Gache: „Am învins principala contracandidată la promovare”. Antrenorului Farului vede și o a treia echipă în lupta pentru primul loc al Seriei I

Marius ANGHEL 08 Sep. 2015, 22:28 Campionat

Constantin Gache, antrenorul principal al FC Farul, a subliniat importanța victoriei cu Rapid București, de la Constanța, principala contracandidată a „marinarilor” la promovarea în Liga 1. Fariștii s-au impus cu 1-0, iar spectatorii au plecat mulțumiți de la stadion.

„Aveam nevoie de acest succes, după eșecurile de la Tulcea (marcat de ambiții locale) și de la Piatra Neamț (în care n-am reușit să marcăm, în ciuda numeroaselor ocazii). Oricum, dacă în ambele partide juca Sorin Chițu, nu cred că pierdeam. Victoria cu Rapid e una de moral. Am învins principala contracandidată la promovare, dar în cursă se poate înscrie și Clinceni. S-a jucat cu ardoare și au fost încercări de ambele părți, astfel că a fost un meci aproape de prima ligă. Farul poate însă mult mai mult și, în primul rând, poate oferi un spectacol fotbalistic de ținută. Putem face o figură frumoasă, lotul este bun. La jucătorii pe care-i avem, o stabilitate financiară ne-ar duce în Liga 1. E momentul să primim ajutor. Avem un parcurs mai ușor în acest sezon, din toate punctele de vedere. E păcat ca un oraș așa de mare ca Constanța să nu aibă o echipă care să joace meciuri mai bune decât cu Clinceni și cu Pojorâta”, a declarat Constantin Gache.

Principalul Farului a remarcat și aportul publicului. „Am văzut și am auzit încurajări din toate sectoarele de tribună. În momentul când joci, și spectatorii sunt cu tine, e ceva normal. Asta trebui să încercăm, să aducem cât mai mulți fani în tribune”, a arătat principalul Farului.

Ambițiosul Pătrașcu

Dacă la partida cu Rapid, în „11″-le de start al Farului a revenit omul de gol Sorin Chițu, fundașul central Florin Pătrașcu, cel care a purtat banderola de căpitan în sezonul trecut, continuă să lipsească, în urma accidentării serioase pe care a suferit-o. „Medical, Pătrașcu este nesperat de bine, dar ca să fie în formă și apt de joc mai durează cel puțin o lună. El este un tip ambițios și își dorește să revină cât mai repede, dar trebuie să fim atenți, câteva zile pot conta foarte mult”, a arătat Gache.

„Cred că jucătorii au ajuns acum la un potențial destul de bun. La cum fac eu pregătirea, prevăd intrarea în formă după etapa a treia sau a patra. Poate, pe undeva, nu au avut prospețime în acest debut de sezon pentru că am început mai târziu și a trebuit să-i încărcăm mai mult”, a mai spus antrenorul.

În acest weekend, Farul are rundă liberă, „marinarii” dorindu-și să dispute un joc amical. La partida cu Rapid, în tribunele stadionului „Farul” s-au aflat și handbaliști de la HC Farul, împreună cu antrenorii Eden Hairi și Enis Murtaza.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 08 Sep. 2015, 22:28 Campionat
Pe aceeași temă