Fotbaliștii Farului, chestionați de suporteri

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 17:36 Campionat
Fotbaliștii Farului, chestionați de suporteri

Extrem de supărați după insuccesul de la Suceava, scor 0-3, suporterii Farului prezenți la meci (într-un mic grup) au vorbit cu fotbaliștii, după terminarea jocului, reproșându-le rezultatul și situația în care se află echipa. Unii dintre fanii de la Constanța, în jur de 50, s-au adunat însă la stadion, așteptând autocarul echipei, care a ajuns sâmbătă seară, în jurul orei 21.30. La arena din strada Primăverii au sosit însă și forțe de ordine, astfel că nu s-au înregistrat incidente, suporterii dialogând cu antrenorul Ștefan Nanu.

Discuții între fani și jucători au existat și ieri, la antrenamentul fariștilor, de pe terenul secund. Ultrașii au postat pe Internet mai multe mesaje în care-i critică dur pe fotbaliști. „Jucători de Serie D”, „Suntem aproape o rușine”, „Liga a 3-a scrie pe noi. Rușine!”, „Rușine jucătorilor!”, „Degeaba scrieți pe aici rușine și altele. La stadion toată lumea și strigați-le în față «Rușine!»”, „Mai mergem înainte sau le rupem picioarele?”, au fost câteva dintre mesaje. Un fan a postat aluziv una dintre echipele de aur ale Farului, „Curcă – Farmache, Șchiopu, Barbu, Pașcovici – Todoran, Lungu, Senin, Cristocea – Guriță, Moldovan. Atât!”, pentru a arăta la ce nivel este formația actuală.

Pe lângă jucători, unii dintre fani i-au făcut responsabili pentru rezultatul de la Suceava și pe patronul Giani Nedelcu, și pe antrenorul Ștefan Nanu.
 
„Starea tensionată a fost aplanată”
 
Ieri, Inspectoratul Județean de Jandarmi a emis un comunicat referitor la cele întâmplate, sâmbătă seară, la stadionul „Farul”. „Un echipaj de jandarmi aparținând IJJ Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipale, au acționat în vederea detensionării unei situații conflictuale existente între suporteri și membrii unei echipe de fotbal din Constanța. Situația a fost creată pe fondul nemulțumirii suporterilor pentru faptul că echipa lor favorită a obținut un rezultat slab într-un meci susținut în deplasare, în data de 05 aprilie. Astfel, ieri, 05 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, jandarmii au aflat despre faptul că în fața stadionului situat pe strada Primăverii, în așteptarea autocarului cu membrii echipei de fotbal respective, s-au adunat aproximativ 50 de suporteri care tulburau ordinea și liniștea publică. Jandarmii, însoțiți de polițiști, s-au deplasat la fața locului și au intervenit, prin discuții purtate cu aceștia și cu conducerea echipei de fotbal, la aplanarea acestei stări tensionate, astfel situația fiind ținută sub control fără a exista incidente”, se arată în comunicat.

Nedelcu: „Farul e o echipă de îndrăgostiți”

FC Farul a înregistrat o înfrângere drastică, sâmbătă, în deplasarea de la Suceava, cu Rapid CFR, din etapa a 24-a a Ligii a 2-a. Oaspeții au pierdut cu 0-3 meciul care era foarte important pentru play-out.

„E grav ce se întâmplă. Nu e posibil să nu avem nicio victorie în retur. Farul e o echipă de îndrăgostiți. La propriu. 80% dintre ei sunt îndrăgostiți și nu le mai arde să joace. Pe teren sunt leșinați. Li se înmoaie genunchii rău de tot. Când dau câte un gol, arată inimioare către tribună. Să se trezească din această stare amoroasă sau să le lase pe fete după play-out! Ei au adus echipa în această situație, ei să o scoată. Au venit la mare în vacanță. Sunt fotbaliști fără caracter, deși au salarii mari, iar la pretenții nu-i întrece nimeni. Am înțeles că printre ei sunt unii și cu alte probleme extrasportive. Nu am fost pe lângă echipă în ultimul timp, că am avut treabă la București, dar îi depistez eu. Dacă vom retrograda, le fac o caracterizare în ziare de nu-i mai ia nicio echipă. Trebuie să câștigăm neapărat meciul cu Dunărea Galați, din etapa viitoare”, a tunat Giani Nedelcu.
 
Explicațiile lui Ștefan Nanu

Antrenorul Ștefan Nanu a spus însă că scorul de 3-0 e prea mare față de cum a decurs meciul. „Am început foarte bine, am dominat, iar până la gol, Rapid CFR nu a ajuns la poarta noastră. Însă la primul corner avut, sucevenii au înscris, prin Negru, pe care trebuia să-l marcheze Mansur. Noi am avut opt cornere în prima parte. După pauză, ar fi trebuit să egalăm, dar, de prin minutul 70, unii dintre jucătorii noștri au terminat benzina. Celelalte două goluri le-am primit pe contraatac. Nu a fost diferență, dar ne-au lipsit cinci jucători importanți, am mers la Suceava cu mulți copii pe bancă, gen Ciobanu sau Tudor. Simțim lipsa unui vârf rutinat, Igiroșanu are calități, dar e necopt. Am luat echipa din mers, însă așteptam mai mult de la unii dintre jucători. Se cunoaște și pregătirea fizică deficitară. În plus, la fiecare meci a trebuit să fac schimbări în echipă. Urmează o partidă foarte grea, cu Dunărea Galați, în care trebuie neapărat să obținem victoria. La noi revin patru dintre cei cinci indisponibili de la Suceava (Bumbac, Silvășan, Cristea și Scărlătescu), urmând a lipsi în continuare doar Lădaru. Aștept de la băieți să aducă victorii în play-out. Ei joacă pe teren. Trebuie să arate atitudine și să se ridice la înălțimea unui club precum Farul. Să ia exemplu de la jucători precum Daniel Bălan și Semeghin, care trăiesc a doua tinerețe la Suceava”, a arătat Nanu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă