Gloria a fost lovită de Rapid!

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 18:23 Campionat

Chiar dacă a avut mers de personal, Rapidul a reușit plece de la Buzău, cu toate cele trei puncte, după ce s-a impus cu 2-0 în fața Gloriei, la capătul unei partide marcate de incidente petrecute atît în tribune cât și pe teren.

Aproape 7.000 de spectatori au ținut să fie prezenți, sâmbătă, pe stadionul din Crîng, amintind de vremurile bune când cele două echipe se duelau în prima ligă. De această dată, însă, nu prea au avut ce să vadă deoarece, așteptat cu nerăbdare, meciul nu s-a ridicat deloc la nivelul unui derby, așa cum era considerat.

Mai mult, imediat după ultimul fluier al arbitrului s-au împărțit și pumni, iar antrenorul gazdelor, Viorel Ion a răbufnit și el, acuzându-l pe centralul Marius Avram că, prin maniera sa de arbitraj a viciat rezultatul.

Cu gândul la play-off, buzoienii au încercat încă de la începutul partidei să își surprindă adversara însă șuturile lui Drăguț (3) și Pușcașu (17) nu au schimbat tabela de marcaj. Acest lucru l-a făcut, însă, rapidistul Lukanovic (26) care, profitând de o greșeală a portarului, a fructificat din apropiere lovitura liberă executată de Coman. Gazdele au replicat prin Marcu (38) al cărui șut de la 25 de metri a trecut puțin peste transversală, astfel că giuleștenii au plecat la vestiare cu avantaj.

În repriza secundă, echipa din Crîng a mai avut câteva încercări de a egala cele mai importante aparținând lui Drăguț (60), șut blocat de un fundaș rapidist și Verdeș (66), care din opt metri a tras în plasa laterală. La rândul lor, oaspeții puteau marca golul doi, dar noul intrat Ciolacu(82) a reluat cu capul în bara transversală, după o minge primită de la Coman.

Puțin mai târziu, Gloria Buzău a rămas în inferioritate numerică, iar lucrurile s-au complicau și mai mult. Cu cinci minute înainte de final, atacantul Verdeș a primit al doilea cartonaș galben, fiind astfel eliminat de pe teren. În primul minut de prelungiri același Ciolacu a trimis din nou în bară, iar la ultima fază a meciului a dublat avantajul Rapidului cu un șut puternic din interiorul careului.

GLORIA BUZĂ‚U – RAPID BUCUREȘTI 0-2
Lukanovic 26, Ciolacu 90+3

Cr. Stoicescu – Airinei, Bârsănel, Dăniță, Bg. Dumitru – M. Mihăescu, G. Marcu (cpt.) – Fl. Alexandru (G. Ion 46), Pușcașu, Al. Drăguț (D. Burlacu 69) – Verdeș
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Verdeș 85 (două galbene)

Drăghia – I. Voicu, Săndulescu, D. Lung (Al. Iacob 43), N. Vasile – Selagea, Al. Coman – M. Martin, Al. Ioniță (Ciolacu 74), Pancu (cpt.) – Lukanovic (Ct. Păun 89)
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 7.000; Arbitru: Marius Avram (București); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu); Jucătorul meciului: Dan Săndulescu

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă