FOTO | VIDEO: Baloteștiul a produs surpriza cu SC Bacău și e la un punct de play-off

Mihai Andries 03 Mar. 2015, 00:58 Campionat
FOTO | VIDEO:** Baloteștiul a produs surpriza cu SC Bacău și e la un punct de play-off

Anul 2015 este unul cu noroc, se pare, pentru nou promovata din Balotești, care a cules opt puncte în doar două săptămâni și din echipa care își făcea griji la finalul primei părți a campionatului în ceea ce privește menținerea în Liga 2, acum poate emite pretenții la play-off. Este adevărat că ilfovenii au primit un cadou de două puncte de la Slobozia, care s-a retras la mijlocul lunii februarie, care s-au adăugat la previzibila victorie la masa verde în fața Săgeții, însă puțini se așteptau și la un succes în fața Bacăului. Asta în condițiile în care gruparea antrenată de Cristian Popovici venea la Balotești după un program de pregătire în care a pierdut un singur meci, 0-1 cu Rapid CFR Suceava. În rest, încă un singur gol primit, de la Miroslava, dar și 22 marcate în patru meciuri.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA CS BALOTEȘTI – SC BACĂ‚U 3-1

Surpriza Dorinel Popa și schimbarea tacticii

Ilfovenii au surprins din punct de vedere tactic, 4-3-3-ul obișnuit lăsând locul unui 4-2-3-1, în care Dorinel Popa a fost mutat pe un inedit post de fundaș stânga. Suspendarea lui Filip și incertitudinea lui Dobrescu i-au forțat pe principalul Giovanni Pisano și secundul său Emil Stanca să recurgă la această improvizație, care nu a fost o idee rea până la urmă. Cu trei piese noi în formula de start – mai sus amintitul Dorinel Popa, veteranul Bogdan Pătrașcu și fratele lui Ovidiu Herea, Claudiu, plus alte două după pauză, atacantul Cosmin Ionică și revenitul Antoche, care plecase la începutul lui 2014 la Tărlungeni, Baloteștiul a reușit să ia toate punctele puse în joc, mai ușor decât se aștepta.

Chiacu, assist și gol

Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au deschis scorul în minutul 21, după un corner executat în forță de pe stânga atacului ilfovean. Balonul a ajuns dincolo de mijlocul careului băcăuan, de unde Claudiu Herea a trimis tare cu capul, iar intervenția lui Petrariu a fost inutilă.

Oaspeții au părut că revin în joc după reușita superbă a lui Căinari, din minutul 35. Mijlocașul dreapta al băcăuanilor a fost deschis cu un balon venit din centru, pe care l-a preluat din aer și l-a potrivit, a pătruns în careu profitând de ezitarea a doi adversari și apoi a șutat cu stângul, foarte bine plasat, iar plonjonul lui Fulga a mai contat doar pentru impresia artistică.

Minutul 56 le-a adus din nou în avantaj pe gazde, care au câștigat un balon după centrul terenului. A urmat o contră rapidă, terminată cu o centrare a lui Chiacu în fața porții lui Petrariu, acolo unde Bogdan Oprea a îndeplinit o formalitate.

Cristi Popovici nu a găsit soluții pentru a compensa pierderile lui Bogdan Rusu și Hulubei, rămași pe dinafară pentru că nu și-au prelungit contractul. Intrările lui Pungă și Cosmin Neagu în locul lui Dumitriu și Curiliuc nu au adus ceva în plus pentru băcăuani, iar golul a căzut tot în poarta lui Petrariu. Era minutul 71 și un corner de pe dreapta atacului ilfovean a fost executat la prima bară, Chiacu a șters mingea cu capul și fundașii oaspeților au privit-o cum se scurge în plasa porții, spre furia tănărului portar băcăuan.

 

CS BALOTEȘTI – SC BACĂ‚U  3-1 (1-1)

Cl. Herea ”21, B. Oprea ”56, H. Chiacu ”71 / Căinari ”35

Fulga – G. Lupașcu, Flămânzeanu, L. Ion, D. Popa – I. Sandu (cpt.), Bg. Pătrașcu – H. Chiacu, Mande (C. Ionică ”53), Cl. Herea (Marinaș ”65) – Bg. Oprea (Antoche ”75)
Rezerve neutilizate: V. Tănase – M. Dobrescu, Butică, Gojnea
Antrenor: Giovanni Pisano

Petrariu – Mihălăchioaie (cpt.), I. Ursu, A. Burcă, Drugă – Adăscăliței – Căinari, L. Dumitriu (Pungă ”62), Vraciu – Curiliuc (C. Neagu ”62), A. Pavel
Rezerve neutilizate: Em. Savu – Lozneanu, Taban, Luncanu, Strugariu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Comunal (Balotești); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Dan Lucian Ilieș (Brașov); Jucătorul meciului: Hristu Chiacu 3

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto și video: SC Bacău

Mihai Andries 03 Mar. 2015, 00:58 Campionat
Pe aceeași temă