Final de infarct! Săgeata întoarce scorul în prelungiri și câștigă

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 15:14 Campionat

În penultimul meci al etapei a XI-a, Săgeata Năvodari a reușit să câștige al doilea derby din Seria I. Partida a început cum nu se putea mai bine pentru năvodăreni. Aceștia au primit un penalty încă din minutul 6, minut în care Ursu a și fost eliminat direct după faultul în careu asupra lui Jianu. Căpitanul Săgeții, Vezan, nu a reușit însă să fructifice lovitura de pedeapsă și tabela a rămas nemodificată. Rămași în 10 după eliminarea din start, Botoșaniul a deschis scorul prin Mbella, în minutul 13, după un șut din interiorul careului. Până la pauză a urmat o serie de atacuri ale celor de la Săgeata, însă fără rezultat pe tabela de marcaj.

În superioritate numerică, năvodărenii au declanșat un asediu la poarta apărată de Stamatin pe tot parcursul reprizei secunde. Totuși, echipa lui Popovici a avut ocazia de a duce scorul la 2-0 în minutul 75, când Cârjan l-a driblat pe Viciu, a intrat în careu și din unghi a trimis în bară.

Pe final de partidă, Săgeata s-a aruncat în atac și a ratat două mari ocazii de gol prin veteranul Zaharia, care a tras odată peste și altă dată a fost blocat de portarul oaspeților. Odată cu minutele de prelungire, trei la număr, a venit și primul gol al gazdelor după o centrare a lui Oprea, africanul Diaby a reușit să trimită mingea în plasă printr-o lovitură de cap bine plasată. La ultima fază a meciului același Oprea a centrat din lovitură liberă în careu, mingea a ajuns la Mușuroia, care, din 6 metri, l-a executat pe Stamatin cu un șut langă bară. Victoria o duce pe Săgeata Năvodari pe locul 3, la un punct în spatele celor de la Delta Tulcea, ocupanta locului 2.

La finalul partidei, antrenorul gazdelor, Aurel Șunda, a declarat: „Felicit jucătorii pentru această victorie și pentru că au luptat până la finalul celor 90 de minute. A fost un meci pe care l-am început prost. După penalty-ul ratat de căpitanul nostru am căzut psihic și am „reușit” să primim gol la unica ocazie de gol a oaspeților. Am reușit să ne revenim și am ratat nu mai puțin de 10 ocazii de a marca. Este bine că am câștigat și ne menținem acolo sus în lupta pentru promovare. Ne avantajează și celelalte rezultate ale etapei, însă cel mai mult ne avantajează faptul că am reușit să învingem astăzi. Dedicăm victoria băiețelului lui „Messi” al nostru, Dorel Zaharia, care ieri a devenit tătic.”

Tehnicianul oaspeților, Cristian Popovici, a declarat la finalul meciului: „A fost un meci pe care l-am jucat în inferioritate numerică 83 de minute, un meci în care a trebuit sa ne apărăm. Am avut și noi ocazii, dar ăsta este fotbalul. Dacă reușeam să înscriem cel de-al doilea gol în minutul 75 la ocazia lui Cârjan care a tras în bară cu poarta goală alta era soarta partidei. Rămânem cu același obiectiv acela de a ne bate pentru a promova în prima ligă.”

Articol și foto de Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă