Gazul și-a luat revanșa în față băimărenilor și i-a trimis pe ultimul loc din play-off. Grozavu, dezamăgit de condițiile stadionului din Dealul Florilor

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 15:01 Campionat
Gazul și-a luat revanșa în față băimărenilor și i-a trimis pe ultimul loc din play-off.** Grozavu, dezamăgit de condițiile stadionului din Dealul Florilor

Învinși pe teren propriu în meciul tur cu 0-1, Gaz Metan Mediaș și-a luat revanșa, sâmbătă, în etapa a 22-a a Ligii 2, Seria 2, împotriva băimărenilor de la FCM, pe care i-a învins pe stadionul „Viorel Mateianu” cu același scor. Golul lui Alexandru Buziuc din minutul 65 i-a adus victoria echipei lui Leo Grozavu, care urcă pe locul 2 în serie și se distanțează la patru puncte de formația lui Dorin Toma. Băimărenii au acum emoții pentru locul de play-off, au căzut pe poziția a 6-a.

Derby-ul dintre FCM Baia Mare și Gaz Metan Mediaș, două echipe care speră la promovare, a avut de suferit din cauza gazonul impracticabil a stadionului din Dealul Florilor. Jucătorii ambelor echipe au avut astfel de suferit, nu au putut să se explime mai deloc, drept dovadă și puținele ocazii care au avut loc la cele două porți. Singurul gol al meciului a venit în urma unei erori a portarului echipei gazdă, Ormenișan. După o degajare greșită a acestuia, Buziuc a înscris și cele trei puncte au luat drumul Mediașului.

Grozavu: „O echipă care își propune să joace în play-off sau chiar să promoveze cred că are nevoie de altă suprafață de joc”

„Despre meci ce pot să spun? E greu de jucat pe un asemenea teren. Îmi pare rău pentru Baia Mare, deoarece merita mai mult. Îmi pare rău pentru echipă. Au demonstrat acești băieți că merită mai mare atenție. Din păcate, trebuie să joace pe un teren impracticabil. Pentru o echipă care își propune să joace în play-off sau chiar să promoveze cred că are nevoie de altă suprafață. Accederea în play-off era unul dintre obiectivele noastre principale, după care, sigur, începe alt campionat. Vom vedea. Ne bucurăm că am reușit să legăm patru jocuri cu patru victorii, mai ales că au fost împotriva unor echipe puternice. Suntem bucuroși, dar mai avem drum lung. Azi am arătat ca o echipă care își dorește să câștige, care luptă, se bate pentru orice minge. Fără doar și poate, o vom întâlni pe Baia Mare în play-off. Baia Mare e o echipă care, mai mult ca sigur, o să prindă play-off-ul. Va fi un campionat dificil, mă refer la play-off. Inima îmi rămâne la Baia Mare. Mă simt foarte bine aici. E a doua mea casă”, a mărturisit după joc, Leo Grozavu, antrenorul Gazului.

Toma: „Echipa mai pragmatică și echipa mai pregătită a reușit să câștige”

Băimărenii au avut puține ocazii de gol, cea mai importantă fiind a lui Jurj din minutul 9, când a scăpat singur cu portarul, dar șutul lui s-a dus pe lângă. Totodată, norocul nu a fost de partea maramureșenilor. În zece minute, Sîrbu a faultat de două ori, urmând eliminarea lui.

„Din păcate, azi, trebuie să recunoaștem că am pierdut jocul. Din punctul meu de vedere, am făcut un joc destul de bun, ne-am creat ocazii, dar până la urmă echipa mai pragmatică și echipa mai pregătită, din toate punctele de vedere, a reușit să câștige. Din păcate, vina este a noastră. Vârsta unor jucători, foarte tânără, se pare că nu este suficientă pentru a face obiectivul acesta îndrăzneț. Încă nu suntem calificați în play-off. Vom încerca să facem tot posibilul. Mai avem de jucat încă patru jocuri și sperăm să scoatem punctele necesare pentru a ne califica, după care vom vedea ce va fi pentru viitor”, a declarat antrenorul FCM-ului, Dorin Toma.

Mult timp lideri ai seriei, jucătorii din Baia Mare recunosc valoarea echipei din Mediaș și speră la o calificare în play-off, după care își vor stabili noi obiective. „A fost un meci de un mare angajament, pe un teren foarte greu, dar nu trebuie să dăm vina pe teren pentru că și ei au jucat pe același teren și, din păcate pentru noi, au reușit să câștige. Primul obiectiv acesta este, de a ne califica în play-off. Sper să reușim să câștigăm la U Cluj și să ne calificăm în play-off”, a spus și Emil Dică.

„A fost un meci greu, pe un teren greu, din care ei au avut câștig de cauză. Echipa oaspete este o echipă bună. S-a văzut, au câștigat. Asta e. Mergem mai departe”, a recunoscut și Vasile Pop.

FCM BAIA MARE    0
GAZ METAN MEDIAȘ    1

Buziuc ”65

Ormenișan – Bg. Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie, Duruș – Daminuță, A. Ignea (cpt.) -Balaure, E. Dică (Cârjan ”57), Codoban (V. Pop ”68) – Jurj (C. Sîrbu ”46)
Rezerve neutilizate: Bota – Anițoiu, D. Munteanu, Păcurar
Antrenor: Dorin Toma
Eliminat: C. Sîrbu ”69 (cumul de cartonașe galbene)

Albuț (cpt.) – M. Stancu, C. Cristea, L. Cazan, G. Neagu – Băjenaru (Danci ”72), P. Iacob, Bic – Buziuc, Gavra (M. Staicu ”89), Coșereanu (R. Zaharia ”85)
Rezerve neutilizate: Greab – I. Neag, Târcoveanu, Petriș
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Spectatori: 1.500; Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic 3 (Cluj-Napoca); Asistenți: Mihai Marius Marica 3 (Bistrița) și Ferencz Tunyogi 3 (Zalău); Jucătorul meciului: Cristian Gavra 3.

Gaz Metan Mediaș este pe locul 2 al seriei a doua cu 43 de puncte, iar FCM Baia Mare se află pe locul 6, la egalitate cu CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea, toate cu câte 39 de puncte.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 15:01 Campionat
Pe aceeași temă