Gloria, remiză în Crâng cu CS Otopeni

26 Sep. 2011, 14:55 Campionat

Deși își dorea foarte mult să răzbune acea eliminare din Cupă, Gloria Buzău nu a reușit duminică decât o remiză în confruntarea de acasă cu CS Otopeni. La capătul unui meci anost și pigmentat cu multe momente tensionate, mărturie în acest sens fiind cele trei cartonașe roșii arătate de centralul partidei, dintre care două oaspeților, tabela de marcaj a indicat 1-1. După cum au decurs ostilitățile în teren niciuna dintre combatante nu ar fi meritat mai mult de atât.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor „torpila” trimisă de Filip (’20) de la aproximativ 25 de metri trecând cu puțin pe lângă vinclu. Ilfovenii au replicat și ei peste câteva minute când Anghel (’27) a reluat cu capul din plonjon peste poartă. Ceva mai târziu buzoienii au fost aproape de deschiderea scorului însă mingea șutată din unghi de Tudor (’37) a întâlnit bara după care a fost deviată de Râmniceanu în corner. Chiar în finalul reprizei CS Otopeni a rămas în inferioritate numerică din cauza eliminării lui Ghindeanu pentru un fault dur.

După doar câteva minute de la reluarea jocului, formația buzoiană a irosit o nouă situație prin noul intrat pe teren D. Prodan (’51) care a șutat în bară. Atacantul Gloriei Buzău avea totuși să se revanșeze în minutul 75 după ce a finalizat cu un șut din interiorul careului o acțiune ofensivă. Nu a trecut însă prea mult timp și gruparea ilfoveană a mai rămas fără un jucător, Celpan (’80) plecând la vestiare pentru că văzut roșu în fața ochilor și se părea că echipa din Crâng nu poate scăpa victoria.

Imediat însă mijlocașul gazdelor M. Pușcă (’81) a părăsit și el terenul deoarece a protestat la decizia arbitrului și cum mai avea un galben a fost eliminat. Peste câteva minute, ilfovenii au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj grație lui Iuhas (’84) care la o lovitură liberă executată de Fl. Manea a reluat în poartă din apropiere o minge bâlbâită de jucatorii Gloriei.
În finalul partidei oficialul formației din Otopeni, Mugur Porumbacu aflat pe bancă a fost trimis în tribune de central pentru proteste repetate.

„Un spectacol cam dezagreabil, ambele echipe întrecându-se de fapt în a nu juca fotbal. În ceea ce privește echipa noastră m-a dezamagit tare mult. Evoluția o consider una mediocră și nu înțeleg deoarece în zilele premergătoare meciului jucătorii au fost motivați. Din păcate, astăzi reacția lor a fost aș putea spune una submediocră și ca atare a apărut acest joc și rezultatul de egalitate. Am tot discutat, dar nu știu ce a fost în mintea băieților pentru că este greu să pătrunzi acolo. Au arătat în acest meci o lipsă de valoare și chiar dacă ar fi câștigat problemele erau pregnante. Rămâne de văzut dacă pe parcurs jucătorii își vor recâștiga poziția fața de fotbal”, a declarat antrenorul Gloriei Buzău, Mihai Ciobanu

Gloria: Sîrbu – C. Pușcă, Țabără, Boboc, M. Pușcă, Horovei, Spătaru (min.62 Mihălcescu), Corcoveanu, Tudor (min.66 Poterașu), Câmpeanu (min.48 D. Prodan)
Antrenor: Mihai Ciobanu

CS Otopeni: Râmniceanu – Odoroabă, Ghindeanu, Perde, Iuhas – Ursu (min.83 Fl. Manea), Dedu, Celpan (cpt), Serediuc – Cristea, Anghel (min.67 Ene)
Antrenor: Tudorel Dumitru

articol și foto de Adi SOARE

26 Sep. 2011, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă