Gloria, „împachetări” cu noroi și trei puncte bonus

Adrian Soare, Marius ANGHEL 07 Dec. 2014, 13:15 Campionat

În această ediție de campionat Gloria Buzău a ținut să își avertizeze adversarele, indiferent de numele acestora, că din Crâng nu au cum să plece cu vreun punct. De acest lucru s-a convins și Farul Constanța, echipă în fața căreia trupa lui ,,Vioară” s-a impus cu 3-0, scor stabilit încă din prima repriză.

Meciul ce a contat pentru etapa a 16-a a Ligii 2, Seria I, disputat pe un teren mocirlos, care i-a supus pe jucători la eforturi considerabile, a fost unul controlat de gazde, iar tabela de marcaj a fost ,,dezghețată” prima dată de Nini Popescu (17). Acesta a catapultat mingea sub bara transversală după un șut fără preluare de la aproximativ 20 de metri. Ceva mai târziu, oaspeții l-au pus la grea încercare pe Sârbu, însă portarul Gloriei a avut un reflex uimitor la reluarea lui Muscă (29) din colțul careului mic.

Buzoienii au taxat ,,obraznicia” adversarei când, în urma unui atac, Burlacu (33) a finalizat cu o lovitură de cap centrarea excelentă a lui Nini Popescu, jucător care avea să devină omul meciului. Peste doar câteva minute, ,,marinarii” puteau reduce din diferență, dar goalkeeperul Gloriei s-a remarcat din nou, respingând de sub transversală balonul șutat de Neagoe (38) din lovitură liberă de la 18 metri. Imediat, a venit rândul portarului constănțean să se opună golului la reluarea cu capul a lui Pălimaru (39). La faza următoare, Muscă (40) nu l-a putut învinge pe Sârbu cu un șut din apropiere, iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, cei care au înscris au fost buzoienii. Chiar în finalul reprizei, zvârluga Nini Popescu a centrat în careu, iar Pălimaru (45), omul potrivit la locul potrivit, și-a făcut datoria de atacant, marcând din patru metri.

În partea secundă a partidei fazele de poartă s-au lăsat așteptate și fiindcă jucătorii erau nevoiți să facă eforturi pentru a-și menține echilibrul pe un teren transformat în mlaștină. O acțiune notabilă s-a consumat spre final când Dumitrescu (78), rămas singur cu portarul, l-a driblat și pe acesta, însă mingea șutată de la numai șapte metri a ocolit ținta. Cum până la ultimul fluier al arbitrului, în afară de faptul că jucătorii au înotat în noroi, nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, Gloria Buzău și-a mai trecut în cont încă trei puncte prețioase grație cărora va ,,hiberna” pe locul 4 în Seria I.

GLORIA BUZĂ‚U        3
FARUL CONSTANȚA    0

N. Popescu ”17, D. Burlacu ”33, Pălimaru ”45

D. Sârbu – F. Amet, I. Ghinea, Dăniță (cpt.), G. Ghiță – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, G. Marcu, D. Burlacu (Pantelie ”65) – L. Pârvu (Tigoianu ”78), Pălimaru (Al. Ioniță ”85)
Rezerve neutilizate: Cr. Stoicescu – A. Iordache, Bârsănel, S. Agache
Antrenor: Viorel Ion

V. Neagu – Meleandră, E. Ali, Buzea, Szalkai – I. Plămadă (Moroșanu ”37, Gogan ”87), Ochia, R. Neagoe (cpt.), Scărlătescu – Al. Muscă, Pîslaru (Igiroșanu ”72)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Bg. Dumitriu, Dincă, V. Ion
Antrenor: Ion Barbu

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 100; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Ovidiu Arușoaie și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Nini Popescu.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 07 Dec. 2014, 13:15 Campionat
Pe aceeași temă