învinge pe Lungu nici din lovitură liberă, portarul prinzând fără probleme sub transversală. În schimb, petroliștii au marcat la cea mai mare ocazie creată, când Stoica a întors cu călcâiul, iar Borța (89) a trimis din 13 metri, cu latul, la colțul lung.

„Acest scor care ne scutește de alte comentarii. Nu mă așteptam la așa ceva”

La finalul partidei, Petre Grigoraș a spus că golurile primite în startul jocului au cântărit foarte mult. Antrenorul Farului nu se aștepta un un meci atât de slab făcut de jucătorii săi, într-un moment în care vedeau după două victorii (2-1 cu Aerostar și 1-0 cu FC Argeș) și puteau să se desprindă de ultima clasată pe locurile retrogradabile.

„Altădată ne-am bucurat, acum trebuie să analizăm realist. E greu să revii de la 0-2, când nici nu te așezi în teren și primește două goluri extrem-extrem de ușoare. Veneam după două victorii consecutive și ne așteptam la alt deznodământ de la această partidă. Știam, într-adevăr, că Petrolul își joacă ultima șansă pentru a mai spera, cumva, măcar la un loc de baraj și orice alt rezultat i-ar fi compromis situația. Noi voiam să continuăm seria rezultatelor bune, pentru că situația în clasament încă nu este liniștitoare. Din păcate, am fost sub nivelul jocului, am comis greșeli prea mari, copilărești, ce nu s-a întâmplat în ultima perioadă. Ritmul a fost unul destul de slab, nu prea am contat. Sincer, nu mă așteptam la așa ceva, nu mă așteptam la o evoluție atât de ștearsă. Mulți jucători nu s-au ridicat nici măcar la 50-60 la sută din potențial. Asta e, e responsabilitatea mea și îmi asum. E greu de digerat o înfrângere cu 0-3 pe teren propriu, mai ales că au venit destul de mulți suporteri și, eu știu, e perioada în care ar trebui să ne atragem cât mai mulți spectatori în tribună, să le satisfacem plăcerea de a veni la stadion. Astăzi am dezamăgit. Trebuie să ridicăm capul sus, ăsta e fotbalul. Din păcate, nu poți să te bucuri permanent. O să încerc să ridic moralul jucătorilor. Sunt cinci etape, trebuie să fim concentrați până la final. Nu este un dezastru, dar, ca și joc, din punctul meu de vedere, a fost cel mai slab din acest retur de campionat, exceptând primele două etape, pe alea nici nu le pun la socoteală, pentru că știți motivele și nu mai are rost să le mai discutăm. A fost cel mai slab joc al nostru, fără nerv, fără agresivitatea de care trebuia să dăm dovadă. Nu am reușit să punem în practică jocul nostru pe care l-am obișnuit până acum și a rezultat acest scor care ne scutește de alte comentarii. Normal că dezamăgirea este mare. Nimeni nu se poate bucura la înfrângere”, a spus Grigoraș la finalul jocului.

„Sunt convins că o să revenim și ne vom îndeplini obiectivul”

Căzută pe locul 14 și rămasă la patru puncte peste Energeticianul, ultima clasată pe locurile retrogradabile, Farul are o serie de meciuri decisive în imediata perioadă, în care întâlnește contracandidate ca Daco-Getica sau Luceafărul Oradea. Grigoraș e însă optimist că echipa sa va reuși să se mențină în Liga 2.

„Până la urmă, nu mai putem să întoarcem nimic. Trebuie să uităm partida asta și să ne gândim că joi vom avea o deplasare foarte grea la Mioveni și că trebuie să adunăm puncte. Va fi o perioadă acum destul de încărcată. Jucăm la Mioveni, vine Daco-Getica marți, după care plecăm la Luceafărul Oradea. Sunt jocuri din care trebuie să scoatem puncte ca să nu ne îngreunăm situația. Sunt convins că o să revenim și ne vom îndeplini obiectivul, cu toate că acum este o perioadă grea”, a mai spus Petre Grigoraș.

Moise, „mitraliat”: „Atitudinea lui din ultimul timp este execrabilă. E de amator, de jucător de maidan”

Accidentarea lui Miranda din finalul primei reprize i-a încurcat planurile ofensive Farului și l-a făcut pe Petre Grigoraș să izbucnească la finalul jocului, când a avut cuvinte grele pentru unul dintre jucătorii săi. Antrenorul constănțenilor a explicat de ce Nicolae Moise (24 de ani – foto jos, în galben) nu a prins lotul pentru meciul cu Petrolul.

Atacantul adus în timpul sezonului de la Cernavodă și utilizat în 20 de meciuri în acest sezon, în care a marcat trei goluri, l-a dezamăgit crunt pe Grigoraș prin atitudinea pe care a arătat-o în ultima perioadă.

„Nu am avut soluții. Miranda s-a accidentat, Rosado e accidentat și el. Din păcate, Moise e un caz pe care nu aș fi vrut să-l comentez foarte-foarte mult, dar a uitat să vină pe la stadion, să respecte programul. E un jucător în care eu am avut încredere mare. N-a fost exclus din lot, dar a uitat să vină la programa la ora stabilită și, ce să fac… E o situație… Mi-aș fi dorit să fie, poate aveam nevoie de el. E un jucător căruia i-am acordat destul de mare încredere, dar din punct de vedere mental cred că are carențe mari de tot, care poate să ducă la astfel de situații. Nu l-am avut nici etapa trecută, pentru că a fost ușor răcit de Paște. Acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care nu pot să le accept, chiar dacă trec multe cu vederea, dar lipsa de profesionalism nu pot să o trec cu vederea atât de mult. Îmi pare rău pentru el, dar sigur în viață va avea de suferit dacă va avea aceeași mentalitate de amator, o mentalitate de jucător de maidan. Păcat de calitățile lui, păcat că a venit de la Cernavodă cu dorință mare, pentru că am crezut că o să scot din el un jucător de calitate. Dar atitudinea lui din ultimul timp este execrabilă și cu asta închei subiectul, pentru că nu vreau să mai discut despre un personaj care influențează negativ și eu vreau să păstrez, încă, nivelul de încredere al echipei, pentru că mai sunt cinci etape și cred până la final în această echipă. Că e cu mine, fără mine, cu Moise, fără Moise, echipa asta trebuie să-și îndeplinească obiectivul”, a spus, dezamăgit, Grigoraș.

Înregistrarea video cu declarațiile lui Petre Grigoraș după înfrângerea cu Petrolul:

Aricol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 11:41 Campionat
Pe aceeași temă