Florin Manea rămâne în „cărți” pentru preluarea clubului UTA! Ultimele detalii despre discuțiile purtate cu autoritățile locale, actualii conducători și suporterii

Marius ANGHEL 25 Jan. 2018, 18:35 Campionat
Florin Manea rămâne în

Clubul UTA atrage prin tradiție, suporteri, dar și suma importantă pe care autoritățile locale arădene i-o alocă an de an. În plus, investitorii parcă au „înflorit” de când Alexandru Meszar, părintele proiectului demarat în anul 2013, a anunțat că e dispus să cedeze locul unor persoane capabile să suplimenteze bugetul, dar și să acopere financiar cele 5-6 luni în care primăria nu are cadrul legal să alimenteze gruparea din Liga 2.

Impresarul Mihai Joița a purtat primele discuții concrete cu șefii arădeni, dar nu a mai dat semne de viață de ceva timp. Nici „pista” grupului de investitori adunat în jurul lui Marius Stan nu a căzut și, mai mult, din câte am aflat s-ar putea să avem parte de o vizită a acestuia chiar săptămânile ce urmează. Dar, cea mai caldă variantă este cea a agentului de jucători, Florin Manea, care, alături de doi oameni de afaceri italieni, a petrecut zilele de marți și miercuri în orașul Arad, pentru discuții cu cei trei „piloni” ai proiectului UTA, scrie Sport Arad.

Prima oprire a fiului legendei rapidiste, Nae Manea, a avut loc la kilometrul zero. Aici, primarul Gheorghe Falcă s-a arătat dispus la o colaborare în aceiași termeni pe care o are cu actualul board al grupării fanion, prin finanțarea pe bază de proiect și i-a trimis la sediul clubului, dar și la suporteri.

Marți, dar mai ales miercuri, Manea și italienii au avut discuții aplicate cu șefii „roș-albilor”, confirmate chiar de către aceștia din urmă. „Am purtat discuții pe teme sportive, economice și juridice cu domnul Manea și partenerii săi, urmând ca ambele părți implicate să analizeze beneficiile unei eventuale colaborări. Așadar, subiectul rămâne deschis”, e poziție clubului, exprimată de Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Fanii – tranșanți cu impresarul bucureștean

În fine, aseară, la Old Lady s Pub, Florin Manea a stat față în față și cu aproximativ 20 de fani, reprezentanți pentru SCU, care i-au spus în față, fără ocolișuri, temerile lor. Adică, după ce au pățit personaje gen Chirilă sau Marțian, suporterii doresc ceva palpabil din partea oricărui posibil investitor.

Manea le-ar fi spus că nu ar fi o problemă să „pompeze” rapid chiar și 1 milion de euro, dar, cum promisiuni din acestea s-au mai auzit, s-au cerut scrisori cu garanții bancare pe numele clubului. Să zicem că fanii au rămas plăcut impresionați de faptul că Manea a spus că-și dorește să aibă grijă și de sectorul juvenilor, ce la UTA ar urma să ia forma unei Academii în momentul în care vor apărea și bazele sportive necesare în Arad, promise la de Falcă la ICRTI sau strada Mărului.

Agentul FIFA le-a mai mărturisit susținătorilor Campioanei Provinciei că are în spate oameni de afaceri importanți din Canada și Italia, între care și pe Giampaolo Pozzo, patronul cluburilor Udinese, Granada sau Watford. În fine, suporterii l-au avertizat pe Manea că, în calitate de deținători ai derepturilor federative ale UTA-ei, nu vor fi niciodată de acord cu „inginerii” gen fuziuni, sau mutarea echipei într-un alt oraș.

Și la capitolul juridic s-ar fi găsit o soluție de intrare în club a noilor finanțatori, în sensul că aceștia vor deține majoritatea în Consiliul Director al ONG-ului, cu trei membri. La rândul său, SCU rămâne și la masă, alături de un reprezentant al clubului UTA. Manea chiar a susținut că-și dorește prelungirea colaborării cu Alexandru Meszar pentru încă cel puțin o jumătate de an, dacă nu mai mult. Mai ales că acesta este un liant importat în relația club – Primărie.

În fine, Florin Manea s-a întors la București aseară, urmând ca în perioada următoare să vină cu un răspuns clar, privind nevoile clubului emblemă a Aradului și solicitările suporterilor. El susține că ar dori să preia frâiele chiar din această iarnă și să mai opereze chiar și transferuri pentru partea a doua campionatului ligii secunde.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Jan. 2018, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă