Gloria își face bagajele pentru Liga a III-a

12 May. 2012, 14:06 Campionat

Sejurul Gloriei Buzău în eșalonul secund este ca și încheiat, după ce vineri a suferit un nou eșesc. De această dată, chiar pe teren propriu, în confruntarea cu Dunărea Galați, în fața căreia gruparea din Crâng a pierdut cu scorul de 1-3. Asta, în contextul în care gazdele aveau nevoie ca de aer de cele trei puncte puse la bătaie aveau pentru a mai putea visa la evitarea retrogradării, iar adversara era deja cu sacii în căruță.

Dealtfel, unii cârcotași dădeau ca sigură victoria buzoienilor crezând că oaspeții cu gândul la vacanță ar lăsa-o mai moale în acest meci.

În prima repriză după câteva încercări timide, Gloria Buzău a izbutit să preia conducerea pe tabela de marcaj,grație atacantului Iordache (26) care cu o lovitură de cap de la opt metri a fructificat centrarea lui Corcoveanu. Un gol care îi făcea pe jucătorii lui Ploaie și pe puținii spectatori prezenți în tribune să spere și mai mult într-un succes. Gălățenii au replicat prin Eni (30) și Enache (35), însă mingea șutată de primul a fost boxată de portar, iar celălalt a tras de la 14 metri, puțin pe lângă vinclu și astfel gazdele au plecat la cabine cu avantaj.

Pauza s-a dovedit a fi un sfetnic bun, dar pentru oaspeți, care au întors rezultatul în favoarea lor. La un contraatac rapid, Grosu(71) a pătruns în careu și de la opt metri a trimis peste Sârbu, restabilind astfel egalitatea iar pentru gazde, lucrurile începeau să se complice.

Demoralizată, echipa din Crâng a încasat încă un gol după doar câteva minute, când, scăpat singur spre poartă, N.Cucu a finalizat cu un șut plasat de la 14 metri. Spre finalul partidei, Enche(84) a răsucit cuțitul în rana Gloriei marcând din interiorul careului și astfel gălățenii au urcat în autocar și cele trei puncte în vreme ce buzoienii își fac bagajele pentru Liga a III-a.

Gloria Buzău – Dunărea Galați 1-3 (1-0)
Ști. Iordache (26) / Grosu (71), N. Cucu (76), Enache (84)

Sîrbu – C. Cucu, Murdărea, Țabără, Olteanu, Stroe, Horovei, Mbella (63 Alexandru), Corcoveanu (74 Ursu), Luiceanu (74 Gomis), Iordache
Antrenor: Marcel Ploaie

Chirinciuc – Cristescu (62 Marin), Căldăraru, Florea, D. Popescu, Grosu (88 Bogdăneanu), N. Cucu, Eni (46 Cioiniac), Cristea, Cârjan, Enache
Antrenor: Eugen Baștină

Articol și foto de Adi SOARE

12 May. 2012, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă