Gheorghe Constantin: „Sistemul competițional stabilit în 2011 a fost anulat”

Mihai Andries 03 Jun. 2013, 23:08 Campionat
Gheorghe Constantin:** „Sistemul competițional stabilit în 2011 a fost anulat

Haos total în fotbal. Așteptată cu interes, Adunarea Generală a FRF nu a schimbat cu nimic datele problemei. Au existat variante ca Liga a II-a să aibă o serie de 15 echipe, iar cealaltă de 16, însă o decizie finală va fi luată în Comitetul Executiv, care se va întruni pe data de 11 iunie, atunci când se vor valida clasamentele.

Mai mult, Adunarea Generală a FRF nu a adus, nici de această dată, lămuriri în privința sistemului retrogradării în eșalonul secund. În vară, se vehicula varianta, ca urmare a  incertitudinii echipelor ce se vor alinia la start, că se vor organiza două serii de 14 echipe, însă, în cele din urmă, Liga a II-a a fost construită pe o tabelă Berger de 16 echipe. Prin urmare, membrii afiliați știau că vor retrograda locurile 14-16, dat fiind faptul că FRF nu a anunțat, înainte de startul sezonului 2012-2013, alte modificări.

Primul care a intervenit pentru lămurirea situației create a fost Auraș Brașoveanu, inițiatorul LPF 2. De asemenea, președintele grupării slătinene, Ionuț Ivan, a argumentat, în baza regulamentului, faptul că se comite un abuz în situația în care se va retrograda de la locul 12, inclusiv, în jos. Justificarea oficialilor FRF, potrivit cărora în 2011 s-a stabilit acest lucru, este demontată de unul dintre membrii CEx, Gheorghe Constantin.

„În 2011 s-a stabilit sistemul competițional pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, așa este, a fost contestat, s-a anulat. Nu comentez la ce sistem ne raportăm, nu pot spune mai multe, cei implicați trebuie să dea un răspuns”, a spus Gheorghe Constantin, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, care este membru în CEx, dar care nu a putut clarifica situația.

Dacă justificarea celor din FRF legată de faptul că s-au stabilit în 2011 locurile retrogradabile pică din start, acel plan de reorganizare fiind anulat, varianta apărută în martie, la jumătatea sezonului, potrivit căreia pentru a se ajunge la serii de 14 echipe se retrogradează de la locul 12 în jos, de asemenea nu are acoperire. Președintele FRF, Mircea Sandu, a repetat în nenumărate rânduri faptul că regulile jocului nu se pot schimba în timpul campionatului, potrivit ROAF.


Mircea Sandu: „Aplicați regulamentele, nu vin aici să-mi sară oamenii în cap”

După situația creată legată de sistemul retrogradării, șefului FRF i-a fost semnalat și cazul echipei FC Maramureș, care nu mai îndeplinește condițiile de participare în Liga a II-a, deoarece echipa de juniori A a fost exclusă pentru neprezentări repetate. Pus într-o situație stânjenitoare, în condițiile în care reprezentanții comisiilor din cadrul FRF ar fi trebuit să lămurească aceste probleme, Mircea Sandu a răbufnit.

„Aplicați regulamentele, nu vin aici să-mi sară oamenii în cap, să mă țigănesc”, le-a cerut Mircea Sandu, subalternilor săi.

Comisia de Disciplină nu a luat măsuri vizavi de echipa de seniori, care, nemaiavând cinci echipe de juniori, așa cum prevede regulamentul, și-a pierdut, implicit, dreptul de participare.

SC FC Olt SA Slatina, dezafiliată

În altă ordine de idei, echipa FC Olt, ce în sezonul trecut a evoluat în eșalonul secund, disputându-și meciurile din organizare proprie la Piatra-Olt, s-a retras, în vară, din campionat, fiind automat dezafiliată. După retragere, s-a creat, prin desprinderea secției de fotbal Alro, Asociația Clubul Sportiv FC Olt Slatina. Contestată de către Adrian Mititelu, imediat după acordarea avizului FRF,  pe motiv că se dorește prejudicierea clubului Universitatea Craiova, denumirea de FC Olt Slatina este definitivă și irevocabilă, în actele FRF urmând să figureze din stagiunea ce urmează.

 

Sursa: Gazeta Nouă

 

Mihai Andries 03 Jun. 2013, 23:08 Campionat
Pe aceeași temă