Foresta va aborda ultimul meci oficial al anului fără șase titulari. Petre e însă încrezător într-un succes cu ASA Târgu Mureș: „Avem însă cu cine să-i înlocuim”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 13:44 Campionat
Foresta va aborda ultimul meci oficial al anului fără șase titulari.** Petre e însă încrezător într-un succes cu ASA Târgu Mureș:

Foresta va încheia sezonul de toamnă sâmbătă, la Târgu Mureș, împotriva formației locale ASA. Ultimele luni au fost pline de frământări pe Areni, echipa suceveană, aflată astă vară în pragul falimentului, fiind nevoită să joace primele etape din tur cu juniorii pregătiți de Florin Cristescu. A urmat experimentul cu portughezul Nuno Pedro pe banca tehnică, care n-a fost încununat de succes, Foresta începând cu adevărat să conteze în campionat abia după venirea ca antrenor a lui Florentin Petre.

Sucevenii au pierdut însă o bună șansă de a urca în premieră deasupra locurilor retrogradabile ca urmare a eșecului înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, fiind astfel în pericol de a termina anul pe ultima poziție. A scăpat în cele din urmă după ce Olimpia Satu Mare a fost penalizată din nou cu patru puncte, însă Foresta țintește și mai mult, să se ridice peste pozițiile care duc în Liga 3.

Florentin Petre are însă mari bătăi de cap înaintea ultimei dispute din 2017, de la Târgu Mureș, întrucât formația pe care o antrenează este măcinată de accidentări și suspendări. Eliminat de pe teren în partida din runda precedentă, Andrei Cerlincă va trebui să stea pe tușă o etapă, în aceeași situație aflându-se Alexandru Belevschi și Alessandro Masella, din cauza cumulului de cartonașe galbene. După fundașul Eridson Mendes și juniorul Ruben Sumanariu, care sunt indisponibili de mai multă vreme, mijlocașul Vasile Dănilă s-a reaccidentat la antrenamentul de ieri, ieșind și el din cărți pentru partida de sâmbătă. Nici utilizarea moldoveanului Pavel Secrier nu este însă sigură, acesta aflându-se în acest moment sub tratament medical.

Așadar, probleme mari pentru Foresta înaintea duelului din etapa a doua din retur, însă trebuie precizat că și situația celor de la ASA este la fel de complicată, echipa ardeleană fiind înglodată în datorii.

„Nu cunosc detaliile legate de insolvența clubului. Există o masă credală, planul trebuie respectat, însă dacă nu intervine un investitor, din punctul meu de vedere va fi foarte greu de continuat din iarnă. Pentru jocul cu Foresta avem disponibili 11 jucători de câmp și un portar. Încercăm să facem față în această situație inedită și căutăm să nu ne facem de râs”, a declarat Marius Popescu, antrenorul grupării ardelene.

„Asta este singura noastră problemă înaintea meciului de la Târgu Mureș: faptul că avem foarte mulți absenți. Îmi doream să am tot lotul la dispoziție pentru că sunt trei puncte mari în joc, trei puncte care ne-ar ajuta să ne ridicăm în clasament. Avem însă cu cine să-i înlocuim, să facem o echipă cât mai competitivă, cu care să facem un joc bun, pe care să-l câștigăm. Sper să avem și puțin noroc sâmbătă, pentru că am pierdut nemeritat cu Ripensia. Târgu Mureș are o echipă bună, o echipă care avea pretenții de promovare la startul acestui sezon. Știu că și ei au probleme de lot, dar au jucători de calitate, unii împrumutați de la Hagi”, a declarat antrenorul Florentin Petre.

Meciul ASA Târgu Mureș – Foresta Suceava, care contează pentru etapa a 21-a a Ligii 2, se desfășoară sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul TransSil. ASA se află pe locul 8, cu 31 de puncte, în timp ce Foresta e pe penultima poziție, a 19-a, cu 17 puncte.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă