Florin Matache: „Este deranjant că singura reprezentantă a județului Vâlcea nu poate beneficia de puțină înțelegere!”

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 15:16 Campionat
Florin Matache:

Nou-promovată în Liga a III-a, Flacăra Horezu va juca sâmbătă primul joc oficial al sezonului, Supercupa județeană la Orlești, cu Cozia Călimănești.  Oficialii clubului din Horezu au insistat pentru amânarea jocului, însă s-au lovit de refuzul celor de la Călimănești. Astfel, Flacăra a fost nevoită să își anuleze jocul amical pe care îl programase mâine, în Treapt, cu FC U Craiova.

Portarul Florin Matache, care este totodată și antrenorul secund al echipei, crede că singura reprezentantă a județului Vâlcea în fotbalul profesionist merita mai multă apreciere din partea AJF.

„Echipa s-a schimbat la noi complet, a trebuit să aducem o serie de juniori, așa cum cere regulamentul în Liga a III-a, unde sunt trei  copii permanent în teren și trebuie să mai ai câțiva și pe bancă pentru schimbări.  Sunt câțiva copii plecați la turnee, eu sunt la naționala de minifotbal, e mai greu la început, nu prea avem cu cine să jucăm. Supercupa este un trofeu care ne interesează, am respectat fiecare joc. Ne-au plecat mulți jucători în această vară, am solicitat amânarea acestei Supercupe, pe care AJF o putea muta în oricare altă dată. Nu găsim însă înțelegere să amânăm acest meci, este deranjant din punct de vedere uman, pentru că este un trofeu care ne interesează. Chiar era mare deranj dacă se amâna acest joc? Vorbind fotbalistic, nu era mai bine să vedem mai târziu două echipe complete, pentru că acum,  nici noi nici Cozia nu suntem pregătiți, abia ne-am încropit amândouă? Horezu este singura reprezentantă a județului Vâlcea în primele trei ligi, cred că putea beneficia de puțină înțelegere. Cei de la AJF au spus că nu vrea Călimăneștiul să  amâne, dar cred că forul județean putea lua atitudine pentru a se ajunge la o înțelegere, până în iarnă oricând putea fi jucat acest meci”.

Eroul de la Liberec este convins că Flacăra va face o figură frumoasă în Liga a III-a, chiar dacă mulți jucători cu experiență au părăsit formația din orașul renumit pentru meșterii olari. „Lotul s-a schimbat mult, pentru că a trebuit să aducem 6-7 juniori, a trebuit să fie făcute niște modificări. Liga a III-a implică alte lucruri față de Liga a IV-a, ai trei juniori obligatoriu în teren, trebuie să te pregătești zilnic, dacă ai și alt job, este problematic, încercăm să facem totul profesionist. Nu am ținut pe nimeni cu forța la Horezu, cine a plecat acolo unde a crezut că îi este mai bine, i s-a dat drumul, toți cei care au rămas, au făcut-o cu inima.  Ne-am încropit cum am putut, suntem o echipă nou-promovată, care nu a mai fost în Liga  III-a de foarte mult timp, avem un buget limitat, nu putem aduce 12 jucători consacrați. Dar, să avem răbdare  să înceapă jocurile oficiale, acelea contează”.

Florin Matache a devenit din această vară antrenor secund la Horezu și se va ocupa de pregătirea echipei, alături de principalul Adrian Popa. „Eu vreau să ajut cum pot, prima dată din teren, dacă nu vom face un post de junior în poartă, apoi  dacă pot și în alt mod, o să o fac. Vreau să îl ajut pe Adi Popa, vreau să ajut oamenii de la Horezu, care au fost foarte profesioniști.  E ușor să vii să iei jucători consacrați, altceva e să crești copii. O să mă implic cât pot și atât cât mi se permite, nu ești toată viața în teren, mai trebuie, ușor, ușor, să și schimbăm domeniul”.

Articol scris de Adrian Georgescu

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă