FOTO | Fază șocantă în prelungirile meciului Farul – Dunărea 2-6. Un suporter al „marinarilor” a pătruns pe teren și s-a luat la bătaie cu portarul constănțenilor

Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 20:48 Campionat

Alexandru Gudea, portarul echipei Farul Constanța, a fost protagonistul unui eveniment nefericit în minutul 90+3 al partidei pe care echipa sa a pierdut-o, vineri seară, cu scorul de 2-6 în fața celor de la Dunărea Călărași, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2, ultima din acest an.

Un suporter al „marinarilor” a pătruns pe teren în minutele de prelungiri și l-a luat la palme pe portarul echipei favorite, Alexandru Gudea, acesta din urmă ripostând la rândul său și lovind cu pumnii. Cei doi au căzut la pământ și ar fi continuat să se bată dacă Bratu și Pătrașcu n-ar fi intervenit pentru a-i despărți. Totul a fost aplanat de stewardzi, care l-au condus pe huligan în afara terenului, stewardzi care ar fi putut preveni acest incident dacă ar fi fost atenți și nu i-ar fi permis agresorului să pătrundă pe gazon.

Portarul Farului a avut o zi neagră în ultimul meci al Farului în acest an. Gudea a greșit decisiv la primele două goluri ale Dunării și a încasat altele patru până în momentul incidentului.

Sătul de gafele portatului și de jocul dezastruos al Farului, suporterul n-a mai rezistat umilinței și a pătruns pe teren pentru a-și face dreptate cu pumnul. A sărit gardul și a pătruns nederanjat de niciun om însărcinat cu ordinea pe stadion.

Gudea a fost eliminat de arbitrul Alexandru Tudor pentru riposta sa, iar în locul său, în poartă, a intrat Iulian Dinu, care i-a luat locul lui Alexandru Vieru, nou-intrat pe teren. În momentul în care jucătorul se ducea către vestiare, galeria Farului l-a înjurat pe propriul portar.

Huliganul a fost reținut de poliție, suit în dubă și dus la secție pentru a fi amendat și probabil i se va interzice dreptul de a merge pe stadioane.

VEZI desfășurarea MECIULUI Farul Contanța – Dunărea Călărași, scor 2-6

Alexandru Gudea nu este la primul incident cu proprii suporteri, la meciul de la Berceni, cu ACS, din etapa a 11-a a Ligii 2, acesta arătându-le semne obscene după ce a fost înjurat. Ulterior, Gudea și-a cerut scuze publice față de fani, însă aceștia din urmă au continuat să-l apostrofeze la meciurile Farului.

Meciul disputat între Farul Constanța și Dunărea Călărași s-a terminat 2-6 pentru oaspeți, iar jucătorii lui Ioan Ganea au urcat pe primul loc al Seriei I cu 36 de puncte, la egalitate cu FC Rapid, dar mai buni la golaveraj. Farul a rămas pe locul 5, cu 28 de puncte. S. Chițu (56) și Pătulea (90+7) au înscris pentru Farul, iar pentru Dunărea au marcat Alami (8, 80), Săveanu (66), V. Alexandru (70, 74, 90+1).

Articol scris de Dan MIREA și Marius ANGHEL
Foto: Captură DigiSport

Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 20:48 Campionat
Pe aceeași temă