GALERIE FOTO | Farul a avut de furcă cu juniorii Oțelului. Ilie Stan debutează cu dreptul pe banca „marinarilor”

GALERIE FOTO | Farul a avut de furcă cu juniorii Oțelului.** Ilie Stan debutează cu dreptul pe banca

Echipa de fotbal Oțelul Galați, formată din juniori, cu o singură excepție, a pierdut, scor 2-5, partida de sâmbătă dimineață, de pe teren propriu, cu Farul Constanța, din cadrul etapei a 23-a din Liga 2.

La prima lor partidă jucată cu adevărat acasă, pe stadionul Oțelul, puștii gălățeni au început cu trac și nu au rezistat prea mult presiunii permanente pusă de Farul, condusă de doar câteva zile de Ilie Stan. În minutul 16, Tigoianu a obținut un penalti, transformat de Valentin Munteanu, iar în minutul 24 același Tigoianu a marcat cu capul pentru 0-2.

După doar două minute, echipa de juniori a Oțelului a trăit pentru prima dată bucuria golului marcat într-o competiție de seniori: Perju a fost faultat în careu de portarul Negrilă, iar căpitanul Robert Ciurea a înscris. Golul le-a dat curaj gălățenilor, care au început să joace combinativ și chiar au mutat spre finalul primei reprize jocul la poarta adversă. Scăpând cu șansă la o minge trimisă în bară de cei de la Farul, puștii au reușit chiar să spere la primul punct la puțin timp după reluare (min. 49), după ce Perju a reușit să egaleze în urma unei acțiuni personale superbă, finalizată cu un șut de la 20 de metri, la vinclu.

Însă, a fost de ajuns ca oaspeții să marcheze din nou (Vezan, min. 15) pentru ca aceștia să profite din plin de lipsa de experiență a adversarilor și să câștige până la urmă fără emoții spre final, cu scorul dus până la 2-5 de Florin Popa (min. 70) și Tigoianu (min. 85).

Oțelul profită însă de înfrângerea Ceahlăului de la Bacău, scor 0-3, și se menține în continuare pe penultima poziție în Seria I, loc ce îi scapă de retrogradarea directă. Cu doar două jocuri rămase de disputat până la finalul returului, adevăratul test pentru Oțelul urmează la mijlocul acestei noi săptămâni, atunci când se deplasează la Piatra Neamț pentru a juca decisivul meci cu Ceahlăul. O victorie îi va scăpa aproape sigur de retrogradarea directă. Sâmbătă viitoare vor avea însă un meci și mai greu, acasă cu Rapid București.

De partea cealaltă, Farul câștigă primul meci cu Ilie Stan antrenor, rămâne pe locul 5 în clasament, se îndepărteazăla cinci puncte de ACS Berceni, locul 7, și mai risipește din emoțiile ratării play-off-ului.

OȚELUL GALAȚI        2
FARUL CONSTANȚA    5

Ciurea ”26 – pen., Perju ”49 / V. Munteanu ”16 – pen., Tigoianu ”24, ”85, Vezan ”56, Fl. Popa ”70

Șt. Bordieanu – R. Oprea, Cl. Maftei, Iorguș, Ciurea (cpt.) – I. Chiriac, I.. Codreanu – M. Blănaru, A. Istrate (A. Bordieanu ”46), Fl. Toma (Sefer ”62) – Perju
Rezerve neutilizate: Vădeanu – Anghele, Manău, Cristof, Lepădatu
Antrenor: Stelian Bordieanu

Negrilă – Băjan, Fl. Popa, D. Bratu, Zugravu – V. Munteanu, Vezan (Vlăescu ”80), Fl. Pătrașcu (cpt.), Tigoianu (A. Cristea ”87 ) – C. Neagu, Pătulea
Rezerve neutilizate: A. Dinu – Meleandră, Tabanu, Vl. Suciu, Benghea
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Oțelu (Galați); Spectatori: 800; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu 3 (Târgoviște); Asistenți: Joszef Peter 3 (Sfântu Gheorghe) și Cristian Voicu 3 (Focșani); Jucătorul meciului: Marius Tigoianu 4.A

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă